Projekt på öar

Ett svart skärgårdshus på 130 kvadratmeter på Husarö i Stockholms skärgård blev Sommarnöjens första projekt. Sedan dess har vi ritat och byggt sommarhus av alla de slag vid kuster, i skärgårdar och på väglösa öar. 

Ända sedan starten har vi drivit projekt vid en stor del av Sveriges kuster. Idag står Sommarnöjens hus i Roslagens, St Annas och Karlskronas skärgårdar, på Gotland och på Öland, på Österlen, Falsterbonäset och Bjärehalvön, längs Hallands kust, i Göteborgs skärgård och Bohuslän och vid Vänern, Siljan och små sjöar som t ex på lilla Tranåsön i Tranåssjön.

Vi har byggt fritidshus på stora öar liksom på ensliga kobbar i ytterskärgården. På öar med och utan fast förbindelse och på de mest svåråtkomliga tomter. Vi har använt våra arbetsbåtar, pråmar, helikoptrar, fyrhjulingar och handkraft för att få våra hus på plats.

Kompletta projekt

Resultatet har blivit lantställen i samklang med naturen. Ofta har vi hållit i hela projekt och hjälpt våra beställare med bygglov och strandskyddsdispens, brunn eller avsaltningsanläggning, trekammarbrunn eller reningsverk, altaner och bryggor. I mindre projekt kompletterar vi befintliga hus med gästhus, bastuhus eller sjöbodar. 

Rejäl konstruktion

Lantställen byggs för generationer och utsätts för väder, vind och slitage av familj och vänner. Samtidigt är det ofta långt till hantverkare och krångligt att få saker lagade eller utbytta. Därför bygger vi våra hus i lite rejälare material än de flesta andra hus. Dimensionerna är kraftiga och träytorna är massiva så att de tål att slipas många gånger. Konstruktionerna är beprövande och all inredning - som vitvaror och badrumsporslin - håller hög klass. Inte för att det är lyxigt utan för att de ger ett bekymmersfritt ägande. 

Logistik

Att bygga kvalitetshus i skärgården med fasta leveransdatum och priser kräver lång erfarenhet, god planering och fungerande logistik. Vi har ett brett kontaktnät när det gäller transporter och kunskap att finna rätt samarbetspartners på platser där vi ännu inte arbetat. 

Platsbyggt eller modulbyggt

Vi kan bygga våra arkitektritade platsbyggda hus på alla slags öar. Med vår byggmetod och flexibla hantverkare blir huset knappt heller dyrare än på fastlandet. Den enda kostnad som tillkommer är transporten av material till ön. 

På tomter som ligger nära en väg på ön kan vi också leverera våra prisvärda modulbyggda hus, Sommar och c/o. Då tar vi färdiga husmoduler till ön med en arbetsbåt, transporterar dem vidare med lastbil och lyfter dem på plats med en mobilkran som vi också tar med båten. Vi kan också leverera modulhus till öar utan väg till tomten om tomten kan nås från sjön. Då lägger arbetsbåten till vid stranden och lyfter direkt till önskad plats. 

Våra standardhus kan lyftas runt 30 meter och vi kan också anpassa husen till mindre moduler så att de kan lyftas upp till 50 meter från väg eller båt. Totalkostnaden från sjöleverans av modulhus är beroende av var ön ligger och hur långt huset ska lyftas. Ofta handlar de om en kostnad för transport och lyft mellan 100.000 och 200.000 kr - ett belopp som tjänas in med goda marginal jämfört med at bygga motsvarande hus på plats.

Kontakta oss med dina öfrågor

Ta gärna kontakt med oss och diskutera ditt öprojekt. Vi kan ställa rätt frågor och hjälpa dig att konkretisera din vision och göra en budget för ditt öprojekt.

Våra hus

Arkitekternas fritidshus

Sveriges främsta arkitekter har skapat sina drömmars lantställen för oss. Tio unika formspråk som anpassas efter dina behov. 

När huset är ritat sköter vi bygglov och uppför huset på plats hos dig, bräda för bräda, utan kompromisser. Även om din tomt ligger otillgängligt eller på en ö. Det är arkitektritat och platsanpassat men enklare än någonsin. Och du får alltid ett fast pris för hela projektet.

Läs mer och hitta ditt hus

Våra egna fritidshus

Sommar är vår egen kollektion av fritidshus. Skapade för ett liv nära naturen. Arkitekturen är samtida och finishen hög men prisnivån är lägre än för våra platsbyggda Sommarnöjen.

Vi bygger Sommar inomhus. Vi tar sedan de färdiga modulerna till din tomt, lyfter dem på plats med en kran och sätter ihop dem. Du väljer om du vill göra markarbetena själv eller anlita oss för hela processen.

Läs mer och hitta ditt hus

Attefallshus och små fritidshus

Vår populära kollektion c/o innehåller Sveriges största sortiment av arkitektritade små hus – Attefallshus, mindre fritidshus, gästhus och bastuhus.

Husen må vara små men flexibiliteten är stor. Du kan få ditt lilla hus med den utrustning du önskar och skräddarsy det efter dina önskemål. Huset lyfts på plats helt färdigt så att minsta möjliga åverkan på naturen görs. 

Läs mer och hitta ditt hus

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required