Spännande visiondivision

Vi är glada över att ha etablerat ett samarbete med visiondivision, Sveriges yngsta arkitektkontor och ett av de mest publicerade ute i världen just nu.

Visiondivision har en förmåga att tolka det välbekanta på ett annorlunda sätt. Det gör att de finner enkla och ibland geniala lösningar. 

Titta på SpröjsHouse, skapat för en kund som önskade ett gästhus som passade den gamla huvudbyggnadens spröjs och snickarglädje. Lösningen blev en hel glasvägg med en skräddarsydd hylla med inbyggda funktioner – sittbänk, eldstad, badkar, vinställ och plats för böcker och musik. Resultatet är ett hus med samma anda av originalitet och detaljrikedom som huvudbyggnaden, men i ett samtida utförande.

En av visiondivisions grundare var snickare innan han blev arkitekt, en unik erfarenhet i den svenska arkitektkåren. Den är också till stor glädje när man ska utforma hus som fungerar i verkligheten, byggas ute på öar och åldras värdigt i ett tufft klimat.

Vi kommer att ta in visiondivision för att skapa individuella hus för kunder som uppskattar deras talang. I nästa steg kommer vi att lansera en gemensam serie sommarhus baserad på visiondivsions idéer om enkelhet, rymd och avskilda sovplatser.

MER NYHETER

Skärgårdsbesök för garantibesiktning

Två år senare åker vi tillbaka för garantibesiktning. Efter ungefär en halvtimmas bilfärd, i Stockholms skärgård, kommer vi fram till ett individuellt platsbyggt hus från Sommarnöjen. 

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus!

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Vill du vara med och utveckla Sveriges mest spännande husföretag?

Sommarnöjen skapar vackra sommarhus för stadsbor som tycker om livet på landet. Vi växer snabbt och söker nu en affärsmässig person som vill vara med och utveckla vår verksamhet. 

Attefallshus till salu

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell. 

Sommarnöjen när det är som bäst

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Sommaridyll

Vid strandkanten på idylliska Södermöja där det länge stått ett gammalt brygghus drömde familjen om ett boende nära havet. Väntan på bygglov och strandskyddsdispens tog sin tid men nu har familjen äntligen flyttat in i sitt fina sommarnöje.

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required