Följ med oss ut i skärgården

Att bygga vackra hus i tuffa miljöer handlar om mer än arkitektur. Rätt båt, kran, helikopter och personal ska finnas på rätt plats på rätt dag. Följ med oss på en typisk arbetsdag i skärgården i slutet av mars.

Gryning på Gåshaga. Vi startar tidigt från vår hemmahamn på Gåshaga längst ut på Lidingö och ger oss ut i en helt stilla skärgård. Vår arbetsbåt är isbrytande vilket gör att vi kan komma ut till öarna i ur och skur. 

Morgon vid berget. Efter en timmes snabb körning är vi framme vi den stora ön i södra skärgården. Högst upp på den branta klipphyllan sätter vi snart igång att bygga ett litet sommarhus anpassat för platsen. Huset ska få fri utsikt i tre väderstreck samtidigt som smälta in i det grå urberget. Vi mäter höjden noga eftersom allt material ska lyftas upp med en speciellt dimensionerad båtburen kran. All infrastruktur med vatten och avlopp ska vi sätta upp från grunden. 

Förmiddag på bryggan. Efter 20 minuter på lugnt vatten når vi ön i Mellanskärgården där vi de senaste månaderna planerat ett individuellt lantställe som ska ersätta den förfallna lilla sportstugan. Här är byggplatsen inte bara hög utan också belägen bit inåt land, bortom räckhåll för båtburna kranar. Noga kontrolleras djupet vid den lilla bryggan där vi kommer att lägga vår transportbåt med allt som krävs för att bygga huset. Därifrån kommer helikoptern att flyga upp materialet till arbetsplatsen.

Lunch vid fastlandets ände. På väg norrut från den stora ön lägger vi till vid bryggan nedanför den stora sekelskiftesvillan. Här har vi redan börjat uppföra ett komplett utrustat Attefallshus av högsta klass. Material och detaljer är skräddarsydda för att passa med huvudbyggnaden så huset byggs i lösvirke, planka för planka. Vi diskuterar infästningar av fönster med hantverkarna på plats och planerar kommande veckas arbete. 

Efterkontroll på den lilla ön. Efter en timme på fastlandet längtar vi ut till öarna igen och bestämmer oss för att svänga förbi en Skandinavisk Sommarvilla som vi just har byggt färdigt. Trots att huset knappt syns från fjärden är utsikten inifrån enastående. Vi tar en vända på tomten för att se att allt ser städat och fint ut och om altaner och trappor behöver justeras eller kompletteras. 

Utsättning för att spara träd. Dagens sista uppdrag är på en vacker ängstomt på en av skärgårdens större öar. Efter uppmätning finner vi den placering som är mest fördelaktig för vindskydd och sol, utan att fälla de träd som beställaren vill behålla. Platsen markeras tydligt så att vår markentreprenör kan sätta igång med arbetet. 

Fem projekt besökta. Nu återstår en lång färd tillbaka genom en tyst skärgård. Om tre dagar bär det ut igen.

MER NYHETER

Sommardröm blir drömsommar på Värmdö.

Det är alltid lika kul när vi kan hjälpa våra kunder att förverkliga sina visioner. För paret på Värmdö var visionen tydlig, liksom att deras nya hus skulle vara färdigt lagom till sommarens poolfester. 

Filmen om Sommarnöjen

En kortfilm om hur Sommarnöjen kom till och varför. Skapad av dokumentärfilmaren Gabriella Bier Sandegård.

Sommarnöjen 2.0

I slutet på förra veckan lanserade vi vår helt nya hemsida och ett vidareutvecklat sortiment av sommarhus och Attefallshus. Vi presenterade också Filmen om Sommarnöjen - en kort dokumentär som berättar om hur vi kom till. 

2017 års modell av c/o 25

Förra helgen visade vi 2017 års modell av c/o 25 på Nybyggets Attefallsdag. Det var roligt att se så många nyfikna på plats och ta del av era tankar, drömmar och idéer.

Sveriges finaste Attefallshus visas 22 april

Upplev årets modell av vår klassiska c/o 25 och få goda råd av våra medarbetare. Kom till Nybygget vid Arlanda kl 11-15.

Det vackra ligger i det enkla

Årets Stockholm Furniture and Light Fair fångade tiden med klassiska former och obehandlat träd. 

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required