Sommarnöjen skapar tidlösa hus med skandinavisk arkitektur och naturliga material. Med en enda kontakt, fast pris och garanti.

Tham & Videgård Arkitekter

Tham & Videgård Arkitekter är ett av Sveriges internationellt mest uppmärksammade arkitektkontor. Samtida, utmanande och progressiva projekt med distinkta och ofta överraskande lösningar.

Tham & Videgård Arkitekter vann 2008 det prestigefyllda Kasper Salinpriset för Sveriges bästa arkitektur med nya Kalmar Konstmuseum, som man fick utforma efter första pris i en internationell arkitekttävling.

Därefter vann man första pris i tävlingen om Kungliga Tekniska Högskolans nya Arkitekturskola efter internationell kvalificering av fyra arkitektkontor. Kontoret var även finalist i Träpriset 2008 med skärgårdshuset Villa Tjajkovski, byggt för Sommarnöjens grundare.

Arkitektkontoret grundades i Stockholm 1999 av Bolle Tham (1970) och Martin Videgård (1968), och båda bor i Stockholms skärgård. Företaget har erhållit priser och nomineringar i ett flertal internationella arkitekttävlingar och även uppmärksammats för bland annat experimentella bostadsprojekt och inredningar.

Bolle Tham och Martin Videgård är kontinuerligt engagerade som lärare och föreläsare samt som representanter för Sveriges Arkitekter i juryarbeten för arkitekttävlingar.

2013 vann Tham & Videgård Arkitekter Architectural Review första pris för sitt Sommarhus på Norra Lagnö.