Att bygga fritidshus

Att bygga ett hus på landet kan kräva lika mycket tid och ge lika mycket besvär som att uppföra en permanentbostad. Sommarnöjen gör processen mycket enklare. Oavsett om du vill skapa ett helt skärgårdshemman, ett fritidshus för hela familjen eller komplettera med en bastu.

Ett lantställe är den fasta bostadens antites. I staden bor plikterna och kraven och vardagens futtigheter. Staden är yvig och högljudd. Som kontrast ska fritidshuset vara lågmält. Detta är hus som ska underordna sig naturens premisser, inte dominera platsen de byggs på.

Ett hus på landet får sin beskärda del av väder och vind. Det kan också vara långt till hantverkare när huset behöver underhållas. Därför bygger vi rejält och tar i ordentligt med materialval, dimensioner och installationer. Allt för att våra hus ska fungera felfritt från första dagen, och många år framåt.

Den fasta bostaden kan bytas när andan faller på. Sommarnöjen däremot, förvärvas för generationer. Det är en emotionell investering men också en som kräver ett praktiskt sinne. Byggregler begränsar storleken, samtidigt som de behövs sovplatser för släkt och vänner och öppna ytor för umgänge. Vi lägger stor möda på funktion och att ytorna disponeras efter hur huset ska användas.

Gemensamt för Sommarnöjens hus är kontakten med naturen, gedigna glaspartier och integrerade altaner. Vi använder lokala träslag som ger ett harmoniskt intryck. Våra interiörer är lågmälda och har hållbara lösningar. Hållbara, både som i att de tål mycket och att de kommer att förbli vackra i många år.

Sommarnöjen är ett partnerägt företag där alla delägare arbetar i verksamheten. De borgar för ett långsiktigt perspektiv, både på husen vi bygger och relationerna vi skapar.

Våra hus

Arkitekternas fritidshus

Sveriges främsta arkitekter har skapat sina drömmars lantställen för oss. Tio unika formspråk som anpassas efter dina behov. 

När huset är ritat sköter vi bygglov och uppför huset på plats hos dig, bräda för bräda, utan kompromisser. Även om din tomt ligger otillgängligt eller på en ö. Det är arkitektritat och platsanpassat men enklare än någonsin. Och du får alltid ett fast pris för hela projektet.

Läs mer och hitta ditt hus

Våra egna fritidshus

Sommar är vår egen kollektion av fritidshus. Skapade för ett liv nära naturen. Arkitekturen är samtida och finishen hög men prisnivån är lägre än för våra platsbyggda Sommarnöjen.

Vi bygger Sommar inomhus. Vi tar sedan de färdiga modulerna till din tomt, lyfter dem på plats med en kran och sätter ihop dem. Du väljer om du vill göra markarbetena själv eller anlita oss för hela processen.

Läs mer och hitta ditt hus

Attefallshus och små fritidshus

Vår populära kollektion c/o innehåller Sveriges största sortiment av arkitektritade små hus – Attefallshus, mindre fritidshus, gästhus och bastuhus.

Husen må vara små men flexibiliteten är stor. Du kan få ditt lilla hus med den utrustning du önskar och skräddarsy det efter dina önskemål. Huset lyfts på plats helt färdigt så att minsta möjliga åverkan på naturen görs. 

Läs mer och hitta ditt hus

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required