Garantierna gör oss annorlunda

Det kostar inget att prata om garantier. Men desto mer att uppfylla dem. Det är därför som husföretag och byggfirmor ligger i topp på Allmänna Reklamations-nämndens lista över anmälningar där konsumenten fått rätt. Men i botten när det gäller att följa dem.

När vi startade Sommarnöjen fick vi tips från folk i branschen om hur man gör som hustillverkare: skydda era tillgångar, lägg produktionen i separat bolag, gardera er med avtal. Vi följde inte ett enda av dessa råd. Och har klarat oss bättre än de flesta andra.

En enda kontakt

Sommarnöjen ger dig en kontaktperson från första mötet och genom hela processen med platsbesök, bygglov, transporter, grund, uppförande, inredning och slutförande. Hos oss finns inga säljare eller agenter med provision. Du möter en delägare som ser långsiktigt på företagets verksamhet.

En enda leverans

Många husföretag begränsar sin leverans till byggmaterialet och låter ett separat bolag svara för uppförandet. Allt för att minska risken och skyddas från eventuella klagomål. Till arkitektritade hus anlitas ofta en arkitekt för ritningarna, en konstruktör för bygghandlingarna och en eller flera firmor för byggandet.

En kund berättade för oss hur taket på hans arkitektritade hus hade läckt redan andra vintern. Trots välkänd arkitekt och konstruktör, fina material och pålitliga hantverkare. Arkitekten hävdade att ritningen var korrekt och att konstruktören godkänt den. Konstruktören menade att lösningen var rätt, men att byggarna gjort fel. Byggarna hänvisade till plåtslagarna som tyckte att materialet var fel. Materialtillverkaren sa att materialet var godkänt men att arkitekten inte ritat in det rätt. Så fortsatte det. Ingen tog ansvar för kunden.

Ingen visste vem som gjort fel och vilken part kunden skulle stämma för att få taket åtgärdat. Eller vad skulle det kosta om han valde fel part, inte kunde bevisa att just denna gjort fel och sedan rikta in sig på någon av de andra. Han valde att betala själv eftersom det var det säkraste och enklaste alternativet.

Ett enda avtal

Hos oss får du ett enda avtal för hela ditt sommarhusprojekt. Därmed blir garantin värd något i praktiken, inte bara på pappret. Oavsett om orsaken till ett fel är ritningar, konstruktionen, byggslarv eller materialfel finns det bara en ansvarig - Sommarnöjen. Du får en aktör som tar ansvar.

Sommarnöjen verkar under ett enda namn, från arkitektur till produktion. Det gör att vi blir omskrivna när vi gör ett bra jobb, men hängda om vi skulle göra ett dåligt. Eftersom vi inte kan förlora vårt rykte lägger vi ner vår själ i varje kund och hus. Vi friskriver oss inte från något genom att gömma produktionen i dotterbolag som sätts i konkurs och återuppstår.

Våra hus kan verka något dyrare än andra. Men när du granskar hur de är byggda och vad som ingår, och när du räknar med hållbarhet, garantier och ansvar upptäcker du att de blir de mest ekonomiska i längden.

MER NYHETER

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus!

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Vill du vara med och utveckla Sveriges mest spännande husföretag?

Sommarnöjen skapar vackra sommarhus för stadsbor som tycker om livet på landet. Vi växer snabbt och söker nu en affärsmässig person som vill vara med och utveckla vår verksamhet. 

Attefallshus till salu

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell. 

Sommarnöjen när det är som bäst

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Sommaridyll

Vid strandkanten på idylliska Södermöja där det länge stått ett gammalt brygghus drömde familjen om ett boende nära havet. Väntan på bygglov och strandskyddsdispens tog sin tid men nu har familjen äntligen flyttat in i sitt fina sommarnöje.

Sommarerbjudande i vårt visningshus!

Beställ ditt Attefallshus i juli eller augusti så bjuder vi på bygganmälan (värde 9 900kr) och transport inom Stockholm (värde 30 000kr)

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required