Thomas Sandell x 2

Med god arkitektur och hög flexibilitet får våra beställare möjlighet att förverkliga sina drömmar. Dessa två bygglovsfria hus av Thomas Sandell har skilda formspråk. Men båda är utformade för att passa perfekt på respektive tomt och ha just de funktioner som beställarna önskat sig.

När vår beställare skulle komplettera sitt lantställe på Ramsö nära Vaxholm med ett bastuhus studerade han alternativen noga. Han ville ha ett klassiskt platsbyggt trähus i rejäla material och spröjsade fönster som knöt an till huvudbyggnaden. Invändigt ville han ha modern standard och kvalitet. Framför allt ville han att bygget skulle fungera smidigt, med en enda leverantör och tydliga garantier.

Resultatet blev Sommarnöjen SASA1 helt i rostrött med bastuinredning i ljus asp och ljusgrå Höganäs klinker. Fönstrens utvändiga färg skapar en spännande kontrast till den sobra inredningen.

Den gula SASA2 är uppförd invid en gul trävilla strax utanför Stockholm. Tonårsbarn med musikintresse och många kompisar gjorde föräldrarnas tillvaro alltmer betungande. Lösningen blev en bygglovsfri tonårsvilla, komplett utrustad med kök, badrum, loftsäng, arbetsplats och förvaring.

Utformning, fönstersättning och inredning är skräddarsydd för användningsområdet, behoven av utsikt och skydd från insyn. Fasaden tar upp huvudbyggnadens färgskala och spaljéstrukturen ger huset en levande yta och ett lättare formspråk. Invändigt har funktion fått styra och tack vare loftplanet fungerar friggeboden som en riktig bostad.

MER NYHETER

Vill du vara med och utveckla Sveriges mest spännande husföretag?

Sommarnöjen skapar vackra sommarhus för stadsbor som tycker om livet på landet. Vi växer snabbt och söker nu en affärsmässig person som vill vara med och utveckla vår verksamhet. 

Attefallshus till salu

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell.

Sommarnöjen när det är som bäst

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Sommaridyll

Vid strandkanten på idylliska Södermöja där det länge stått ett gammalt brygghus drömde familjen om ett boende nära havet. Väntan på bygglov och strandskyddsdispens tog sin tid men nu har familjen äntligen flyttat in i sitt fina sommarnöje.

Sommarerbjudande i vårt visningshus!

Beställ ditt Attefallshus i juli eller augusti så bjuder vi på bygganmälan (värde 9 900kr) och transport inom Stockholm (värde 30 000kr)

Sommardröm blir drömsommar på Värmdö.

Det är alltid lika kul när vi kan hjälpa våra kunder att förverkliga sina visioner. För paret på Värmdö var visionen tydlig, liksom att deras nya hus skulle vara färdigt lagom till sommarens poolfester. 

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required