Den som räddar ett liv räddar världen

I år har vi skapat sommarhus med åtta olika arkitektkontor. Vi har utvecklat vår första serie bygglovsfria prefabhus, Arjan Sauna. Vi har publicerats i dagstidningar, arkitektpress och magasin och kommit tvåa i Hustoppen för andra gången.

Våra uppdrag är fascinerande och vi hjälper våra beställare med sådant som de annars hade haft svårt att lyckas med. De är hårt arbetande människor som har ont om tid och de förverkliga en vision om det goda livet.

Ett nytt lantställe är en stor investering och blir en del i familjens liv i många år, kanske i generationer. Vi lägger ner möda på att förstå familjens drömmar och skapa något som överträffar dem. Det är ett förtroende som vi känner ödmjukhet för.

Men någon gång ibland när vi planerar ännu ett spektakulärt lantställe kan tvivlet komma. Är det vettigt att lägga kraft på sådant när vi kanske kunde göra större nytta? Eller ska vi vara nöjda med att skapa något gott för människorna vi möter? Svaret varierar med humöret. Men vi tror att det är klokt att emellanåt fråga sig om man använder sin energi rätt.

En person som med små medel skapar något för människorna han möter är Bienvenido Flores. Vi bestämde därför att bidra till hans initiativ Pay It Forward.

Vi känner samhörighet med Bienvenidos arbete. Han finns nära oss i Vasastan men tar sig dit människor behöver honom. Dessa människor saknar mer än ett sommarnöje. Som tak över huvudet, mat för dagen och tilltro till andra. Bienvenido gör ingen skillnad på folk och tvingar ingen att fylla i några papper. Han respekterar individens behov och styr inte efter någon annan dogm än tron på människan. Han hjälper ett fåtal men gör det med kraft. Och har låga kostnader så att all kraft läggs på det som är viktigt.

Ingen kan förändra världen men alla kan göra den bättre. Talmud säger att den som räddar ett liv räddar hela världen. Flores gör det varje dag. Vill du också bidra skriv en rad till oss så förmedlar vi kontakten. Varje krona kommer att användas för att rädda världen.

Läs gärna mer om Bienvenido i Vi i Vasastan.

MER NYHETER

Sommardröm blir drömsommar på Värmdö.

Det är alltid lika kul när vi kan hjälpa våra kunder att förverkliga sina visioner. För paret på Värmdö var visionen tydlig, liksom att deras nya hus skulle vara färdigt lagom till sommarens poolfester. 

Filmen om Sommarnöjen

En kortfilm om hur Sommarnöjen kom till och varför. Skapad av dokumentärfilmaren Gabriella Bier Sandegård.

Sommarnöjen 2.0

I slutet på förra veckan lanserade vi vår helt nya hemsida och ett vidareutvecklat sortiment av sommarhus och Attefallshus. Vi presenterade också Filmen om Sommarnöjen - en kort dokumentär som berättar om hur vi kom till. 

2017 års modell av c/o 25

Förra helgen visade vi 2017 års modell av c/o 25 på Nybyggets Attefallsdag. Det var roligt att se så många nyfikna på plats och ta del av era tankar, drömmar och idéer.

Sveriges finaste Attefallshus visas 22 april

Upplev årets modell av vår klassiska c/o 25 och få goda råd av våra medarbetare. Kom till Nybygget vid Arlanda kl 11-15.

Det vackra ligger i det enkla

Årets Stockholm Furniture and Light Fair fångade tiden med klassiska former och obehandlat träd. 

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required