Vi inleder samarbete med Arkitektstudio Widjedal Racki

Den kreativa studion Widjedal Racki vann sommarens mest spännande arkitekttävling hos Sommarnöjen. Vi inleder vårt samarbete genom att från grunden skapa ett unikt lantställe på en brant klippkant med fri utsikt över Västerhavet.

Första gången vi träffade det norska paret var på en parkering där vägen tog slut. En stig ringlade sig vidare över klippan, blev smalare och försvann. Där började deras tomt, ett stycke urberg som sluttade brant ner mot havet och utsikten över klippor och öar. På en liten avsats låg en nedgången stuga som paret bott i några somrar för att lära känna platsen.

Vi pratade länge och förstod så småningom hur paret tänkte. Familjen – som också består av tre barn – vill egentligen inte ha hus att vara inne i. Utan som gör det lättare att vara ute.

På förmiddagarna paddlar familjen gärna kajak eller, på norskt manér, går på tur. Sedan är det dags att slå sig till ro. Flytta runt på terrasserna för att jaga solen och finna lä mot vinden. Laga mat tillsammans utomhus. Och sedan äta under bar himmel så långe det går.

Paret driver flera företag ihop, har många resdagar och begränsat med fritid. Kanske just därför älskar de landet och njuter av att göra så lite som möjligt där. Lantstället är viktigt, minst lika viktigt som permanentboendet i Oslo.

Vi sammanfattade våra intryck och bjöd in några arkitektkontor till en heldag med paret. Vi valde arkitekter som förstår lantställen och vars personlighet skulle gå bra ihop med beställarna. Efter noggrann utvärdering valde de Widjedal Racki. Under vår projektledning tar de nu ett helt grepp om familjens sommarboende.

Uppdraget blir att skapa en viloplats där altaner, utsikter, sollägen och vindskydd står är centrala. Paret är tydliga med att de önskar enkla linjer som blir ett med naturen. Hållbara naturmaterial som kräver minimalt underhåll och rengöring. Och inga onödiga detaljer.

Förutom arkitekturen blir vår roll att hålla i bygglovsjuridik, byggnation, inredning och ekonomi så att det blir enkelt för beställarna. Vår roll är att se till att familjen, givet sin budget och platsens förutsättningar, får ett lantställe som ger dem högsta möjliga livskvalitet.

Här läser du mer om Arkitektstudio Widjedal Racki och ser exempel på deras vackra arkitektur.

MER NYHETER

Sommarnöjen när det är som bäst

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Sommaridyll

Vid strandkanten på idylliska Södermöja där det länge stått ett gammalt brygghus drömde familjen om ett boende nära havet. Väntan på bygglov och strandskyddsdispens tog sin tid men nu har familjen äntligen flyttat in i sitt fina sommarnöje.

Sommarerbjudande i vårt visningshus!

Beställ ditt Attefallshus i juli eller augusti så bjuder vi på bygganmälan (värde 9 900kr) och transport inom Stockholm (värde 30 000kr)

Sommardröm blir drömsommar på Värmdö.

Det är alltid lika kul när vi kan hjälpa våra kunder att förverkliga sina visioner. För paret på Värmdö var visionen tydlig, liksom att deras nya hus skulle vara färdigt lagom till sommarens poolfester. 

Filmen om Sommarnöjen

En kortfilm om hur Sommarnöjen kom till och varför. Skapad av dokumentärfilmaren Gabriella Bier Sandegård.

Sommarnöjen 2.0

I slutet på förra veckan lanserade vi vår helt nya hemsida och ett vidareutvecklat sortiment av sommarhus och Attefallshus. Vi presenterade också Filmen om Sommarnöjen - en kort dokumentär som berättar om hur vi kom till. 

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required