Följ med oss ut i skärgården

Att bygga vackra hus i tuffa miljöer handlar om mer än arkitektur. Rätt båt, kran, helikopter och personal ska finnas på rätt plats på rätt dag. Följ med oss på en typisk arbetsdag i skärgården i slutet av mars.

Gryning på Gåshaga. Vi startar tidigt från vår hemmahamn på Gåshaga längst ut på Lidingö och ger oss ut i en helt stilla skärgård. Vår arbetsbåt är isbrytande vilket gör att vi kan komma ut till öarna i ur och skur. 

Morgon vid berget. Efter en timmes snabb körning är vi framme vi den stora ön i södra skärgården. Högst upp på den branta klipphyllan sätter vi snart igång att bygga ett litet sommarhus anpassat för platsen. Huset ska få fri utsikt i tre väderstreck samtidigt som smälta in i det grå urberget. Vi mäter höjden noga eftersom allt material ska lyftas upp med en speciellt dimensionerad båtburen kran. All infrastruktur med vatten och avlopp ska vi sätta upp från grunden. 

Förmiddag på bryggan. Efter 20 minuter på lugnt vatten når vi ön i Mellanskärgården där vi de senaste månaderna planerat ett individuellt lantställe som ska ersätta den förfallna lilla sportstugan. Här är byggplatsen inte bara hög utan också belägen bit inåt land, bortom räckhåll för båtburna kranar. Noga kontrolleras djupet vid den lilla bryggan där vi kommer att lägga vår transportbåt med allt som krävs för att bygga huset. Därifrån kommer helikoptern att flyga upp materialet till arbetsplatsen.

Lunch vid fastlandets ände. På väg norrut från den stora ön lägger vi till vid bryggan nedanför den stora sekelskiftesvillan. Här har vi redan börjat uppföra ett komplett utrustat Attefallshus av högsta klass. Material och detaljer är skräddarsydda för att passa med huvudbyggnaden så huset byggs i lösvirke, planka för planka. Vi diskuterar infästningar av fönster med hantverkarna på plats och planerar kommande veckas arbete. 

Efterkontroll på den lilla ön. Efter en timme på fastlandet längtar vi ut till öarna igen och bestämmer oss för att svänga förbi en Skandinavisk Sommarvilla som vi just har byggt färdigt. Trots att huset knappt syns från fjärden är utsikten inifrån enastående. Vi tar en vända på tomten för att se att allt ser städat och fint ut och om altaner och trappor behöver justeras eller kompletteras. 

Utsättning för att spara träd. Dagens sista uppdrag är på en vacker ängstomt på en av skärgårdens större öar. Efter uppmätning finner vi den placering som är mest fördelaktig för vindskydd och sol, utan att fälla de träd som beställaren vill behålla. Platsen markeras tydligt så att vår markentreprenör kan sätta igång med arbetet. 

Fem projekt besökta. Nu återstår en lång färd tillbaka genom en tyst skärgård. Om tre dagar bär det ut igen.

MER NYHETER

Följ med Sommarnöjen på söndagsvisning!

Välkommen på husvisning och eftermiddagsfika hos en av våra kunder i Danderyd. 

Välkommen till stora husvisningsdagen!

Kom och möt våren med Sommarnöjen över en fika och boule. På plats finns två visningshus i olika stilar, men som alla våra hus är de byggda i naturmaterial av högsta kvalitet. Du kan även kika in i vårt nya bastuhus på 7,5 kvadratmeter.

Två unika chanser till visning på Värmdö!

Varmt välkomna på kvällsfika hos en av Sommarnöjens kunder den 10 och 15 april.

Nya visninghus och öppetider i påsk.

På Attefallsdagen förra helgen presenterade Sommarnöjen ett klassiskt och ett modernt utformat Attefallshus. På scen berättade Sommarnöjens grundare Tomas Tjajkovski om vår nya kollektion av Attefallshus och våra tre nya inredningsstilar. Tack till alla som kom förbi för att träffa oss.

Husvisning hos vår VD och premiär för nya inredningsstilen RÅ!

Välkommen på kvällsfika hos Sommarnöjens VD Choi Ping Woo.

Välkommen till Attefallsdagen!

Attefallsdagen går av stapeln Lördag 17 mars kl 11.00 - 16.00 på Nybygget vid Arlanda. Besök våra tre nya hus och träffa våra medarbetare över en kaffe och berätta om dina hustankar!

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required