Garantierna gör oss annorlunda

Det kostar inget att prata om garantier. Men desto mer att uppfylla dem. Det är därför som husföretag och byggfirmor ligger i topp på Allmänna Reklamations-nämndens lista över anmälningar där konsumenten fått rätt. Men i botten när det gäller att följa dem.

När vi startade Sommarnöjen fick vi tips från folk i branschen om hur man gör som hustillverkare: skydda era tillgångar, lägg produktionen i separat bolag, gardera er med avtal. Vi följde inte ett enda av dessa råd. Och har klarat oss bättre än de flesta andra.

En enda kontakt

Sommarnöjen ger dig en kontaktperson från första mötet och genom hela processen med platsbesök, bygglov, transporter, grund, uppförande, inredning och slutförande. Hos oss finns inga säljare eller agenter med provision. Du möter en delägare som ser långsiktigt på företagets verksamhet.

En enda leverans

Många husföretag begränsar sin leverans till byggmaterialet och låter ett separat bolag svara för uppförandet. Allt för att minska risken och skyddas från eventuella klagomål. Till arkitektritade hus anlitas ofta en arkitekt för ritningarna, en konstruktör för bygghandlingarna och en eller flera firmor för byggandet.

En kund berättade för oss hur taket på hans arkitektritade hus hade läckt redan andra vintern. Trots välkänd arkitekt och konstruktör, fina material och pålitliga hantverkare. Arkitekten hävdade att ritningen var korrekt och att konstruktören godkänt den. Konstruktören menade att lösningen var rätt, men att byggarna gjort fel. Byggarna hänvisade till plåtslagarna som tyckte att materialet var fel. Materialtillverkaren sa att materialet var godkänt men att arkitekten inte ritat in det rätt. Så fortsatte det. Ingen tog ansvar för kunden.

Ingen visste vem som gjort fel och vilken part kunden skulle stämma för att få taket åtgärdat. Eller vad skulle det kosta om han valde fel part, inte kunde bevisa att just denna gjort fel och sedan rikta in sig på någon av de andra. Han valde att betala själv eftersom det var det säkraste och enklaste alternativet.

Ett enda avtal

Hos oss får du ett enda avtal för hela ditt sommarhusprojekt. Därmed blir garantin värd något i praktiken, inte bara på pappret. Oavsett om orsaken till ett fel är ritningar, konstruktionen, byggslarv eller materialfel finns det bara en ansvarig - Sommarnöjen. Du får en aktör som tar ansvar.

Sommarnöjen verkar under ett enda namn, från arkitektur till produktion. Det gör att vi blir omskrivna när vi gör ett bra jobb, men hängda om vi skulle göra ett dåligt. Eftersom vi inte kan förlora vårt rykte lägger vi ner vår själ i varje kund och hus. Vi friskriver oss inte från något genom att gömma produktionen i dotterbolag som sätts i konkurs och återuppstår.

Våra hus kan verka något dyrare än andra. Men när du granskar hur de är byggda och vad som ingår, och när du räknar med hållbarhet, garantier och ansvar upptäcker du att de blir de mest ekonomiska i längden.

MER NYHETER

Husvisning hos vår VD och premiär för nya inredningsstilen RÅ!

Välkommen på kvällsfika hos Sommarnöjens VD Choi Ping Woo tisdag 27 mars 16.00-19.00 på vackra Lisö, en timma söder om Stockholm.

Välkommen till Attefallsdagen!

Attefallsdagen går av stapeln Lördag 17 mars kl 11.00 - 16.00 på Nybygget vid Arlanda. Besök våra tre nya hus och träffa våra medarbetare över en kaffe och berätta om dina hustankar!

Kvinnorna bakom Sommarnöjens nya satsning

Efterfrågan på Sommarnöjens vackra nyckelfärdiga fritidshus och Attefallshus ökade betydligt under 2017. För att möta behoven förstärker företaget sina kollektioner och sin personalstyrka. Som en del av satsningen tillträder Choi Ping Woo som VD. Maria Santos Vogt anställs som marknadschef och Michaela Liebhardt som kundansvarig.

Unik chans till sommarnöje i Stockholms norra skärgård!

Nu händer något utöver det vanliga. Sommarnöjen har beslutat att förvärva mark och bygga sommarhus i egen regi. 

Idag tecknade vi kontrakt på de två första tomterna i ett sjönära naturlandskap. De är belägna ett stenkast från en fin badsjö nära Väddöviken i Stockholms norra skärgård. Omgivningarna består av levande odlingar med vackra stengärdsgårdar och åkeröar. Avståndet från vårt kontor i Vasastan är 97 km och det är bra bilväg ända fram. 

Nu sätter vi igång med bygglovsansökan och kommer sedan bygga två klassiskt utformade hus på omkring 70 kvm. Tomterna kommer att säljas med nyckelfärdiga hus där allt - grund, vatten, avlopp, el, altaner - ingår. 

Är du intresserad av att påverka storlek och utformning av ditt hus finns möjlighet innan byggstart. Kontakta oss redan nu så kan vi berätta mer om projektet!

Kontakta oss på Tomas@sommarnojen.se eller 08-410 715 00

Nya Sommarnöjen på klassisk ö mitt i stan

En kall decembermorgon möttes 1800-talets och 2000-talets sommarnöjen på en ö mitt i Stockholm. Olika men ändå lika.

Decembererbjudande från Sommarnöjen.

Kom vinterstormar, för det gör ni. Kom hagel och väta och snö. Kom snubblande ungar, proppmätta kusiner och allsköns festprissar. 

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required