Ett hus vid skogens slut

Tillsammans med Arrhov Frick Arkitektkontor skapas nu ett spännande projekt. På en stor skogsfastighet ska det unga paret bygga en ny tillvaro - med en rymlig trädkoja uppvärmd av den egna skogen, yogastudio för gäster och sovstuga där mannen som arbetar natt kan vila.

Trä och rymd. Dessa resurser fanns i överflöd på parets nyinköpta skogsfastighet. De blev också startpunkten för vårt arbete. Som kontrast till år av socialt liv i stan ville de kunna fly till lugnet i skogen. Till ett hus som inte bara ligger i skogen, utan också är en del av skogen.

Lösningen, som kommer att stå klar nästa år, blir en grupp nätta trähus som ger ett minimalt markavtryck och varifrån man kan följa livet bland träden under årstiderna.

Trots det lätta uttrycket ska husen fylla många funktioner. Sovrum för kommande barn och gäster. Förvaring för havskajaker. En yogastudio för klasser inomhus och utomhus. Ett specialisolerat sovhus. Och en rejäl vattenmantlad täljstenskamin som gör det möjligt att värma huset med egen förnyelsebar energi.

Vi återkommer med bilder från detta speciella hus när det växer fram.

MER NYHETER

Skärgårdsbesök för garantibesiktning

Två år senare åker vi tillbaka för garantibesiktning. Efter ungefär en halvtimmas bilfärd, i Stockholms skärgård, kommer vi fram till ett individuellt platsbyggt hus från Sommarnöjen. 

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus!

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Vill du vara med och utveckla Sveriges mest spännande husföretag?

Sommarnöjen skapar vackra sommarhus för stadsbor som tycker om livet på landet. Vi växer snabbt och söker nu en affärsmässig person som vill vara med och utveckla vår verksamhet. 

Attefallshus till salu

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell. 

Sommarnöjen när det är som bäst

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Sommaridyll

Vid strandkanten på idylliska Södermöja där det länge stått ett gammalt brygghus drömde familjen om ett boende nära havet. Väntan på bygglov och strandskyddsdispens tog sin tid men nu har familjen äntligen flyttat in i sitt fina sommarnöje.

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required