Med himlen som tak

Välkända Jordens Arkitekter har skapat en kravlös plats där det är lätt att andas och uppsikten mot himlen är fri. Himmel är en oöm och vilsam bas för friluftsliv långt från vardagen. Ljus, tillåtande och effektiv. Med stor volym att fylla med allt – eller inget.

Jordens Arkitekter har ritat många underbara fritidshus, de flesta stora och utrustade med alla tänkbara bekvämligheter. Fantastiska projekt men kanske inte längre lantställen i ordets ursprungliga bemärkelse. 

När Jordens utformade sitt eget drömhus för Sommarnöjen var det viktigaste att skapa en vilsam och kravlös plats att vistas på. En plats som skiljde sig från vardagen i villan eller lägenheten. En plats för det enkla livet under bar himmel, med uterum, utekök och utedusch.

Även inomhus läggs fokus på samvaro under öppen himmel. Uppsikten blir här minst lika fin som utsikten då himlen är lika spännande under alla årstider och väder och från alla tomter.

Öppna ytor för umgänge kombineras med små, flexibla och funktionella sovhytter och badrum med de olika funktionerna separerade för att underlätta logistiken när många ska samsas.

För att kräva minimalt underhåll och frigöra kravlös tid är hela huset utformat i oömma och hållbara material. Både tak och fasader är klädda med ett enhetligt material som gör huset i det närmaste underhållsfritt. Dessutom är husets form sådan att den medger att huset lätt utvecklas när familjesituationen förändras.

Himmel finns i utföranden för olika naturtyper, omgivningar och markförhållanden. Grundkonstruktion i stål eller i limträ. Betongplatta på mark eller plintgrund vid bergig terräng. Invändig träpanel eller skivmaterial. Kombinerbart för att möta varje beställares specifika krav. 

Läs mer om Himmel

MER NYHETER

Husvisning hos vår VD och premiär för nya inredningsstilen RÅ!

Välkommen på kvällsfika hos Sommarnöjens VD Choi Ping Woo tisdag 27 mars 16.00-19.00 på vackra Lisö, en timma söder om Stockholm.

Välkommen till Attefallsdagen!

Attefallsdagen går av stapeln Lördag 17 mars kl 11.00 - 16.00 på Nybygget vid Arlanda. Besök våra tre nya hus och träffa våra medarbetare över en kaffe och berätta om dina hustankar!

Kvinnorna bakom Sommarnöjens nya satsning

Efterfrågan på Sommarnöjens vackra nyckelfärdiga fritidshus och Attefallshus ökade betydligt under 2017. För att möta behoven förstärker företaget sina kollektioner och sin personalstyrka. Som en del av satsningen tillträder Choi Ping Woo som VD. Maria Santos Vogt anställs som marknadschef och Michaela Liebhardt som kundansvarig.

Unik chans till sommarnöje i Stockholms norra skärgård!

Nu händer något utöver det vanliga. Sommarnöjen har beslutat att förvärva mark och bygga sommarhus i egen regi. 

Idag tecknade vi kontrakt på de två första tomterna i ett sjönära naturlandskap. De är belägna ett stenkast från en fin badsjö nära Väddöviken i Stockholms norra skärgård. Omgivningarna består av levande odlingar med vackra stengärdsgårdar och åkeröar. Avståndet från vårt kontor i Vasastan är 97 km och det är bra bilväg ända fram. 

Nu sätter vi igång med bygglovsansökan och kommer sedan bygga två klassiskt utformade hus på omkring 70 kvm. Tomterna kommer att säljas med nyckelfärdiga hus där allt - grund, vatten, avlopp, el, altaner - ingår. 

Är du intresserad av att påverka storlek och utformning av ditt hus finns möjlighet innan byggstart. Kontakta oss redan nu så kan vi berätta mer om projektet!

Kontakta oss på Tomas@sommarnojen.se eller 08-410 715 00

Nya Sommarnöjen på klassisk ö mitt i stan

En kall decembermorgon möttes 1800-talets och 2000-talets sommarnöjen på en ö mitt i Stockholm. Olika men ändå lika.

Decembererbjudande från Sommarnöjen.

Kom vinterstormar, för det gör ni. Kom hagel och väta och snö. Kom snubblande ungar, proppmätta kusiner och allsköns festprissar. 

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required