Sommarnöjen skapar tidlösa hus med skandinavisk arkitektur och naturliga material. Med en enda kontakt, fast pris och garanti.

Bygga fritidshus

Att bygga fritidshus skiljer sig från att bygga andra hus.  Byggplatsen är ofta kuperad och inte helt lätt att nå. Huset ska vara praktiskt men ändå ett med naturen. Och då stället ska stanna i familjen länge måste det stå emot både väder och trender.

Sommarnöjen är specialister på att bygga fritidshus – från stora skärgårdshemman och lantliga lador med gårdshus till moderna arkitektritade retreats och enkla sommarstugor.

Grunden i vår hustillverkning är arkitektritade hus som vi bygger traditionellt på plats i lösvirke av hög kvalitet. Det kräver erfarna hantverkare men ger överlägsen flexibilitet. Vi uppför våra hus på de mest otillgängliga tomter, ensliga kuster och öar utan båtförbindelser. Oftast med totalentreprenad med en kontakt, fast pris och garanti.

Kollektion c/o är vårt nya sortiment där vi erbjuder god arkitektur, vackra material och hög finish till en lägre prisnivå. 

Husen byggs helt klara inomhus i vår fabrik, kommer till beställaren med all inredning monterad och lyft på plats med en kran. Du kan välja mellan friggebodar, Attefallshus och kompakta fritidshus på upp till 48 kvm. Till skillnad från våra arkitektritade hus kan våra dessa hus endast levereras om avståndet mellan byggplatsen och en avlastningsplats för lastbil eller pråm är mindre än 30-50 meter.