Thomas Sandell x 2

Med god arkitektur och hög flexibilitet får våra beställare möjlighet att förverkliga sina drömmar. Dessa två bygglovsfria hus av Thomas Sandell har skilda formspråk. Men båda är utformade för att passa perfekt på respektive tomt och ha just de funktioner som beställarna önskat sig.

När vår beställare skulle komplettera sitt lantställe på Ramsö nära Vaxholm med ett bastuhus studerade han alternativen noga. Han ville ha ett klassiskt platsbyggt trähus i rejäla material och spröjsade fönster som knöt an till huvudbyggnaden. Invändigt ville han ha modern standard och kvalitet. Framför allt ville han att bygget skulle fungera smidigt, med en enda leverantör och tydliga garantier.

Resultatet blev Sommarnöjen SASA1 helt i rostrött med bastuinredning i ljus asp och ljusgrå Höganäs klinker. Fönstrens utvändiga färg skapar en spännande kontrast till den sobra inredningen.

Den gula SASA2 är uppförd invid en gul trävilla strax utanför Stockholm. Tonårsbarn med musikintresse och många kompisar gjorde föräldrarnas tillvaro alltmer betungande. Lösningen blev en bygglovsfri tonårsvilla, komplett utrustad med kök, badrum, loftsäng, arbetsplats och förvaring.

Utformning, fönstersättning och inredning är skräddarsydd för användningsområdet, behoven av utsikt och skydd från insyn. Fasaden tar upp huvudbyggnadens färgskala och spaljéstrukturen ger huset en levande yta och ett lättare formspråk. Invändigt har funktion fått styra och tack vare loftplanet fungerar friggeboden som en riktig bostad.

MER NYHETER

Kvinnorna bakom Sommarnöjens nya satsning

Efterfrågan på Sommarnöjens vackra nyckelfärdiga fritidshus och Attefallshus ökade betydligt under 2017. För att möta behoven förstärker företaget sina kollektioner och sin personalstyrka. Som en del av satsningen tillträder Choi Ping Woo som VD. Maria Santos Vogt anställs som marknadschef och Michaela Liebhardt som kundansvarig.

Unik chans till sommarnöje i Stockholms norra skärgård!

Nu händer något utöver det vanliga. Sommarnöjen har beslutat att förvärva mark och bygga sommarhus i egen regi. 

Idag tecknade vi kontrakt på de två första tomterna i ett sjönära naturlandskap. De är belägna ett stenkast från en fin badsjö nära Väddöviken i Stockholms norra skärgård. Omgivningarna består av levande odlingar med vackra stengärdsgårdar och åkeröar. Avståndet från vårt kontor i Vasastan är 97 km och det är bra bilväg ända fram. 

Nu sätter vi igång med bygglovsansökan och kommer sedan bygga två klassiskt utformade hus på omkring 70 kvm. Tomterna kommer att säljas med nyckelfärdiga hus där allt - grund, vatten, avlopp, el, altaner - ingår. 

Är du intresserad av att påverka storlek och utformning av ditt hus finns möjlighet innan byggstart. Kontakta oss redan nu så kan vi berätta mer om projektet!

Kontakta oss på Tomas@sommarnojen.se eller 08-410 715 00

Nya Sommarnöjen på klassisk ö mitt i stan

En kall decembermorgon möttes 1800-talets och 2000-talets sommarnöjen på en ö mitt i Stockholm. Olika men ändå lika.

Decembererbjudande från Sommarnöjen.

Kom vinterstormar, för det gör ni. Kom hagel och väta och snö. Kom snubblande ungar, proppmätta kusiner och allsköns festprissar. 

Skärgårdsbesök för garantibesiktning

Två år senare åker vi tillbaka för garantibesiktning. Efter ungefär en halvtimmas bilfärd, i Stockholms skärgård, kommer vi fram till ett individuellt platsbyggt hus från Sommarnöjen. 

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus!

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required