Så blir ett lantställe till

Det är ingen större konst att rita ett vackert hus för en arkitekttävling eller huskatalog. Det är en annan sak att skapa ett väl fungerande lantställe i verklig miljö.

Jorden är inte platt och tomter sällan enkla fyrhörningar. Kvällssolen lyser från ett håll medan den fina utsikten finnas i ett annat. Marken sluttar mot sjön varifrån även vindarna blåser. Gamla träd ska bevaras och soliga uteplatser skapas. Byggmaterial ska kunna transporteras med minmal påverkan på miljön. Därtill ska bygglovs- och strandskyddsregler följas. 

Grunden för ett lyckat lantställe är hur byggnaderna och uteplatserna placeras i naturen. Det är därför vi lägger så mycket energi på detta när vi skapar arkitektritade sommarhus. I efterhand känns lösningen ofta självklar för beställarna. Även om de kanske hade tänkt sig något helt annat från början.

Sedan i vintras arbetar vi med en familj som köpt en drömsk liten ö i en sjö. Innan vi ens började tänka på arkitektur genomförde vi och Arkitektstudion Widjedal Racki en grundlig tomtanalys för att förstå platsens möjligheter. Utifrån den diskuterade vi med familjen om hur de ville sätta sin prägel på lantstället. Därefter satte vi husens placeringar. 

Nu är det dags för arkitekturen. Resultatet kan du se nästa vår.

MER NYHETER

Följ med Sommarnöjen på söndagsvisning!

Välkommen på husvisning och eftermiddagsfika hos en av våra kunder i Danderyd. 

Välkommen till stora husvisningsdagen!

Kom och möt våren med Sommarnöjen över en fika och boule. På plats finns två visningshus i olika stilar, men som alla våra hus är de byggda i naturmaterial av högsta kvalitet. Du kan även kika in i vårt nya bastuhus på 7,5 kvadratmeter.

Två unika chanser till visning på Värmdö!

Varmt välkomna på kvällsfika hos en av Sommarnöjens kunder den 10 och 15 april.

Nya visninghus och öppetider i påsk.

På Attefallsdagen förra helgen presenterade Sommarnöjen ett klassiskt och ett modernt utformat Attefallshus. På scen berättade Sommarnöjens grundare Tomas Tjajkovski om vår nya kollektion av Attefallshus och våra tre nya inredningsstilar. Tack till alla som kom förbi för att träffa oss.

Husvisning hos vår VD och premiär för nya inredningsstilen RÅ!

Välkommen på kvällsfika hos Sommarnöjens VD Choi Ping Woo.

Välkommen till Attefallsdagen!

Attefallsdagen går av stapeln Lördag 17 mars kl 11.00 - 16.00 på Nybygget vid Arlanda. Besök våra tre nya hus och träffa våra medarbetare över en kaffe och berätta om dina hustankar!

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required