Största kollektionen av Attefallshus, små fritidshus och friggebodar

Med introduktionen av c/o Sommarnöjen tar vi det största steget sedan vi startade Sommarnöjen. I de nya kollektionerna med Attefallshus, små fritidshus och friggebodar förenas Sommarnöjens arkitektur och kvalitet med priser för standardhus. 

Två månader efter att vi startade Sommarnöjen 2008 kom finanskrisen. Sett i backspegeln var det bra. Det gav oss tid att utveckla våra hus i lugn takt och verkligen anstränga oss för att få vårt företag att fungera.

De följande åren var hårda för hustillverkare och många tvingades till besparingar, köptes upp eller lades ner.  Vi fortsatte att investera i det vi trodde på. God arkitektur, naturmaterial och engagemang i varje person vi möter. Resultatet är att vi har fler projekt än någonsin och fortfarande inte någon kundreklamation.

Arkitektritade platsbyggda sommarhus

Alla hus vi har byggt har anpassats till en specifik tomt och beställare. Och har snickrats planka för planka av våra skickliga medarbetare. Fördelen med att bygga hantverksmässigt på plats är att husen inte begränsas av något.

Vi kommer fortsätta att utveckla våra arkitektritade hus och visar snart fler projekt med nya spännande arkitekter.

Nya c/o Sommarnöjen

När vi introducerar c/o Sommarnöjen tar vi det största utvecklingssteget sedan starten. I de nya kollektionerna med kompakta hus på 15, 25 och 35 kvadratmeter förenar vi vår kvalitet med priser som tidigare bara gått att få standardhus för.

Att platsbygga små hus vid kuster och i skärgårdar kräver mycket resurser i relation till husens storlek. Vi ville få ner kostnaderna, men behålla vår arkitektur, material och känsla. För att lyckas behövdes stora satsningar i konstruktion och produktion. När förslaget om ny lag för bygglovsfria hus kom bestämde vi oss för att investera.

Resultatet är Sveriges största kollektion av Attefallshus, små fritidshus och friggebodar.  Alla byggs klara inomhus. En unik stålförstärkt stomme gör att husen kommer till dig färdiga med t ex klinker i badrummet och all köksutrustning på plats – och sedan flyttas igen om det krävs. Isoleringen är genomgående ekologisk fiber från återanvänt returglas och inredningen av  massivt trä med naturliga ytbehandlingar.

Nu kan du göra din bygganmälan

Från den 2 juli är det fritt fram att anmäla ditt nya Attefallashus till kommunen. Här kan du se ett utdrag ur det längre reportage som SVT:s Rapport gjorde om oss.

Välkommen till vår nya webb

Vi har byggt om vår webb så att den bättre speglar hur vi arbetar idag. Å ena sidan, arkitektritade sommarhus av högsta klass som vi anpassar individuellt för varje beställare. Å andra sidan, c/o Sommarnöjen med mindre fabriksbyggda hus som kommer helt färdiga.

Hoppas att du tycker om resultatet. Du är välkommen att ge oss återkoppling så vi kan bli bättre. Här kan du se på och läsa allt om våra nya c/o-kollektioner.

Slutligen, Svenska Dagbladets A Perfect Guide gjorde nyligen ett reportage om oss. Ladda ner det här om du vill veta mer om hur vi tänker och arbetar.

MER NYHETER

Vill du vara med och utveckla Sveriges mest spännande husföretag?

Sommarnöjen skapar vackra sommarhus för stadsbor som tycker om livet på landet. Vi växer snabbt och söker nu en affärsmässig person som vill vara med och utveckla vår verksamhet. 

Attefallshus till salu

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell.

Sommarnöjen när det är som bäst

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Sommaridyll

Vid strandkanten på idylliska Södermöja där det länge stått ett gammalt brygghus drömde familjen om ett boende nära havet. Väntan på bygglov och strandskyddsdispens tog sin tid men nu har familjen äntligen flyttat in i sitt fina sommarnöje.

Sommarerbjudande i vårt visningshus!

Beställ ditt Attefallshus i juli eller augusti så bjuder vi på bygganmälan (värde 9 900kr) och transport inom Stockholm (värde 30 000kr)

Sommardröm blir drömsommar på Värmdö.

Det är alltid lika kul när vi kan hjälpa våra kunder att förverkliga sina visioner. För paret på Värmdö var visionen tydlig, liksom att deras nya hus skulle vara färdigt lagom till sommarens poolfester. 

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required