Ett hus vid skogens slut

Tillsammans med Arrhov Frick Arkitektkontor skapas nu ett spännande projekt. På en stor skogsfastighet ska det unga paret bygga en ny tillvaro - med en rymlig trädkoja uppvärmd av den egna skogen, yogastudio för gäster och sovstuga där mannen som arbetar natt kan vila.

Trä och rymd. Dessa resurser fanns i överflöd på parets nyinköpta skogsfastighet. De blev också startpunkten för vårt arbete. Som kontrast till år av socialt liv i stan ville de kunna fly till lugnet i skogen. Till ett hus som inte bara ligger i skogen, utan också är en del av skogen.

Lösningen, som kommer att stå klar nästa år, blir en grupp nätta trähus som ger ett minimalt markavtryck och varifrån man kan följa livet bland träden under årstiderna.

Trots det lätta uttrycket ska husen fylla många funktioner. Sovrum för kommande barn och gäster. Förvaring för havskajaker. En yogastudio för klasser inomhus och utomhus. Ett specialisolerat sovhus. Och en rejäl vattenmantlad täljstenskamin som gör det möjligt att värma huset med egen förnyelsebar energi.

Vi återkommer med bilder från detta speciella hus när det växer fram.

MER NYHETER

Följ med Sommarnöjen på söndagsvisning!

Välkommen på husvisning och eftermiddagsfika hos en av våra kunder i Danderyd. 

Välkommen till stora husvisningsdagen!

Kom och möt våren med Sommarnöjen över en fika och boule. På plats finns två visningshus i olika stilar, men som alla våra hus är de byggda i naturmaterial av högsta kvalitet. Du kan även kika in i vårt nya bastuhus på 7,5 kvadratmeter.

Två unika chanser till visning på Värmdö!

Varmt välkomna på kvällsfika hos en av Sommarnöjens kunder den 10 och 15 april.

Nya visninghus och öppetider i påsk.

På Attefallsdagen förra helgen presenterade Sommarnöjen ett klassiskt och ett modernt utformat Attefallshus. På scen berättade Sommarnöjens grundare Tomas Tjajkovski om vår nya kollektion av Attefallshus och våra tre nya inredningsstilar. Tack till alla som kom förbi för att träffa oss.

Husvisning hos vår VD och premiär för nya inredningsstilen RÅ!

Välkommen på kvällsfika hos Sommarnöjens VD Choi Ping Woo.

Välkommen till Attefallsdagen!

Attefallsdagen går av stapeln Lördag 17 mars kl 11.00 - 16.00 på Nybygget vid Arlanda. Besök våra tre nya hus och träffa våra medarbetare över en kaffe och berätta om dina hustankar!

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required