Den som räddar ett liv räddar världen

I år har vi skapat sommarhus med åtta olika arkitektkontor. Vi har utvecklat vår första serie bygglovsfria prefabhus, Arjan Sauna. Vi har publicerats i dagstidningar, arkitektpress och magasin och kommit tvåa i Hustoppen för andra gången.

Våra uppdrag är fascinerande och vi hjälper våra beställare med sådant som de annars hade haft svårt att lyckas med. De är hårt arbetande människor som har ont om tid och de förverkliga en vision om det goda livet.

Ett nytt lantställe är en stor investering och blir en del i familjens liv i många år, kanske i generationer. Vi lägger ner möda på att förstå familjens drömmar och skapa något som överträffar dem. Det är ett förtroende som vi känner ödmjukhet för.

Men någon gång ibland när vi planerar ännu ett spektakulärt lantställe kan tvivlet komma. Är det vettigt att lägga kraft på sådant när vi kanske kunde göra större nytta? Eller ska vi vara nöjda med att skapa något gott för människorna vi möter? Svaret varierar med humöret. Men vi tror att det är klokt att emellanåt fråga sig om man använder sin energi rätt.

En person som med små medel skapar något för människorna han möter är Bienvenido Flores. Vi bestämde därför att bidra till hans initiativ Pay It Forward.

Vi känner samhörighet med Bienvenidos arbete. Han finns nära oss i Vasastan men tar sig dit människor behöver honom. Dessa människor saknar mer än ett sommarnöje. Som tak över huvudet, mat för dagen och tilltro till andra. Bienvenido gör ingen skillnad på folk och tvingar ingen att fylla i några papper. Han respekterar individens behov och styr inte efter någon annan dogm än tron på människan. Han hjälper ett fåtal men gör det med kraft. Och har låga kostnader så att all kraft läggs på det som är viktigt.

Ingen kan förändra världen men alla kan göra den bättre. Talmud säger att den som räddar ett liv räddar hela världen. Flores gör det varje dag. Vill du också bidra skriv en rad till oss så förmedlar vi kontakten. Varje krona kommer att användas för att rädda världen.

Läs gärna mer om Bienvenido i Vi i Vasastan.

MER NYHETER

Följ med Sommarnöjen på söndagsvisning!

Välkommen på husvisning och eftermiddagsfika hos en av våra kunder i Danderyd. 

Välkommen till stora husvisningsdagen!

Kom och möt våren med Sommarnöjen över en fika och boule. På plats finns två visningshus i olika stilar, men som alla våra hus är de byggda i naturmaterial av högsta kvalitet. Du kan även kika in i vårt nya bastuhus på 7,5 kvadratmeter.

Två unika chanser till visning på Värmdö!

Varmt välkomna på kvällsfika hos en av Sommarnöjens kunder den 10 och 15 april.

Nya visninghus och öppetider i påsk.

På Attefallsdagen förra helgen presenterade Sommarnöjen ett klassiskt och ett modernt utformat Attefallshus. På scen berättade Sommarnöjens grundare Tomas Tjajkovski om vår nya kollektion av Attefallshus och våra tre nya inredningsstilar. Tack till alla som kom förbi för att träffa oss.

Husvisning hos vår VD och premiär för nya inredningsstilen RÅ!

Välkommen på kvällsfika hos Sommarnöjens VD Choi Ping Woo.

Välkommen till Attefallsdagen!

Attefallsdagen går av stapeln Lördag 17 mars kl 11.00 - 16.00 på Nybygget vid Arlanda. Besök våra tre nya hus och träffa våra medarbetare över en kaffe och berätta om dina hustankar!

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required