Premiär för Landet

Ett äkta lantställe från Sommarnöjen som inte kostar som ett äkta lantställe från Sommarnöjen.

Tänk dig ett arkitektritat platsbyggt sommarhus på 70 kvm. Luftigt allrum och stora glasytor mot naturen. Massiva ektiljor på golven och slätspont på väggar och tak. Ljust kök med integrerade Mieleprodukter. Badrum i kalksten med smakfullt porslin. Nyckelfärdigt så att det bara är att flytta in i. Allt inkluderat för 1.995.000 kr. 

Vår senaste kollektion Landet började utvecklas för ett år sedan när arkitekterna Greger Palmstierna och Peter Hermelin startat eget kontor efter många år hos framgångsrika 3DO Arkitekter, där de skapat spektakulära lantställen och hotell. Nu ville de skapa ett sommarhus i nivå med de bästa men utformat så att fler skulle ha råd med det.

Tillsammans ställde vi upp höga krav på Landet:

1.   Enkla och tidlösa linjer.

2.   Generösa glasytor med utsikt åt flera håll.

3.   Huskroppar som går att anpassa efter en ojämn byggplats.

4.   Funktionellt utbyggbart till ett, två, tre eller fyra sovrum.

5.   Behov av minimalt med underhåll.

6.   Robusta naturmaterial och hög byggkvalitet.

7.   Eliminera lösningar som komplicerar och fördyrar.

8.   Passa i skärgård, skog och landsbygd.


Resultatet är ett hus som utgår från hur sommarboende faktiskt används. Generöst med allt det som uppskattas i ett skandinaviskt hus på landet. Befriat från det som inte behövs.

Kollektionen baseras på en huskropp med bredden 435 cm. Det ger en ideal spännvidd för tak och grund, bra gemensamma ytor och möjlighet till sovrum i bredd.

Det enskilda huset formar sig efter byggplatsens topografi till en I-form (enkel länga), T-form (dubbel länga) eller L-form (vinkelbyggd). Sovrum för gäster adderas i huvudbyggnaden eller placeras i fristående hus som tillsammans skapar en intim gård. Gården kan skyddas av en pergola med träspaljéer och för soliga dagar kan ett skyddande segel spännas upp.

Inspirationen till Landet kommer från det silade solljuset under lövkronorna i skogsbrynet med utsikt över ängen. Distinkta skärmtak, öppningsbara glaspartier, generösa trädäck och fina spaljéer flätar samman huset, innergården och omgivningen på ett naturligt sätt. 

Läs mer om Landet 

MER NYHETER

Husvisning hos vår VD och premiär för nya inredningsstilen RÅ!

Välkommen på kvällsfika hos Sommarnöjens VD Choi Ping Woo tisdag 27 mars 16.00-19.00 på vackra Lisö, en timma söder om Stockholm.

Välkommen till Attefallsdagen!

Attefallsdagen går av stapeln Lördag 17 mars kl 11.00 - 16.00 på Nybygget vid Arlanda. Besök våra tre nya hus och träffa våra medarbetare över en kaffe och berätta om dina hustankar!

Kvinnorna bakom Sommarnöjens nya satsning

Efterfrågan på Sommarnöjens vackra nyckelfärdiga fritidshus och Attefallshus ökade betydligt under 2017. För att möta behoven förstärker företaget sina kollektioner och sin personalstyrka. Som en del av satsningen tillträder Choi Ping Woo som VD. Maria Santos Vogt anställs som marknadschef och Michaela Liebhardt som kundansvarig.

Unik chans till sommarnöje i Stockholms norra skärgård!

Nu händer något utöver det vanliga. Sommarnöjen har beslutat att förvärva mark och bygga sommarhus i egen regi. 

Idag tecknade vi kontrakt på de två första tomterna i ett sjönära naturlandskap. De är belägna ett stenkast från en fin badsjö nära Väddöviken i Stockholms norra skärgård. Omgivningarna består av levande odlingar med vackra stengärdsgårdar och åkeröar. Avståndet från vårt kontor i Vasastan är 97 km och det är bra bilväg ända fram. 

Nu sätter vi igång med bygglovsansökan och kommer sedan bygga två klassiskt utformade hus på omkring 70 kvm. Tomterna kommer att säljas med nyckelfärdiga hus där allt - grund, vatten, avlopp, el, altaner - ingår. 

Är du intresserad av att påverka storlek och utformning av ditt hus finns möjlighet innan byggstart. Kontakta oss redan nu så kan vi berätta mer om projektet!

Kontakta oss på Tomas@sommarnojen.se eller 08-410 715 00

Nya Sommarnöjen på klassisk ö mitt i stan

En kall decembermorgon möttes 1800-talets och 2000-talets sommarnöjen på en ö mitt i Stockholm. Olika men ändå lika.

Decembererbjudande från Sommarnöjen.

Kom vinterstormar, för det gör ni. Kom hagel och väta och snö. Kom snubblande ungar, proppmätta kusiner och allsköns festprissar. 

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required