Premiär för Landet

Ett äkta lantställe från Sommarnöjen som inte kostar som ett äkta lantställe från Sommarnöjen.

Tänk dig ett arkitektritat platsbyggt sommarhus på 70 kvm. Luftigt allrum och stora glasytor mot naturen. Massiva ektiljor på golven och slätspont på väggar och tak. Ljust kök med integrerade Mieleprodukter. Badrum i kalksten med smakfullt porslin. Nyckelfärdigt så att det bara är att flytta in i. Allt inkluderat för 1.995.000 kr. 

Vår senaste kollektion Landet började utvecklas för ett år sedan när arkitekterna Greger Palmstierna och Peter Hermelin startat eget kontor efter många år hos framgångsrika 3DO Arkitekter, där de skapat spektakulära lantställen och hotell. Nu ville de skapa ett sommarhus i nivå med de bästa men utformat så att fler skulle ha råd med det.

Tillsammans ställde vi upp höga krav på Landet:

1.   Enkla och tidlösa linjer.

2.   Generösa glasytor med utsikt åt flera håll.

3.   Huskroppar som går att anpassa efter en ojämn byggplats.

4.   Funktionellt utbyggbart till ett, två, tre eller fyra sovrum.

5.   Behov av minimalt med underhåll.

6.   Robusta naturmaterial och hög byggkvalitet.

7.   Eliminera lösningar som komplicerar och fördyrar.

8.   Passa i skärgård, skog och landsbygd.


Resultatet är ett hus som utgår från hur sommarboende faktiskt används. Generöst med allt det som uppskattas i ett skandinaviskt hus på landet. Befriat från det som inte behövs.

Kollektionen baseras på en huskropp med bredden 435 cm. Det ger en ideal spännvidd för tak och grund, bra gemensamma ytor och möjlighet till sovrum i bredd.

Det enskilda huset formar sig efter byggplatsens topografi till en I-form (enkel länga), T-form (dubbel länga) eller L-form (vinkelbyggd). Sovrum för gäster adderas i huvudbyggnaden eller placeras i fristående hus som tillsammans skapar en intim gård. Gården kan skyddas av en pergola med träspaljéer och för soliga dagar kan ett skyddande segel spännas upp.

Inspirationen till Landet kommer från det silade solljuset under lövkronorna i skogsbrynet med utsikt över ängen. Distinkta skärmtak, öppningsbara glaspartier, generösa trädäck och fina spaljéer flätar samman huset, innergården och omgivningen på ett naturligt sätt. 

Läs mer om Landet 

MER NYHETER

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus!

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Vill du vara med och utveckla Sveriges mest spännande husföretag?

Sommarnöjen skapar vackra sommarhus för stadsbor som tycker om livet på landet. Vi växer snabbt och söker nu en affärsmässig person som vill vara med och utveckla vår verksamhet. 

Attefallshus till salu

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell. 

Sommarnöjen när det är som bäst

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Sommaridyll

Vid strandkanten på idylliska Södermöja där det länge stått ett gammalt brygghus drömde familjen om ett boende nära havet. Väntan på bygglov och strandskyddsdispens tog sin tid men nu har familjen äntligen flyttat in i sitt fina sommarnöje.

Sommarerbjudande i vårt visningshus!

Beställ ditt Attefallshus i juli eller augusti så bjuder vi på bygganmälan (värde 9 900kr) och transport inom Stockholm (värde 30 000kr)

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required