Känsla för ljus

John Robert Nilsson Arkitektkontor har gjort sig ett namn i konstvärlden med sina gallerilösningar för Magasin 3, Uppsala Konstmuseum, Marabouparken och Andréhn-Schiptjenko. Samma känsla för ljus och rymd utmärker deras hus för privatpersoner.

Sommarnöjen har under vintern samarbetat allt mer med arkitektkontoret och som resultat har flera av våra kunder fått skräddarsydda hus signerade John Robert Nilsson. Alla hus är formade för att ta tillvara platsens ljus och utsikt. Exempel på våra gemensamma projekt:

  • Stilren ateljé på 15 kvm för en konstnär på Vätö.
  • Klassiskt gästhus på 40 kvm och sjöbod med bastu på ett familjelantställe på Värmdö.
  • Elegant bastu- och relaxhus på 50 kvm, separat friggebod och totalrenovering av huvudbyggnad på 100 kvm för en familj på Gräsö.
  • Strandhus med bastu och uteplatser för två familjers gemensamma lantställe vid Mälaren.
  • Kompakt sommarhus på 30 kvm för en familj på Ornö.
  • Modernt sommarhus på 35 kvm med loft för en familj på Fogdö.

Under våren kommer samarbetet att utökas. John Robert Nilsson har fått uppdraget att ta fram en egen serie konstnärligt inspirerade sommarhus i olika format. Vi ser fram mot att presentera resultatet så småningom.

MER NYHETER

Skärgårdsbesök för garantibesiktning

Två år senare åker vi tillbaka för garantibesiktning. Efter ungefär en halvtimmas bilfärd, i Stockholms skärgård, kommer vi fram till ett individuellt platsbyggt hus från Sommarnöjen. 

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus!

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Vill du vara med och utveckla Sveriges mest spännande husföretag?

Sommarnöjen skapar vackra sommarhus för stadsbor som tycker om livet på landet. Vi växer snabbt och söker nu en affärsmässig person som vill vara med och utveckla vår verksamhet. 

Attefallshus till salu

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell. 

Sommarnöjen när det är som bäst

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Sommaridyll

Vid strandkanten på idylliska Södermöja där det länge stått ett gammalt brygghus drömde familjen om ett boende nära havet. Väntan på bygglov och strandskyddsdispens tog sin tid men nu har familjen äntligen flyttat in i sitt fina sommarnöje.

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required