Sommarnöjen skapar tidlösa hus med skandinavisk arkitektur och naturliga material. Med en enda kontakt, fast pris och garanti.

Mikael Bergquist Arkitektkontor

Mikael Bergquist, arkitekt med examina från KTH och Konstakademien i Köpenhamn, driver sedan 1996 eget kontor i Stockholm, MBA.

MBA har skapat spännande lantlig arkitektur på Slefringe Herrgård och i Torekov. Kontoret har utvecklat publika utrymmen på Operan i Stockholm och Mellerstakoppartältet på Haga, skisser på ett Visitor Center i det gamla vakttältet i Drottningholmsparken samt tillsammans med Margen Wigow Arkitektkontor skapat Hotel Skeppsholmens nya lokaler i Skridskopaviljongen på Kastellholmen.

MBA har skapat den permanenta utställningen om Sverige i House of Sweden Washington DC. Han ligger även bakom utställningar för Svenskt Tenn i Stockholm om Josef Franks fantasihus samt Arkitekturmuseets utställning om svenskt ambassadbyggande.

Mikael Bergquist har varit redaktör för tidskriften Arkitektur och kurator och redaktör för en rad utställningar och böcker. Han är författare till Josef Frank: Falsterbovillorna tillsammans med Olof Michélsen. Han är även vinnare av Träpriset tillsammans med Anders Landström, och mottagare av utmärkelser och stipendier från Konstakademien, Japanstiftelsen och Sveriges Arkitekter.