Renässanskvinna till Sommarnöjen

Vi välkomnar arkitekt Erika Wolters som ny medarbetare. Erikas kompetens spänner över arkitektur, konst, hantverk och mode. Nu får vi ännu bättre möjlighet att forma våra hus efter beställarnas tankar och låta varje projekt rymma det lilla extra.

Erika tar med sig erfarenheter från intressanta arkitektkontor som Urban Design, Equator, YAJ och AIX. Hon har skapat ett flertal privata sommarhus i trä och deltagit i redaktionsrådet för tidningen Trä som bevakar träarkitektur.

Vi valde Erika för hennes förmåga att kombinera praktiskt hantverk med konceptuell problemlösning. Hon har bland annat skapat kompakta och flyttbara moduler för att förtäta staden och en konfessionsfri ceremonilokal för eftertanke och samtal där religiösa symboler ersatts med vatten i olika former.

Vid sidan av sin examen från Arkitektskolan vid KTH i Stockholm har Erika studerat konst och hantverk. Hennes Bord med spricka är inspirerat av japanska tekniken Kintsugi där trasigt porslin lagas med guld – men här handlar om kopparplåt som fälls in i massiv asp. Insecta består av fantasieggande insekter i smitt järn med mässings- och koppardetaljer.

Erika har också studerat Fashion Accessory Design vid S:t Martin School of Art and Design i London och arbetat för Peak Performance.

När ni tar kontakt med oss finns goda chanser att ni får möta Erika.

MER NYHETER

Skärgårdsbesök för garantibesiktning

Två år senare åker vi tillbaka för garantibesiktning. Efter ungefär en halvtimmas bilfärd, i Stockholms skärgård, kommer vi fram till ett individuellt platsbyggt hus från Sommarnöjen. 

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus!

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Vill du vara med och utveckla Sveriges mest spännande husföretag?

Sommarnöjen skapar vackra sommarhus för stadsbor som tycker om livet på landet. Vi växer snabbt och söker nu en affärsmässig person som vill vara med och utveckla vår verksamhet. 

Attefallshus till salu

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell. 

Sommarnöjen när det är som bäst

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Sommaridyll

Vid strandkanten på idylliska Södermöja där det länge stått ett gammalt brygghus drömde familjen om ett boende nära havet. Väntan på bygglov och strandskyddsdispens tog sin tid men nu har familjen äntligen flyttat in i sitt fina sommarnöje.

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required