Utemiljö för Plaza Magazine

För sitt stora utereportage inför sommaren sökte Plaza efter ett lantställe utöver det vanliga. Valet föll på en av våra Skandinaviska Sommarvillor. Teamet åkte ut i Stockholms skärgård en solig försommardag. Efter dagens arbete ville ingen åka hem.

Det utvalda sommarhuset har uteplatser, altaner och trappor placerade i fyra väderstreck. De har integrerats i husets arkitektur och anpassats till den bergiga tomtens förutsättningar. Uterummen möblerades med bekväma sittmöbler och en matplats som harmoniserar med husets färgskala. 

Till skillnad från reportage som bygger på inköpta accessoarer skapade Plazas stylist sin inredning från enkel rekvisita i naturen omkring - drivved, kvistar och pinnar. Det blev till en helhet tillsammans medhusets egna naturmaterial.

Likt alla våra hus kännetecknas även detta av påkostad enkelhet med massiva trägolv och paneler i väggar och tak, naturligt oljade ytor och rena glasytor som släpper in naturen.

Fotografen, stylisten och assistenterna upprepade att de aldrig hade sett ett nytt hus som blivit en så naturlig del av sin plats, som om det alltid hade stått där. Det kan se enkelt ut i efterhand men kräver engagerade arkitekter, pedantiska byggare och platsbyggda lösningar i lösvirke.

MER NYHETER

Nya Sommarnöjen på klassisk ö mitt i stan

En kall decembermorgon möttes 1800-talets och 2000-talets sommarnöjen på en ö mitt i Stockholm. Olika men ändå lika.

Decembererbjudande från Sommarnöjen.

Kom vinterstormar, för det gör ni. Kom hagel och väta och snö. Kom snubblande ungar, proppmätta kusiner och allsköns festprissar. 

Skärgårdsbesök för garantibesiktning

Två år senare åker vi tillbaka för garantibesiktning. Efter ungefär en halvtimmas bilfärd, i Stockholms skärgård, kommer vi fram till ett individuellt platsbyggt hus från Sommarnöjen. 

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus!

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Attefallshus till salu

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell. 

Sommarnöjen när det är som bäst

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required