Vägen till ett lyckat bygglov

När Sara och Magnus köpte den fantastiska sjötomten en halvtimme utanför Stockholm visste de inte vad de som väntade. Men det slutade bättre än de kunnat ana.

Vid vårt första besök på platsen såg vi en vacker och svåråtkomlig bergstomt med begränsad byggbar bredd. När vi började arbeta tillsammans växte utmaningarna:
  • Strandskyddshandläggaren hänvisade till bestämmelser som omöjliggjorde en placering nära sjön.
  • Bygglovshandläggaren ville att huset skulle vara lågt och följa marken. Sedan tog en ny handläggare över och ansåg att huset istället borde byggas upp med pålar för att undvika sprängning.
  • Grannparet på ena sidan motsatte sig ett hus högt upp på tomten och grannen på andra sidan motsatte sig en placering nära sjön.
  • Kulturförvaltningen hänvisade till att området är historiskt intressant och krävde tak, fasad och utformning i gammal stil.
  • Sara och Magnus önskade ett modernt hus med plats för familj och gäster och en altan med jacuzzi.

Utifrån detta har Sommarnöjen och arkitekterna Johan Arrhov och Henrik Frick hjälpt beställarna att få ut det mesta möjliga av sin tomt. Efter två år av hårt arbete har alla accepterat vårt förslag. Denna vecka kommer våra maskiner ut och bygget kan börja.

Nästa sommar flyttar Sara och Magnus in i ett sommarhus på 150 kvm med en långsmal form som följer naturen. Allrummet har ett markerat blickfång över sjön. Bastu, relax och gästrum ligger avskilt på det nedre planet. Badtunnan är diskret infälld i altanen.

Trots alla hinder kommer Sara och Magnus hus att bli större och vackrare än de vågade hoppas och uppföras nära sjön. Månader av arbete har gett resultat. Familjen kommer att få ett hus som ger fantastisk livskvalitet och har säkrat värdet på sin investering. Vi återkommer med bilder nästa år.

MER NYHETER

Husvisning hos vår VD och premiär för nya inredningsstilen RÅ!

Välkommen på kvällsfika hos Sommarnöjens VD Choi Ping Woo tisdag 27 mars 16.00-19.00 på vackra Lisö, en timma söder om Stockholm.

Välkommen till Attefallsdagen!

Attefallsdagen går av stapeln Lördag 17 mars kl 11.00 - 16.00 på Nybygget vid Arlanda. Besök våra tre nya hus och träffa våra medarbetare över en kaffe och berätta om dina hustankar!

Kvinnorna bakom Sommarnöjens nya satsning

Efterfrågan på Sommarnöjens vackra nyckelfärdiga fritidshus och Attefallshus ökade betydligt under 2017. För att möta behoven förstärker företaget sina kollektioner och sin personalstyrka. Som en del av satsningen tillträder Choi Ping Woo som VD. Maria Santos Vogt anställs som marknadschef och Michaela Liebhardt som kundansvarig.

Unik chans till sommarnöje i Stockholms norra skärgård!

Nu händer något utöver det vanliga. Sommarnöjen har beslutat att förvärva mark och bygga sommarhus i egen regi. 

Idag tecknade vi kontrakt på de två första tomterna i ett sjönära naturlandskap. De är belägna ett stenkast från en fin badsjö nära Väddöviken i Stockholms norra skärgård. Omgivningarna består av levande odlingar med vackra stengärdsgårdar och åkeröar. Avståndet från vårt kontor i Vasastan är 97 km och det är bra bilväg ända fram. 

Nu sätter vi igång med bygglovsansökan och kommer sedan bygga två klassiskt utformade hus på omkring 70 kvm. Tomterna kommer att säljas med nyckelfärdiga hus där allt - grund, vatten, avlopp, el, altaner - ingår. 

Är du intresserad av att påverka storlek och utformning av ditt hus finns möjlighet innan byggstart. Kontakta oss redan nu så kan vi berätta mer om projektet!

Kontakta oss på Tomas@sommarnojen.se eller 08-410 715 00

Nya Sommarnöjen på klassisk ö mitt i stan

En kall decembermorgon möttes 1800-talets och 2000-talets sommarnöjen på en ö mitt i Stockholm. Olika men ändå lika.

Decembererbjudande från Sommarnöjen.

Kom vinterstormar, för det gör ni. Kom hagel och väta och snö. Kom snubblande ungar, proppmätta kusiner och allsköns festprissar. 

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required