Ett nytt kapitel

En vacker plats som funnits i familjen länge. Men den älskade lilla sportstugan räckte inte till när Charlotte och Torsten ville tillbringa mer tid på landet. De påbörjade ett nytt kapitel tillsammans med Sommarnöjen och arkitekt Cecilia Margen Wigow.

Fastigheten med den säregna klippan hade funnits i Charlottes släkt länge. Det var här som hon och Torsten tyckte om att sitta om kvällarna och betrakta solnedgången. I gammal skärgårdsmiljö, men ändå på bekvämt avstånd från villan i Täby. Deras dröm var att få tillbringa fler dagar på landet och färre i staden.

Problemet var dock sportstugan - full av minnen men också trång och omöjlig för ett par med barn och barnbarn i alla åldrar. Renovering eller ombyggnad var inte ekonomiskt försvarbar. Samtidigt oroade sig Charlotte för hur ett nytt hus skulle kunna passa in och lyckas behålla platsens magi.

 

Dubbla utmaningar

Arkitekt Cecilia Margen Wigow ställdes inför två utmaningar. Hur skulle hon få in en dubbelt så stor byggnad på klippkanten och ändå göra det möjligt vistas och röra sig runt huset? Och hur skulle ett nytt och större hus smälta in i den känsliga skärgårdsmiljön utan att signalera nybygge?

Lösningen blev ett långsmalt hus som följer klippans kant och fortsätter i en utskjutande terrass som förstärker känslan av att sväva ovan marken. Från vägen syns endast en smal gavel som tillsammans med den traditionella faluröda slamfärgen gör att det nybyggda huset ser ut att alltid ha stått på platsen. Detaljeringen med vinklar och förskjutningar minskar den upplevda storleken och fångar upp ljuset och utsikten från varje rum.

 

Bekymmersfritt

Medan exteriören passar i gammal miljö önskade Charlotte och Torsten en interiör som håller in i framtiden. Slitstarka ekgolv och massiv slätspont på väggarna, natursten från Öland i badrum, snickerier från Sommarnöjens norrländska snickeri och vitvaror från Miele ger ett bekymmersfritt ägande i många år.

 

"Lever upp till alla förväntningar"

Hösten efter inflyttningen berättar Torsten hur han och Charlotte uppskattar att kunna vara nära naturen året runt och följa årstidernas växlingar.  "Huset är välbyggt och lever upp till alla de förväntningar vi hade när vi påbörjade bygget", säger Torsten. Charlotte lägger till att alla i familjen är mycket nöjda med resultatet.

Redan utspelas mer och mer av parets liv nu på klippkanten, ute på terrassen eller inne framför kaminen. Om några år överger de kanske villan helt och hållet och gör huset på klippkanten till basen i sitt liv.

 

MER NYHETER

Skärgårdsbesök för garantibesiktning

Två år senare åker vi tillbaka för garantibesiktning. Efter ungefär en halvtimmas bilfärd, i Stockholms skärgård, kommer vi fram till ett individuellt platsbyggt hus från Sommarnöjen. 

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus!

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Vill du vara med och utveckla Sveriges mest spännande husföretag?

Sommarnöjen skapar vackra sommarhus för stadsbor som tycker om livet på landet. Vi växer snabbt och söker nu en affärsmässig person som vill vara med och utveckla vår verksamhet. 

Attefallshus till salu

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell. 

Sommarnöjen när det är som bäst

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Sommaridyll

Vid strandkanten på idylliska Södermöja där det länge stått ett gammalt brygghus drömde familjen om ett boende nära havet. Väntan på bygglov och strandskyddsdispens tog sin tid men nu har familjen äntligen flyttat in i sitt fina sommarnöje.

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required