Det unika med nya Sommar syns inte

I maj lanserar vi Sommar. Den största nyheten för sommarboende sedan sportstugans entré på 40-talet. 

Sommar är vår egen kollektion av stora och små sommarhus skapade för ett liv nära naturen. Arkitekturen är samtida och finishen hög – men prisnivån betydligt lägre. Husen byggs färdiga inomhus och lyfts på plats utan att skada din tomt.

Bryter mot konventioner

Sedan starten 2008 har vi uppfört arkitektritade sommarhus på plats hos våra kunder. Men vi har också träffat många familjer som önskat våra hus där kostnaden har gjort det omöjligt. För ett år sedan bestämde vi oss för att försöka göra det möjligt. Resultatet är Sommar – unikt konstruerade sommarhus, inflyttningsklara inom en vecka.

Naturlig arkitektur

Sommar är diskreta hus skapade för ett liv nära naturen. Arkitekturen fångar det vi tycker är viktigast i samtida sommarhus:

  • Enkla former som underordnas naturen, inte konkurrerar med den.
  • Närkontakt med utemiljön med obrutna skjutglaspartier och integrerade uteplatser.
  • Naturligt hållbara material.

I husen används träslag som finns i vår natur och återvinningsbara material. Lamellgolv, plastmattor, mdf-skivor och gipsväggar är bannlysta.

Enklare för dig

Vi har utvecklat Sommar tillsammans med Sveriges mest spännande unga arkitekter, Arrhov Frick Arkitektkontor. Husen kommer i många olika storlekar, från 40 till 120 kvadratmeter. Med olika planlösningar – och sadeltak, pulpettak och plana tak. Med 216 grundmodeller blir det enkelt att finna ett hus för just din tomt.

Sommar byggs klart i vår fabrik och kommer med all inredning monterad – som badrum, kök och inbyggd förvaring. De färdiga modulerna lyfts på plats med en kran och monteras ihop av vår personal på kort tid. 

Vill du ha ett sommarhus 2017?

I år kommer vi att producera Sommar i en begränsad upplaga på tio hus som alla är sålda.  Nu tar vi emot intresseanmälningar för nästa vårs produktion, för leverans till midsommar 2017. 

Kompletta specifikationer för Sommar presenteras i maj men är du intresserad av ett hus till nästa sommar ber vi dig att ta kontakt med oss innan dess då vår produktionskapacitet tills vidare är begränsad.

MER NYHETER

Skärgårdsbesök för garantibesiktning

Två år senare åker vi tillbaka för garantibesiktning. Efter ungefär en halvtimmas bilfärd, i Stockholms skärgård, kommer vi fram till ett individuellt platsbyggt hus från Sommarnöjen. 

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus!

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Vill du vara med och utveckla Sveriges mest spännande husföretag?

Sommarnöjen skapar vackra sommarhus för stadsbor som tycker om livet på landet. Vi växer snabbt och söker nu en affärsmässig person som vill vara med och utveckla vår verksamhet. 

Attefallshus till salu

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell. 

Sommarnöjen när det är som bäst

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Sommaridyll

Vid strandkanten på idylliska Södermöja där det länge stått ett gammalt brygghus drömde familjen om ett boende nära havet. Väntan på bygglov och strandskyddsdispens tog sin tid men nu har familjen äntligen flyttat in i sitt fina sommarnöje.

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required