Med himlen som tak

Välkända Jordens Arkitekter har skapat en kravlös plats där det är lätt att andas och uppsikten mot himlen är fri. Himmel är en oöm och vilsam bas för friluftsliv långt från vardagen. Ljus, tillåtande och effektiv. Med stor volym att fylla med allt – eller inget.

Jordens Arkitekter har ritat många underbara fritidshus, de flesta stora och utrustade med alla tänkbara bekvämligheter. Fantastiska projekt men kanske inte längre lantställen i ordets ursprungliga bemärkelse. 

När Jordens utformade sitt eget drömhus för Sommarnöjen var det viktigaste att skapa en vilsam och kravlös plats att vistas på. En plats som skiljde sig från vardagen i villan eller lägenheten. En plats för det enkla livet under bar himmel, med uterum, utekök och utedusch.

Även inomhus läggs fokus på samvaro under öppen himmel. Uppsikten blir här minst lika fin som utsikten då himlen är lika spännande under alla årstider och väder och från alla tomter.

Öppna ytor för umgänge kombineras med små, flexibla och funktionella sovhytter och badrum med de olika funktionerna separerade för att underlätta logistiken när många ska samsas.

För att kräva minimalt underhåll och frigöra kravlös tid är hela huset utformat i oömma och hållbara material. Både tak och fasader är klädda med ett enhetligt material som gör huset i det närmaste underhållsfritt. Dessutom är husets form sådan att den medger att huset lätt utvecklas när familjesituationen förändras.

Himmel finns i utföranden för olika naturtyper, omgivningar och markförhållanden. Grundkonstruktion i stål eller i limträ. Betongplatta på mark eller plintgrund vid bergig terräng. Invändig träpanel eller skivmaterial. Kombinerbart för att möta varje beställares specifika krav. 

Läs mer om Himmel

MER NYHETER

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus!

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Vill du vara med och utveckla Sveriges mest spännande husföretag?

Sommarnöjen skapar vackra sommarhus för stadsbor som tycker om livet på landet. Vi växer snabbt och söker nu en affärsmässig person som vill vara med och utveckla vår verksamhet. 

Attefallshus till salu

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell. 

Sommarnöjen när det är som bäst

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Sommaridyll

Vid strandkanten på idylliska Södermöja där det länge stått ett gammalt brygghus drömde familjen om ett boende nära havet. Väntan på bygglov och strandskyddsdispens tog sin tid men nu har familjen äntligen flyttat in i sitt fina sommarnöje.

Sommarerbjudande i vårt visningshus!

Beställ ditt Attefallshus i juli eller augusti så bjuder vi på bygganmälan (värde 9 900kr) och transport inom Stockholm (värde 30 000kr)

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required