Naturnära på västkusten

Vår kunds lantställe i Bohuslän ligger i en typisk öppen västkustmiljö med utsikt över havet. En bit från huvudbyggnaden finns en glänta med grönska. Här vill man skapa ett gästhus där barnen och deras familjer kan leva sitt eget liv.

Tillsammans med Arrhov Frick Arkitektkontor har Sommarnöjen skapat ett skräddarsytt hus. Avskildhet, eget uttryck och hög kvalitet i materialen gör att det kompakta gästhuset känns som ett riktigt lantställe.

Huset öppnar sig mot solen och utsikten samtidigt som det skärmar av mot grannar. Det vilar på en generös uteplats som är integrerad till en solid enhet. De utvändiga materialen skapar en lugn helhet - träpanel, faltak i kärnfuru och breda skjutdörrar av ladugårdstyp som sluts när huset inte används. Allt behandlas med järnvitriol i klippornas ton.

Invändigt byggs huset med ljusa träslag. Kök och toalett har hållbara ytor i massiv ljusgrå Ölandssten. Integrerade sängar och loft gör att utrymmena utnyttjas maximalt och ger plats för umgänge.

Vid sidan av att skapa och uppföra gästhuset bistår Sommarnöjen kunden med en sjöstuga, uteplatser samt alla kontakter med kommunen för bygglov.

 

MER NYHETER

Skärgårdsbesök för garantibesiktning

Två år senare åker vi tillbaka för garantibesiktning. Efter ungefär en halvtimmas bilfärd, i Stockholms skärgård, kommer vi fram till ett individuellt platsbyggt hus från Sommarnöjen. 

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus!

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Vill du vara med och utveckla Sveriges mest spännande husföretag?

Sommarnöjen skapar vackra sommarhus för stadsbor som tycker om livet på landet. Vi växer snabbt och söker nu en affärsmässig person som vill vara med och utveckla vår verksamhet. 

Attefallshus till salu

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell. 

Sommarnöjen när det är som bäst

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Sommaridyll

Vid strandkanten på idylliska Södermöja där det länge stått ett gammalt brygghus drömde familjen om ett boende nära havet. Väntan på bygglov och strandskyddsdispens tog sin tid men nu har familjen äntligen flyttat in i sitt fina sommarnöje.

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required