Vägen till ett lyckat bygglov

När Sara och Magnus köpte den fantastiska sjötomten en halvtimme utanför Stockholm visste de inte vad de som väntade. Men det slutade bättre än de kunnat ana.

Vid vårt första besök på platsen såg vi en vacker och svåråtkomlig bergstomt med begränsad byggbar bredd. När vi började arbeta tillsammans växte utmaningarna:
  • Strandskyddshandläggaren hänvisade till bestämmelser som omöjliggjorde en placering nära sjön.
  • Bygglovshandläggaren ville att huset skulle vara lågt och följa marken. Sedan tog en ny handläggare över och ansåg att huset istället borde byggas upp med pålar för att undvika sprängning.
  • Grannparet på ena sidan motsatte sig ett hus högt upp på tomten och grannen på andra sidan motsatte sig en placering nära sjön.
  • Kulturförvaltningen hänvisade till att området är historiskt intressant och krävde tak, fasad och utformning i gammal stil.
  • Sara och Magnus önskade ett modernt hus med plats för familj och gäster och en altan med jacuzzi.

Utifrån detta har Sommarnöjen och arkitekterna Johan Arrhov och Henrik Frick hjälpt beställarna att få ut det mesta möjliga av sin tomt. Efter två år av hårt arbete har alla accepterat vårt förslag. Denna vecka kommer våra maskiner ut och bygget kan börja.

Nästa sommar flyttar Sara och Magnus in i ett sommarhus på 150 kvm med en långsmal form som följer naturen. Allrummet har ett markerat blickfång över sjön. Bastu, relax och gästrum ligger avskilt på det nedre planet. Badtunnan är diskret infälld i altanen.

Trots alla hinder kommer Sara och Magnus hus att bli större och vackrare än de vågade hoppas och uppföras nära sjön. Månader av arbete har gett resultat. Familjen kommer att få ett hus som ger fantastisk livskvalitet och har säkrat värdet på sin investering. Vi återkommer med bilder nästa år.

MER NYHETER

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus!

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Vill du vara med och utveckla Sveriges mest spännande husföretag?

Sommarnöjen skapar vackra sommarhus för stadsbor som tycker om livet på landet. Vi växer snabbt och söker nu en affärsmässig person som vill vara med och utveckla vår verksamhet. 

Attefallshus till salu

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell. 

Sommarnöjen när det är som bäst

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Sommaridyll

Vid strandkanten på idylliska Södermöja där det länge stått ett gammalt brygghus drömde familjen om ett boende nära havet. Väntan på bygglov och strandskyddsdispens tog sin tid men nu har familjen äntligen flyttat in i sitt fina sommarnöje.

Sommarerbjudande i vårt visningshus!

Beställ ditt Attefallshus i juli eller augusti så bjuder vi på bygganmälan (värde 9 900kr) och transport inom Stockholm (värde 30 000kr)

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required