Sommarnöjen skapar tidlösa hus med skandinavisk arkitektur och naturliga material. Med en enda kontakt, fast pris och garanti.

Nyheter

Vi hjälper dig med julklapparna!

Nu tar Sommarnöjen sikte på julen. Vi har valt ut våra favoriter bland möbler från G.A.D och vackra vardagsföremål från Visby Design. Kom förbi, och du finner unika julklappar som behåller sitt värde.

Vår butik i Stockholm ligger på Sankt Eriksgatan 112, nära Vanadisplan. Här kan du köpa en betongljusstake tillverkad på Gotland till farbror Knut. Eller varför inte en gedigen sittbänk klädd med fårskinn till mormor? G.A.D står för möblemanget och Visby Design för accessoarererna.

Vi har extraöppet innan jul för att du ska kunna komma förbi när du har tid. Fram till den 22 december är vi på plats måndagar till fredagar 12-18 och lördagar 12-15. Eller ring 08-410 715 00 om du vill komma en tid som passar dig.

Sväng förbi och vi bjuder på glögg och pepparkakor. Välkommen!        

2010

KS1 i drömversion

Sommarnöjen KS1, ritat av Kjellander + Sjöberg Arkitektkontor, har synts i arkitekttidningar runt om i världen. Huset har prisats för sin rena och till hälften öppna form. Kanske allra bäst blir det som Master bedroom, som vår kund i Stockholms södra skärgård nu kan övernatta i.

Familjen äger en stor halvö med sjöutsikt i tre väderstreck. Deras uppdrag till oss var lika glasklart som lösningen: skapa en kompromisslös sjöstuga på vår vackraste plats där vi kommer älska att övernatta!

Vi mätte ut byggplatsen noga för att få fina vinklar mot sol och utsikt, men också för att skona de vackra tallarna. Genom nära kontakter med kommunen ordnade vi strandskyddsdispens för den valda platsen. Tillståndet för byggstart kom i mitten av april. Då inleddes ett hårt arbete för att uppfylla kundens önskan - att fira midsommar i sitt drömhus.

Resultatet blev ett lätt och sparsmakat hus, i slät vit träpanel och en luftig grund för minimalt markavtryck. Istället för altan försågs huset med en takterrass med ett elegant räcke inspirerat av segelbåtars vajrar. Invändigt prioriterades utsikten från det öppna rummet. I bakkant samlades funktionerna - en skyddad nisch för rymlig dubbelsäng, garderob och fullt utrustat badrum.

Att ta fram vackra skisser är en sak, att uppföra ett hus i verklig skala med riktig materialkänsla och hög detaljkvalitet är en helt annan. Detta kompakta hus visar varför Sommarnöjens byggnader spelar i en egen division. Många av detaljerna återfinns i större skala i de andra modellerna i vår Kollektion KS.

Bilderna är tagna av fotograf Christin Philipson.

2010

Öka värdet på ditt lantställe

Vad gör man med ett vanligt fritidshus från sextiotalet på en underbar sjötomt? Sommarnöjen skapade ett gästhus, en relaxavdelning och en friggebod som passade den befintliga byggnaden. Och gjorde om hela inredningen i det gamla huset så att det harmoniserar med de nya husen.

Familjen kontaktade oss förra hösten för att de ville utveckla sitt lantställe. De älskade läget men huset hade små fönsterytor och en inredning som renoverats så att inget riktigt hängde ihop. Man ville addera fristående gästrum, bastu och relaxavdelning som utifrån skulle bilda en helhet med det befintliga huset. Och ägarna önskade en enhetlig inredning av god kvalitet som band ihop alla byggnader och rum.

Med hjälp av John Robert Nilsson Arkitektkontor samt våra konstruktörer och inredare tog vi tillvara det som var bra i huset och bytte varsamt ut resten. Huset förstärktes, isoleringen förbättrades och nya fönsterpartier adderades. Invändigt satte vi in högklassiga trägolv och innerväggar. Ett skräddarsytt kök togs fram efter familjens behov. Alla hygienutrymmen försågs med den vackra Ölandstenen Hors. Och möbler från G.A.D fullbordade känslan av lugn.

Invid den nyrenoverade huvudbyggnaden uppfördes en bastu och ett relaxrum som ger fri utsikt från alla utrymmen och god kommunikation med huvudbyggnaden. Tillsammans med nya sovrum och en fristående friggebod för ännu fler gäster skapades en gårdskänsla med skyddade uteplatser i alla väderstreck och sjöutsikt genom fria glasytor.

Vi fick klart alla ritningar och godkänt bygglov före jul och familjen kunde flytta in i sina 170 nya kvadratmeter till midsommar.

Bilderna är tagna av fotograf Christin Philipson.

2010

Ett skepp kommer lastat

Nu när de flesta har lämnat sommaren bakom sig sätter vi igång på allvar. Idag sjösatte vi ännu ett projekt i skärgården. Först ut var vår tunga lastbåt som fraktade dit maskinerna som ska reva de befintliga husen, förbereda marken och bygga grunden på kundens nya Sommarnöje. Bilderna visar vår verkliga vardag på jobbet, bortom skisser och ritningar.

Den här sjötomten med två äldre bostadshus hade just köpts av en familj som kontaktade oss i september. De ville ta ett helhetsgrepp om sin fastighet och utveckla den efter sina behov och önskemål. Ett viktig önskan var att få allt klart till nästa sommar.

Vi hjälpte familjen att välja rätt arkitekt, som i det här fallet blev Arrhov Frick Arkitektkontor. Sedan arbetade vi tillsammans för att ta fram ritningar för en ny huvudbyggnad, gästhus och sjöbod. Vi utredde vatten och avlopp samt planerade för en ny brygga. Och skickade in ansökningar om bygglov och strandskyddsdispens.

För att komma igång med arbetet på plats så tidigt som möjligt bad vi kommunen om ett tidigt rivningslov och sedan en accept på att få påbörja mark- och grundarbetena medan bygglovet behandlades. Vi såg också till kommunen accepterade att den befintliga VA-anläggningen fick utnyttjas så att bygglovet inte blev beroende av denna process.

Parallellt med bygglovet arbetar vi med projekteringen av huset, formar invändiga material och utrustning samt gör detaljlösningar för kök och badrum. När bygglovet blir klart kommer allt att vara förberett för ett effektivt bygge. Vi räknar med att uppföra stommen innan snön kommer. På detta sätt kan vårt båt- och svävarburna arbetslag arbeta med inredningen under vintern. Och kunden får ett inflyttningsklart lantställe till sommaren.

Genom att vi leder hela processen går faserna i arbetet tätt ihop. Därför kan vi uppföra skräddarsydda lantställen oväntat snabbt, även på de mest oländiga platser.

2010

Unga arkitekter skapar framtidens lantställe

Sedan Johan Arrhov och Henric Frick startade eget i våras, efter flera år hos Sandellsandberg. Sedan dess har det gått fort för de unga arkitekterna. Första pris i en internationell arkitekttävling om Östhammars nya stadspark med hotell, spa och restaurang. Förslag för nytt kulturhus i Täby. Armaturer för ljustillverkaren Maxel. Och inte minst, flera spännande projekt för Sommarnöjen.

Första gången som Sommarnöjen anlitade Arrhov Frick Arkitektkontor blev resultatet en exklusiv sjöstuga vid en nybyggd villa. Huset hänger ut över naturen och omsluts av spaljéer som både skyddar och filtrerar ljus.

Efter flera lyckade projekt blev Arrhov Frick i somras utvalda av vår kund för att skapa ett komplett lantställe i högsta klass på en stor sjötomt i Stockholms skärgård. Huset utformas för att smälta in harmoniskt i naturen och följer tomtens kurvor och strandlinjer. Med hjälp av låga huskroppar, uppbrutna med halvöppna och öppna sektioner blir skalan mänsklig samtidigt som det skapas skyddade uteplatser i alla väderstreck.

Tycker du om deras hus - kontakta oss så bokar vi ett förutsättningslöst möte tillsammans!

2010

Premiär för våra tidlösa möbler och accessoarer

Efter vår mest intensiva sommar hittills där vi slutförde tio sommarhus förbereder vi oss nu för hösten. En nyhet är att vi börjar sälja möbler och accessoarer som harmoniserar med våra hus. Och även kan passa i våningen eller villan.

Hos Sommarnöjen på Sankt Eriksgatan 112 kan du nu upptäcka ännu mer än våra lantställen och sommarhus.

Vi har skapat en utställning med de finaste möblerna från gotländska G.A.D. Enkla former och högsta kvalitet i naturmaterial som ljust trä, kalksten, granit och fårskinn.

Som komplement till möblerna har vi tagit in en serie helt nya och utomordentligt vackra föremål i betong från Visby Design Group. Ljusstakar, oljelampor, skålar och krukor i massiv betong i nyanser av vitt och grått. Originella och mycket uppskattade som presenter.

Precis som våra hus är möblerna och accessoarerna tidlöst formgivna och klarar tidens slitage väl. Nu kan du köpa dem direkt genom oss och få sakkunniga råd och smaktips. Tack vare vårt nära samarbete med tillverkaren kan vi också hjälpa till och skapa hela inredningar och möbler i individuella utföranden.

Ring eller maila oss för att boka en besökstid som passar dig. Eller kom förbi spontant tisdagar eller torsdagar mellan kl 12.00 och 16.00 då vi alltid är på plats!

2010

»Vi fick allt från samma ställe«

När Staffan Josephsson och hans fru skulle bygga ett andrahus på sitt lantställe i Stockholms södra skärgård föll valet snabbt på att låta Sommarnöjen ta hand om byggnationerna. Som professor i organisk kemi och generalsekreterare på Hjärt- och Lungfonden har Staffan många åtaganden. Under den korta tid som familjen är ledig ihop vill han att det ska finnas tid för avkoppling.

–     Vi gillar att man får ett helt koncept när man anlitar Sommarnöjen. Vi som kund får allt från ett och samma ställe. Sen kändes det tryggt att ni är vana att bygga i skärgården, detta då bygget skedde på ett ganska otillgängligt ställe.

Men trots att familjens nya bastu- och relaxstuga uppfördes vid strandkanten valdes landvägen för transporterna av material och maskiner.

–       Det blev enklast så eftersom det hade varit för grunt att ta sig dit vattenvägen.

Sedan 1,5 år har familjen nu haft sin bastu på plats och den används flitigt. Särskilt är Staffans söner förtjusta i att använda den.

–      De ville ha en bastu och relax och det viktigaste för dem var att det fanns en kyl som alltid var fylld med kall öl.

För Staffan själv är det nog mer den underbara utsikten som lockar mer än kall öl.

–      Det är så läckert eftersom arkitekten har ritat huset så att det är glaspartier längst hela framsidan och det gör att vi ser hela fjärden. Normalt är ju en bastu ofta instängd men så har inte vi det och det tycker vi mycket om.

Staffan är nöjd med att valet föll på Sommarnöjen.

–       Vi har byggt om med hjälp av andra olika hantverkare förut och när byggnationerna sker på en plats där man inte är permanent så vill man ha så lite trassel som möjligt så att man slipper åka dit hela tiden. Men så är det tyvärr inte alltid när man anlitar hantverkare. Denna gång gick det dock smidigt. Och även om det uppstod problem så ordnade Sommarnöjen detta på ett bra sätt.

2010

Från koja till slott: vår nya huskollektion 2010/2011

Nu lanserar vi de helt nya husserierna Samtida torp, skapad av Thomas Sandell och Skandinaviska sommarvillor, skapad av Kjellander + Sjöberg. De omfattar elva arkitektritade hus i storlekar upp till 120 kvm.

Sommarnöjens kompakta kollektioner har väckt stort intresse. Nu kan vi baserat på kundernas efterfrågan erbjuda sommarhus i större format. Alla ritade av några av Sveriges främsta arkitekter, till fast pris och med garanti.

Vårt erbjudande omfattar numera hela lantställen som skräddarsys efter kundens behov och önskemål. Genom det unika samarbetet med arkitekter, inredare och skickliga hantverkare utmed alla kuster uppför vi Sveriges vackraste sommarhus för avkoppling och njutning nära naturen.

För våra kunder blir sommarhusprojektet något så ovanligt som en bekymmersfri och lustfylld process. Vi tar totalansvar för hela resan från planering, bygglov och arkitektur till byggnation och inredning.

Se de nya husserierna:

» Samtida torp, skapad av Thomas Sandell
» Skandinaviska sommarvillor, skapad av Kjellander + Sjöberg

2010

Känsla för ljus

John Robert Nilsson Arkitektkontor har gjort sig ett namn i konstvärlden med sina gallerilösningar för Magasin 3, Uppsala Konstmuseum, Marabouparken och Andréhn-Schiptjenko. Samma känsla för ljus och rymd utmärker deras hus för privatpersoner.

Sommarnöjen har under vintern samarbetat allt mer med arkitektkontoret och som resultat har flera av våra kunder fått skräddarsydda hus signerade John Robert Nilsson. Alla hus är formade för att ta tillvara platsens ljus och utsikt. Exempel på våra gemensamma projekt:

  • Stilren ateljé på 15 kvm för en konstnär på Vätö.
  • Klassiskt gästhus på 40 kvm och sjöbod med bastu på ett familjelantställe på Värmdö.
  • Elegant bastu- och relaxhus på 50 kvm, separat friggebod och totalrenovering av huvudbyggnad på 100 kvm för en familj på Gräsö.
  • Strandhus med bastu och uteplatser för två familjers gemensamma lantställe vid Mälaren.
  • Kompakt sommarhus på 30 kvm för en familj på Ornö.
  • Modernt sommarhus på 35 kvm med loft för en familj på Fogdö.

Under våren kommer samarbetet att utökas. John Robert Nilsson har fått uppdraget att ta fram en egen serie konstnärligt inspirerade sommarhus i olika format. Vi ser fram mot att presentera resultatet så småningom.

2010

Skräddarsytt som standard

Vi har inte byggt två likadana hus. Och lär aldrig göra det. När vi träffar kunder anstränger vi oss för att de hitta lösningar som passar byggplatsen och husets användning. Med vårt sätt att bygga blir det inte dyrare att få ett skräddarsytt hus.

I detta gästhus, beläget högt på en hög klippa i Stockholms skärgård, mätte vi upp platsen och anpassade altan och trappor efter naturen. Fasadens panel och yta följer huvudbyggnaden. Dörren är en tvådelad stalldörr som klätts med panel på både utsidan och insidan.

Ägaren önskade sig ett lågt placerat frontfönster för att få fri siktlinje från dubbelsängen. Det bakre fönstret som vetter mot öster placerades högt för att undvika direkt morgonljus.

Vid gaveln har vi skapat en sovavdelning med våningssäng utförd av likadan ek som golvtiljorna. Med smart lådförvaring under nederslafen, platsbyggt sängbord, sköna madrasser från Dux, enkel klädhängare och ljust bomullsdraperi var huset klart för inflyttning redan från början.

2010