Nytt lantställe från grunden

Familjen kontaktade oss med drömmar om att skapa ett helt nytt lantställe på sjötomten som än så länge bestod av en sliten sjöbod. Problemet var att man tidigare fått avslag på bygglov samt att vatten och avlopp behövde lösas från grunden.

Sommarnöjen tog sig an projektet som en helhet. Som arkitekter valdes Arrhov Frick Arkitektkontor. Tillsammans utredde vi olika alternativ för vatten och avlopp. Studerade grannfastigheter och olika möjligheter att ta tillvara tomtens bergiga topografi. Efter informella kontakter med kommunen lyckades vi finna den mest framkomliga vägen framåt och tog fram skisser för hela lantstället.

Lösningen svarar mot familjens behov. En huvudbyggnad på 80 kvm med grönt uterum med både utsikt och sol. Ett gästhus med avskildhet. Och en bastu med integrerad utvändig badtunna. Alla byggnader bildar en helhet och smälter in i omgivningen. Genomgående enkla linjer och gedigna naturmaterial.

Nu när familjen godkänt skisserna börjar en fas av samarbete där vi tillsammans beslutar om inredning och detaljutformning, ett arbete där form, funktion och ekonomi vägs mot varandra. Vi hjälper kunden att göra prioriteringar utifrån sina behov och svarar därefter för processen fram till bygglov. Familjen kan koppla av och se fram mot inflyttning sommaren 2012.

MER NYHETER

Sommarerbjudande i vårt visningshus!

Beställ ditt Attefallshus i juli eller augusti så bjuder vi på bygganmälan (värde 9 900kr) och transport inom Stockholm (värde 30 000kr)

Sommardröm blir drömsommar på Värmdö.

Det är alltid lika kul när vi kan hjälpa våra kunder att förverkliga sina visioner. För paret på Värmdö var visionen tydlig, liksom att deras nya hus skulle vara färdigt lagom till sommarens poolfester. 

Filmen om Sommarnöjen

En kortfilm om hur Sommarnöjen kom till och varför. Skapad av dokumentärfilmaren Gabriella Bier Sandegård.

Sommarnöjen 2.0

I slutet på förra veckan lanserade vi vår helt nya hemsida och ett vidareutvecklat sortiment av sommarhus och Attefallshus. Vi presenterade också Filmen om Sommarnöjen - en kort dokumentär som berättar om hur vi kom till. 

2017 års modell av c/o 25

Förra helgen visade vi 2017 års modell av c/o 25 på Nybyggets Attefallsdag. Det var roligt att se så många nyfikna på plats och ta del av era tankar, drömmar och idéer.

Sveriges finaste Attefallshus visas 22 april

Upplev årets modell av vår klassiska c/o 25 och få goda råd av våra medarbetare. Kom till Nybygget vid Arlanda kl 11-15.

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required