Öka värdet på ditt lantställe

Vad gör man med ett vanligt fritidshus från sextiotalet på en underbar sjötomt? Sommarnöjen skapade ett gästhus, en relaxavdelning och en friggebod som passade den befintliga byggnaden. Och gjorde om hela inredningen i det gamla huset så att det harmoniserar med de nya husen.

Familjen kontaktade oss förra hösten för att de ville utveckla sitt lantställe. De älskade läget men huset hade små fönsterytor och en inredning som renoverats så att inget riktigt hängde ihop. Man ville addera fristående gästrum, bastu och relaxavdelning som utifrån skulle bilda en helhet med det befintliga huset. Och ägarna önskade en enhetlig inredning av god kvalitet som band ihop alla byggnader och rum.

Med hjälp av John Robert Nilsson Arkitektkontor samt våra konstruktörer och inredare tog vi tillvara det som var bra i huset och bytte varsamt ut resten. Huset förstärktes, isoleringen förbättrades och nya fönsterpartier adderades. Invändigt satte vi in högklassiga trägolv och innerväggar. Ett skräddarsytt kök togs fram efter familjens behov. Alla hygienutrymmen försågs med den vackra Ölandstenen Hors. Och möbler från G.A.D fullbordade känslan av lugn.

Invid den nyrenoverade huvudbyggnaden uppfördes en bastu och ett relaxrum som ger fri utsikt från alla utrymmen och god kommunikation med huvudbyggnaden. Tillsammans med nya sovrum och en fristående friggebod för ännu fler gäster skapades en gårdskänsla med skyddade uteplatser i alla väderstreck och sjöutsikt genom fria glasytor.

Vi fick klart alla ritningar och godkänt bygglov före jul och familjen kunde flytta in i sina 170 nya kvadratmeter till midsommar.

Bilderna är tagna av fotograf Christin Philipson.

MER NYHETER

Sommarerbjudande i vårt visningshus!

Beställ ditt Attefallshus i juli eller augusti så bjuder vi på bygganmälan (värde 9 900kr) och transport inom Stockholm (värde 30 000kr)

Sommardröm blir drömsommar på Värmdö.

Det är alltid lika kul när vi kan hjälpa våra kunder att förverkliga sina visioner. För paret på Värmdö var visionen tydlig, liksom att deras nya hus skulle vara färdigt lagom till sommarens poolfester. 

Filmen om Sommarnöjen

En kortfilm om hur Sommarnöjen kom till och varför. Skapad av dokumentärfilmaren Gabriella Bier Sandegård.

Sommarnöjen 2.0

I slutet på förra veckan lanserade vi vår helt nya hemsida och ett vidareutvecklat sortiment av sommarhus och Attefallshus. Vi presenterade också Filmen om Sommarnöjen - en kort dokumentär som berättar om hur vi kom till. 

2017 års modell av c/o 25

Förra helgen visade vi 2017 års modell av c/o 25 på Nybyggets Attefallsdag. Det var roligt att se så många nyfikna på plats och ta del av era tankar, drömmar och idéer.

Sveriges finaste Attefallshus visas 22 april

Upplev årets modell av vår klassiska c/o 25 och få goda råd av våra medarbetare. Kom till Nybygget vid Arlanda kl 11-15.

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required