Taklagsfest på vackraste ön

För mindre än ett år sedan visste familjen knappt att denna vackra skärgårdsö existerade. Om några veckor inviger de sitt arkitektritade lantställe med huvudbyggnad, gästhus, sjöbod, bastu och altaner. Sommarnöjen har hållit i bygglov, arkitektur, bygge och inredning.

Idag var alla inblandade på plats och firade. Arkitekterna som arbetat med projektet sedan augusti. Snickarteamet som levt på ön över vintern. Rörmokarna som går på högvarv nu när kök och badrum installeras. Markentreprenörerna som byggt grunden och återställer nu marken. Elektrikern, ljuskonsulten, konstruktören och kvalitetsansvarig. Och såklart Sommarnöjens team med kundansvarig, byggledare och inredare.

Husen överträffar allas förväntningar. Själva är vi stolta över att den hårda tidplanen har hållt, trots väntetider för strandskyddsdispens och en ovanligt hård vinter. Detta har krävt ett nära samarbete mellan beställarfamiljen, arkitekterna Johan Arrhov och Henrik Frick och Sommarnöjens specialister.

Fram till sommaren återstår arbetet med inredningen. Här har familjen varit mycket engagerad och funnit unika och praktiska lösningar med grovkök, ventilationsfönster, fönsterbelysning och mycket mer. Husets fasad och faltak i kärnfuru kommer att få sin speciella ytbehandling i höst och då visar vi en serie bilder på resultatet.

 

 

MER NYHETER

Skärgårdsbesök för garantibesiktning

Två år senare åker vi tillbaka för garantibesiktning. Efter ungefär en halvtimmas bilfärd, i Stockholms skärgård, kommer vi fram till ett individuellt platsbyggt hus från Sommarnöjen. 

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus!

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Vill du vara med och utveckla Sveriges mest spännande husföretag?

Sommarnöjen skapar vackra sommarhus för stadsbor som tycker om livet på landet. Vi växer snabbt och söker nu en affärsmässig person som vill vara med och utveckla vår verksamhet. 

Attefallshus till salu

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell. 

Sommarnöjen när det är som bäst

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Sommaridyll

Vid strandkanten på idylliska Södermöja där det länge stått ett gammalt brygghus drömde familjen om ett boende nära havet. Väntan på bygglov och strandskyddsdispens tog sin tid men nu har familjen äntligen flyttat in i sitt fina sommarnöje.

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required