Så blir ett lantställe till

Det är ingen större konst att rita ett vackert hus för en arkitekttävling eller huskatalog. Det är en annan sak att skapa ett väl fungerande lantställe i verklig miljö.

Jorden är inte platt och tomter sällan enkla fyrhörningar. Kvällssolen lyser från ett håll medan den fina utsikten finnas i ett annat. Marken sluttar mot sjön varifrån även vindarna blåser. Gamla träd ska bevaras och soliga uteplatser skapas. Byggmaterial ska kunna transporteras med minmal påverkan på miljön. Därtill ska bygglovs- och strandskyddsregler följas. 

Grunden för ett lyckat lantställe är hur byggnaderna och uteplatserna placeras i naturen. Det är därför vi lägger så mycket energi på detta när vi skapar arkitektritade sommarhus. I efterhand känns lösningen ofta självklar för beställarna. Även om de kanske hade tänkt sig något helt annat från början.

Sedan i vintras arbetar vi med en familj som köpt en drömsk liten ö i en sjö. Innan vi ens började tänka på arkitektur genomförde vi och Arkitektstudion Widjedal Racki en grundlig tomtanalys för att förstå platsens möjligheter. Utifrån den diskuterade vi med familjen om hur de ville sätta sin prägel på lantstället. Därefter satte vi husens placeringar. 

Nu är det dags för arkitekturen. Resultatet kan du se nästa vår.

MER NYHETER

Filmen om Sommarnöjen

En kort dokumentär om hur Sommarnöjen kom till och varför. Skapad av dokumentärfilmaren Gabriella Bier Sandegård.

Sommarnöjen 2.0

I slutet på förra veckan lanserade vi vår helt nya hemsida och ett vidareutvecklat sortiment av sommarhus och Attefallshus. Vi presenterade också Filmen om Sommarnöjen - en kort dokumentär som berättar om hur vi kom till. 

2017 års modell av c/o 25

Förra helgen visade vi 2017 års modell av c/o 25 på Nybyggets Attefallsdag. Det var roligt att se så många nyfikna på plats och ta del av era tankar, drömmar och idéer.

Sveriges finaste Attefallshus visas 22 april

Upplev årets modell av vår klassiska c/o 25 och få goda råd av våra medarbetare. Kom till Nybygget vid Arlanda kl 11-15.

Det vackra ligger i det enkla

Årets Stockholm Furniture and Light Fair fångade tiden med klassiska former och obehandlat träd. 

Är du arkitekt, projektledare eller marknadsförare?

Vi växer och rekryterar ytterligare tre personer för att förstärka vår organisation i Stockholm.

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required