Öka värdet på ditt lantställe

Vad gör man med ett vanligt fritidshus från sextiotalet på en underbar sjötomt? Sommarnöjen skapade ett gästhus, en relaxavdelning och en friggebod som passade den befintliga byggnaden. Och gjorde om hela inredningen i det gamla huset så att det harmoniserar med de nya husen.

Familjen kontaktade oss förra hösten för att de ville utveckla sitt lantställe. De älskade läget men huset hade små fönsterytor och en inredning som renoverats så att inget riktigt hängde ihop. Man ville addera fristående gästrum, bastu och relaxavdelning som utifrån skulle bilda en helhet med det befintliga huset. Och ägarna önskade en enhetlig inredning av god kvalitet som band ihop alla byggnader och rum.

Med hjälp av John Robert Nilsson Arkitektkontor samt våra konstruktörer och inredare tog vi tillvara det som var bra i huset och bytte varsamt ut resten. Huset förstärktes, isoleringen förbättrades och nya fönsterpartier adderades. Invändigt satte vi in högklassiga trägolv och innerväggar. Ett skräddarsytt kök togs fram efter familjens behov. Alla hygienutrymmen försågs med den vackra Ölandstenen Hors. Och möbler från G.A.D fullbordade känslan av lugn.

Invid den nyrenoverade huvudbyggnaden uppfördes en bastu och ett relaxrum som ger fri utsikt från alla utrymmen och god kommunikation med huvudbyggnaden. Tillsammans med nya sovrum och en fristående friggebod för ännu fler gäster skapades en gårdskänsla med skyddade uteplatser i alla väderstreck och sjöutsikt genom fria glasytor.

Vi fick klart alla ritningar och godkänt bygglov före jul och familjen kunde flytta in i sina 170 nya kvadratmeter till midsommar.

Bilderna är tagna av fotograf Christin Philipson.

MER NYHETER

Nya Sommarnöjen på klassisk ö mitt i stan

En kall decembermorgon möttes 1800-talets och 2000-talets sommarnöjen på en ö mitt i Stockholm. Olika men ändå lika.

Decembererbjudande från Sommarnöjen.

Kom vinterstormar, för det gör ni. Kom hagel och väta och snö. Kom snubblande ungar, proppmätta kusiner och allsköns festprissar. 

Skärgårdsbesök för garantibesiktning

Två år senare åker vi tillbaka för garantibesiktning. Efter ungefär en halvtimmas bilfärd, i Stockholms skärgård, kommer vi fram till ett individuellt platsbyggt hus från Sommarnöjen. 

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus!

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Attefallshus till salu

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell. 

Sommarnöjen när det är som bäst

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required