Vi inleder samarbete med Arkitektstudio Widjedal Racki

Den kreativa studion Widjedal Racki vann sommarens mest spännande arkitekttävling hos Sommarnöjen. Vi inleder vårt samarbete genom att från grunden skapa ett unikt lantställe på en brant klippkant med fri utsikt över Västerhavet.

Första gången vi träffade det norska paret var på en parkering där vägen tog slut. En stig ringlade sig vidare över klippan, blev smalare och försvann. Där började deras tomt, ett stycke urberg som sluttade brant ner mot havet och utsikten över klippor och öar. På en liten avsats låg en nedgången stuga som paret bott i några somrar för att lära känna platsen.

Vi pratade länge och förstod så småningom hur paret tänkte. Familjen – som också består av tre barn – vill egentligen inte ha hus att vara inne i. Utan som gör det lättare att vara ute.

På förmiddagarna paddlar familjen gärna kajak eller, på norskt manér, går på tur. Sedan är det dags att slå sig till ro. Flytta runt på terrasserna för att jaga solen och finna lä mot vinden. Laga mat tillsammans utomhus. Och sedan äta under bar himmel så långe det går.

Paret driver flera företag ihop, har många resdagar och begränsat med fritid. Kanske just därför älskar de landet och njuter av att göra så lite som möjligt där. Lantstället är viktigt, minst lika viktigt som permanentboendet i Oslo.

Vi sammanfattade våra intryck och bjöd in några arkitektkontor till en heldag med paret. Vi valde arkitekter som förstår lantställen och vars personlighet skulle gå bra ihop med beställarna. Efter noggrann utvärdering valde de Widjedal Racki. Under vår projektledning tar de nu ett helt grepp om familjens sommarboende.

Uppdraget blir att skapa en viloplats där altaner, utsikter, sollägen och vindskydd står är centrala. Paret är tydliga med att de önskar enkla linjer som blir ett med naturen. Hållbara naturmaterial som kräver minimalt underhåll och rengöring. Och inga onödiga detaljer.

Förutom arkitekturen blir vår roll att hålla i bygglovsjuridik, byggnation, inredning och ekonomi så att det blir enkelt för beställarna. Vår roll är att se till att familjen, givet sin budget och platsens förutsättningar, får ett lantställe som ger dem högsta möjliga livskvalitet.

Här läser du mer om Arkitektstudio Widjedal Racki och ser exempel på deras vackra arkitektur.

MER NYHETER

Unik chans till sommarnöje i Stockholms norra skärgård!

Nu händer något utöver det vanliga. Sommarnöjen har beslutat att förvärva mark och bygga sommarhus i egen regi. 

Idag tecknade vi kontrakt på de två första tomterna i ett sjönära naturlandskap. De är belägna ett stenkast från en fin badsjö nära Väddöviken i Stockholms norra skärgård. Omgivningarna består av levande odlingar med vackra stengärdsgårdar och åkeröar. Avståndet från vårt kontor i Vasastan är 97 km och det är bra bilväg ända fram. 

Nu sätter vi igång med bygglovsansökan och kommer sedan bygga två klassiskt utformade hus på omkring 70 kvm. Tomterna kommer att säljas med nyckelfärdiga hus där allt - grund, vatten, avlopp, el, altaner - ingår. 

Är du intresserad av att påverka storlek och utformning av ditt hus finns möjlighet innan byggstart. Kontakta oss redan nu så kan vi berätta mer om projektet!

Kontakta oss på Tomas@sommarnojen.se eller 08-410 715 00

Nya Sommarnöjen på klassisk ö mitt i stan

En kall decembermorgon möttes 1800-talets och 2000-talets sommarnöjen på en ö mitt i Stockholm. Olika men ändå lika.

Decembererbjudande från Sommarnöjen.

Kom vinterstormar, för det gör ni. Kom hagel och väta och snö. Kom snubblande ungar, proppmätta kusiner och allsköns festprissar. 

Skärgårdsbesök för garantibesiktning

Två år senare åker vi tillbaka för garantibesiktning. Efter ungefär en halvtimmas bilfärd, i Stockholms skärgård, kommer vi fram till ett individuellt platsbyggt hus från Sommarnöjen. 

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus!

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Attefallshus till salu

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell. 

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required