Största kollektionen av Attefallshus, små fritidshus och friggebodar

Med introduktionen av c/o Sommarnöjen tar vi det största steget sedan vi startade Sommarnöjen. I de nya kollektionerna med Attefallshus, små fritidshus och friggebodar förenas Sommarnöjens arkitektur och kvalitet med priser för standardhus. 

Två månader efter att vi startade Sommarnöjen 2008 kom finanskrisen. Sett i backspegeln var det bra. Det gav oss tid att utveckla våra hus i lugn takt och verkligen anstränga oss för att få vårt företag att fungera.

De följande åren var hårda för hustillverkare och många tvingades till besparingar, köptes upp eller lades ner.  Vi fortsatte att investera i det vi trodde på. God arkitektur, naturmaterial och engagemang i varje person vi möter. Resultatet är att vi har fler projekt än någonsin och fortfarande inte någon kundreklamation.

Arkitektritade platsbyggda sommarhus

Alla hus vi har byggt har anpassats till en specifik tomt och beställare. Och har snickrats planka för planka av våra skickliga medarbetare. Fördelen med att bygga hantverksmässigt på plats är att husen inte begränsas av något.

Vi kommer fortsätta att utveckla våra arkitektritade hus och visar snart fler projekt med nya spännande arkitekter.

Nya c/o Sommarnöjen

När vi introducerar c/o Sommarnöjen tar vi det största utvecklingssteget sedan starten. I de nya kollektionerna med kompakta hus på 15, 25 och 35 kvadratmeter förenar vi vår kvalitet med priser som tidigare bara gått att få standardhus för.

Att platsbygga små hus vid kuster och i skärgårdar kräver mycket resurser i relation till husens storlek. Vi ville få ner kostnaderna, men behålla vår arkitektur, material och känsla. För att lyckas behövdes stora satsningar i konstruktion och produktion. När förslaget om ny lag för bygglovsfria hus kom bestämde vi oss för att investera.

Resultatet är Sveriges största kollektion av Attefallshus, små fritidshus och friggebodar.  Alla byggs klara inomhus. En unik stålförstärkt stomme gör att husen kommer till dig färdiga med t ex klinker i badrummet och all köksutrustning på plats – och sedan flyttas igen om det krävs. Isoleringen är genomgående ekologisk fiber från återanvänt returglas och inredningen av  massivt trä med naturliga ytbehandlingar.

Nu kan du göra din bygganmälan

Från den 2 juli är det fritt fram att anmäla ditt nya Attefallashus till kommunen. Här kan du se ett utdrag ur det längre reportage som SVT:s Rapport gjorde om oss.

Välkommen till vår nya webb

Vi har byggt om vår webb så att den bättre speglar hur vi arbetar idag. Å ena sidan, arkitektritade sommarhus av högsta klass som vi anpassar individuellt för varje beställare. Å andra sidan, c/o Sommarnöjen med mindre fabriksbyggda hus som kommer helt färdiga.

Hoppas att du tycker om resultatet. Du är välkommen att ge oss återkoppling så vi kan bli bättre. Här kan du se på och läsa allt om våra nya c/o-kollektioner.

Slutligen, Svenska Dagbladets A Perfect Guide gjorde nyligen ett reportage om oss. Ladda ner det här om du vill veta mer om hur vi tänker och arbetar.

MER NYHETER

Kvinnorna bakom Sommarnöjens nya satsning

Efterfrågan på Sommarnöjens vackra nyckelfärdiga fritidshus och Attefallshus ökade betydligt under 2017. För att möta behoven förstärker företaget sina kollektioner och sin personalstyrka. Som en del av satsningen tillträder Choi Ping Woo som VD. Maria Santos Vogt anställs som marknadschef och Michaela Liebhardt som kundansvarig.

Unik chans till sommarnöje i Stockholms norra skärgård!

Nu händer något utöver det vanliga. Sommarnöjen har beslutat att förvärva mark och bygga sommarhus i egen regi. 

Idag tecknade vi kontrakt på de två första tomterna i ett sjönära naturlandskap. De är belägna ett stenkast från en fin badsjö nära Väddöviken i Stockholms norra skärgård. Omgivningarna består av levande odlingar med vackra stengärdsgårdar och åkeröar. Avståndet från vårt kontor i Vasastan är 97 km och det är bra bilväg ända fram. 

Nu sätter vi igång med bygglovsansökan och kommer sedan bygga två klassiskt utformade hus på omkring 70 kvm. Tomterna kommer att säljas med nyckelfärdiga hus där allt - grund, vatten, avlopp, el, altaner - ingår. 

Är du intresserad av att påverka storlek och utformning av ditt hus finns möjlighet innan byggstart. Kontakta oss redan nu så kan vi berätta mer om projektet!

Kontakta oss på Tomas@sommarnojen.se eller 08-410 715 00

Nya Sommarnöjen på klassisk ö mitt i stan

En kall decembermorgon möttes 1800-talets och 2000-talets sommarnöjen på en ö mitt i Stockholm. Olika men ändå lika.

Decembererbjudande från Sommarnöjen.

Kom vinterstormar, för det gör ni. Kom hagel och väta och snö. Kom snubblande ungar, proppmätta kusiner och allsköns festprissar. 

Skärgårdsbesök för garantibesiktning

Två år senare åker vi tillbaka för garantibesiktning. Efter ungefär en halvtimmas bilfärd, i Stockholms skärgård, kommer vi fram till ett individuellt platsbyggt hus från Sommarnöjen. 

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus!

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required