»Vi fick allt från samma ställe«

När Staffan Josephsson och hans fru skulle bygga ett andrahus på sitt lantställe i Stockholms södra skärgård föll valet snabbt på att låta Sommarnöjen ta hand om byggnationerna. Som professor i organisk kemi och generalsekreterare på Hjärt- och Lungfonden har Staffan många åtaganden. Under den korta tid som familjen är ledig ihop vill han att det ska finnas tid för avkoppling.

–     Vi gillar att man får ett helt koncept när man anlitar Sommarnöjen. Vi som kund får allt från ett och samma ställe. Sen kändes det tryggt att ni är vana att bygga i skärgården, detta då bygget skedde på ett ganska otillgängligt ställe.

Men trots att familjens nya bastu- och relaxstuga uppfördes vid strandkanten valdes landvägen för transporterna av material och maskiner.

–       Det blev enklast så eftersom det hade varit för grunt att ta sig dit vattenvägen.

Sedan 1,5 år har familjen nu haft sin bastu på plats och den används flitigt. Särskilt är Staffans söner förtjusta i att använda den.

–      De ville ha en bastu och relax och det viktigaste för dem var att det fanns en kyl som alltid var fylld med kall öl.

För Staffan själv är det nog mer den underbara utsikten som lockar mer än kall öl.

–      Det är så läckert eftersom arkitekten har ritat huset så att det är glaspartier längst hela framsidan och det gör att vi ser hela fjärden. Normalt är ju en bastu ofta instängd men så har inte vi det och det tycker vi mycket om.

Staffan är nöjd med att valet föll på Sommarnöjen.

–       Vi har byggt om med hjälp av andra olika hantverkare förut och när byggnationerna sker på en plats där man inte är permanent så vill man ha så lite trassel som möjligt så att man slipper åka dit hela tiden. Men så är det tyvärr inte alltid när man anlitar hantverkare. Denna gång gick det dock smidigt. Och även om det uppstod problem så ordnade Sommarnöjen detta på ett bra sätt.

MER NYHETER

Sommardröm blir drömsommar på Värmdö.

Det är alltid lika kul när vi kan hjälpa våra kunder att förverkliga sina visioner. För paret på Värmdö var visionen tydlig, liksom att deras nya hus skulle vara färdigt lagom till sommarens poolfester. 

Filmen om Sommarnöjen

En kortfilm om hur Sommarnöjen kom till och varför. Skapad av dokumentärfilmaren Gabriella Bier Sandegård.

Sommarnöjen 2.0

I slutet på förra veckan lanserade vi vår helt nya hemsida och ett vidareutvecklat sortiment av sommarhus och Attefallshus. Vi presenterade också Filmen om Sommarnöjen - en kort dokumentär som berättar om hur vi kom till. 

2017 års modell av c/o 25

Förra helgen visade vi 2017 års modell av c/o 25 på Nybyggets Attefallsdag. Det var roligt att se så många nyfikna på plats och ta del av era tankar, drömmar och idéer.

Sveriges finaste Attefallshus visas 22 april

Upplev årets modell av vår klassiska c/o 25 och få goda råd av våra medarbetare. Kom till Nybygget vid Arlanda kl 11-15.

Det vackra ligger i det enkla

Årets Stockholm Furniture and Light Fair fångade tiden med klassiska former och obehandlat träd. 

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required