Ett hus vid skogens slut

Tillsammans med Arrhov Frick Arkitektkontor skapas nu ett spännande projekt. På en stor skogsfastighet ska det unga paret bygga en ny tillvaro - med en rymlig trädkoja uppvärmd av den egna skogen, yogastudio för gäster och sovstuga där mannen som arbetar natt kan vila.

Trä och rymd. Dessa resurser fanns i överflöd på parets nyinköpta skogsfastighet. De blev också startpunkten för vårt arbete. Som kontrast till år av socialt liv i stan ville de kunna fly till lugnet i skogen. Till ett hus som inte bara ligger i skogen, utan också är en del av skogen.

Lösningen, som kommer att stå klar nästa år, blir en grupp nätta trähus som ger ett minimalt markavtryck och varifrån man kan följa livet bland träden under årstiderna.

Trots det lätta uttrycket ska husen fylla många funktioner. Sovrum för kommande barn och gäster. Förvaring för havskajaker. En yogastudio för klasser inomhus och utomhus. Ett specialisolerat sovhus. Och en rejäl vattenmantlad täljstenskamin som gör det möjligt att värma huset med egen förnyelsebar energi.

Vi återkommer med bilder från detta speciella hus när det växer fram.

MER NYHETER

Sommardröm blir drömsommar på Värmdö.

Det är alltid lika kul när vi kan hjälpa våra kunder att förverkliga sina visioner. För paret på Värmdö var visionen tydlig, liksom att deras nya hus skulle vara färdigt lagom till sommarens poolfester. 

Filmen om Sommarnöjen

En kortfilm om hur Sommarnöjen kom till och varför. Skapad av dokumentärfilmaren Gabriella Bier Sandegård.

Sommarnöjen 2.0

I slutet på förra veckan lanserade vi vår helt nya hemsida och ett vidareutvecklat sortiment av sommarhus och Attefallshus. Vi presenterade också Filmen om Sommarnöjen - en kort dokumentär som berättar om hur vi kom till. 

2017 års modell av c/o 25

Förra helgen visade vi 2017 års modell av c/o 25 på Nybyggets Attefallsdag. Det var roligt att se så många nyfikna på plats och ta del av era tankar, drömmar och idéer.

Sveriges finaste Attefallshus visas 22 april

Upplev årets modell av vår klassiska c/o 25 och få goda råd av våra medarbetare. Kom till Nybygget vid Arlanda kl 11-15.

Det vackra ligger i det enkla

Årets Stockholm Furniture and Light Fair fångade tiden med klassiska former och obehandlat träd. 

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required