Nytt lantställe från grunden

Familjen kontaktade oss med drömmar om att skapa ett helt nytt lantställe på sjötomten som än så länge bestod av en sliten sjöbod. Problemet var att man tidigare fått avslag på bygglov samt att vatten och avlopp behövde lösas från grunden.

Sommarnöjen tog sig an projektet som en helhet. Som arkitekter valdes Arrhov Frick Arkitektkontor. Tillsammans utredde vi olika alternativ för vatten och avlopp. Studerade grannfastigheter och olika möjligheter att ta tillvara tomtens bergiga topografi. Efter informella kontakter med kommunen lyckades vi finna den mest framkomliga vägen framåt och tog fram skisser för hela lantstället.

Lösningen svarar mot familjens behov. En huvudbyggnad på 80 kvm med grönt uterum med både utsikt och sol. Ett gästhus med avskildhet. Och en bastu med integrerad utvändig badtunna. Alla byggnader bildar en helhet och smälter in i omgivningen. Genomgående enkla linjer och gedigna naturmaterial.

Nu när familjen godkänt skisserna börjar en fas av samarbete där vi tillsammans beslutar om inredning och detaljutformning, ett arbete där form, funktion och ekonomi vägs mot varandra. Vi hjälper kunden att göra prioriteringar utifrån sina behov och svarar därefter för processen fram till bygglov. Familjen kan koppla av och se fram mot inflyttning sommaren 2012.

MER NYHETER

Nya Sommarnöjen på klassisk ö mitt i stan

En kall decembermorgon möttes 1800-talets och 2000-talets sommarnöjen på en ö mitt i Stockholm. Olika men ändå lika.

Decembererbjudande från Sommarnöjen.

Kom vinterstormar, för det gör ni. Kom hagel och väta och snö. Kom snubblande ungar, proppmätta kusiner och allsköns festprissar. 

Skärgårdsbesök för garantibesiktning

Två år senare åker vi tillbaka för garantibesiktning. Efter ungefär en halvtimmas bilfärd, i Stockholms skärgård, kommer vi fram till ett individuellt platsbyggt hus från Sommarnöjen. 

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus!

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Attefallshus till salu

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell. 

Sommarnöjen när det är som bäst

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required