Så blir ett lantställe till

Det är ingen större konst att rita ett vackert hus för en arkitekttävling eller huskatalog. Det är en annan sak att skapa ett väl fungerande lantställe i verklig miljö.

Jorden är inte platt och tomter sällan enkla fyrhörningar. Kvällssolen lyser från ett håll medan den fina utsikten finnas i ett annat. Marken sluttar mot sjön varifrån även vindarna blåser. Gamla träd ska bevaras och soliga uteplatser skapas. Byggmaterial ska kunna transporteras med minmal påverkan på miljön. Därtill ska bygglovs- och strandskyddsregler följas. 

Grunden för ett lyckat lantställe är hur byggnaderna och uteplatserna placeras i naturen. Det är därför vi lägger så mycket energi på detta när vi skapar arkitektritade sommarhus. I efterhand känns lösningen ofta självklar för beställarna. Även om de kanske hade tänkt sig något helt annat från början.

Sedan i vintras arbetar vi med en familj som köpt en drömsk liten ö i en sjö. Innan vi ens började tänka på arkitektur genomförde vi och Arkitektstudion Widjedal Racki en grundlig tomtanalys för att förstå platsens möjligheter. Utifrån den diskuterade vi med familjen om hur de ville sätta sin prägel på lantstället. Därefter satte vi husens placeringar. 

Nu är det dags för arkitekturen. Resultatet kan du se nästa vår.

MER NYHETER

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus!

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Vill du vara med och utveckla Sveriges mest spännande husföretag?

Sommarnöjen skapar vackra sommarhus för stadsbor som tycker om livet på landet. Vi växer snabbt och söker nu en affärsmässig person som vill vara med och utveckla vår verksamhet. 

Attefallshus till salu

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell. 

Sommarnöjen när det är som bäst

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Sommaridyll

Vid strandkanten på idylliska Södermöja där det länge stått ett gammalt brygghus drömde familjen om ett boende nära havet. Väntan på bygglov och strandskyddsdispens tog sin tid men nu har familjen äntligen flyttat in i sitt fina sommarnöje.

Sommarerbjudande i vårt visningshus!

Beställ ditt Attefallshus i juli eller augusti så bjuder vi på bygganmälan (värde 9 900kr) och transport inom Stockholm (värde 30 000kr)

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required