Så blir ett lantställe till

Det är ingen större konst att rita ett vackert hus för en arkitekttävling eller huskatalog. Det är en annan sak att skapa ett väl fungerande lantställe i verklig miljö.

Jorden är inte platt och tomter sällan enkla fyrhörningar. Kvällssolen lyser från ett håll medan den fina utsikten finnas i ett annat. Marken sluttar mot sjön varifrån även vindarna blåser. Gamla träd ska bevaras och soliga uteplatser skapas. Byggmaterial ska kunna transporteras med minmal påverkan på miljön. Därtill ska bygglovs- och strandskyddsregler följas. 

Grunden för ett lyckat lantställe är hur byggnaderna och uteplatserna placeras i naturen. Det är därför vi lägger så mycket energi på detta när vi skapar arkitektritade sommarhus. I efterhand känns lösningen ofta självklar för beställarna. Även om de kanske hade tänkt sig något helt annat från början.

Sedan i vintras arbetar vi med en familj som köpt en drömsk liten ö i en sjö. Innan vi ens började tänka på arkitektur genomförde vi och Arkitektstudion Widjedal Racki en grundlig tomtanalys för att förstå platsens möjligheter. Utifrån den diskuterade vi med familjen om hur de ville sätta sin prägel på lantstället. Därefter satte vi husens placeringar. 

Nu är det dags för arkitekturen. Resultatet kan du se nästa vår.

MER NYHETER

Husvisning hos vår VD och premiär för nya inredningsstilen RÅ!

Välkommen på kvällsfika hos Sommarnöjens VD Choi Ping Woo tisdag 27 mars 16.00-19.00 på vackra Lisö, en timma söder om Stockholm.

Välkommen till Attefallsdagen!

Attefallsdagen går av stapeln Lördag 17 mars kl 11.00 - 16.00 på Nybygget vid Arlanda. Besök våra tre nya hus och träffa våra medarbetare över en kaffe och berätta om dina hustankar!

Kvinnorna bakom Sommarnöjens nya satsning

Efterfrågan på Sommarnöjens vackra nyckelfärdiga fritidshus och Attefallshus ökade betydligt under 2017. För att möta behoven förstärker företaget sina kollektioner och sin personalstyrka. Som en del av satsningen tillträder Choi Ping Woo som VD. Maria Santos Vogt anställs som marknadschef och Michaela Liebhardt som kundansvarig.

Unik chans till sommarnöje i Stockholms norra skärgård!

Nu händer något utöver det vanliga. Sommarnöjen har beslutat att förvärva mark och bygga sommarhus i egen regi. 

Idag tecknade vi kontrakt på de två första tomterna i ett sjönära naturlandskap. De är belägna ett stenkast från en fin badsjö nära Väddöviken i Stockholms norra skärgård. Omgivningarna består av levande odlingar med vackra stengärdsgårdar och åkeröar. Avståndet från vårt kontor i Vasastan är 97 km och det är bra bilväg ända fram. 

Nu sätter vi igång med bygglovsansökan och kommer sedan bygga två klassiskt utformade hus på omkring 70 kvm. Tomterna kommer att säljas med nyckelfärdiga hus där allt - grund, vatten, avlopp, el, altaner - ingår. 

Är du intresserad av att påverka storlek och utformning av ditt hus finns möjlighet innan byggstart. Kontakta oss redan nu så kan vi berätta mer om projektet!

Kontakta oss på Tomas@sommarnojen.se eller 08-410 715 00

Nya Sommarnöjen på klassisk ö mitt i stan

En kall decembermorgon möttes 1800-talets och 2000-talets sommarnöjen på en ö mitt i Stockholm. Olika men ändå lika.

Decembererbjudande från Sommarnöjen.

Kom vinterstormar, för det gör ni. Kom hagel och väta och snö. Kom snubblande ungar, proppmätta kusiner och allsköns festprissar. 

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required