Sommarnöjen skapar tidlösa hus med skandinavisk arkitektur och naturliga material. Med en enda kontakt, fast pris och garanti.

Hermelin och Palmstierna Arkitekter

Hermelin och Palmstierna Arkitekter är ett nystartat kontor med lång erfarenhet. Peter Hermelin och Greger Palmstierna har ritat hus åt privatkunder i över tjugo år, bland annat som partners på 3dO Arkitekter.

Vid sidan av villor och fritidshus har duon ritat och byggt om hotell, gårdar, vindar och våningar. De har gjort åtskilliga moderna tillägg i kulturskyddade miljöer.

Beställarens dröm och platsens förutsättningar är alltid utgångspunkterna. Kontorets arbete blir att ge dem arkitektonisk form. "Varje hus är unikt eftersom både beställaren och platsen är unika. Men själva huset kan vara enkelt. Det är viktigt att resurser används på det mest effektiva sättet. Ur både ekonomisk och konstnärlig synpunkt."

Förutom bostäder arbetar kontoret med ombyggnader och inredningar av kontor, skol- och vård miljöer. Kontoret gör också detaljplaner för kommuner och privatpersoner.  Bland utmärkelser finns pris i tävlingar för ombyggnaden av Kungliga Tennishallen, Saltsjöbadens sjukhus och nytt församlingshem till Klippans kyrka ritat av Sigurd Lewerentz.