Dagens Industri skriver om hur vi förändrade ett sextiotalshus

Dagens Industri Weekends temanummer för exklusivt boende ägnar omslag och sex sidor åt ett av våra ombyggnadsprojekt. Man beskriver hur vi gjorde om ett slitet 60-talshus till ett modernt och harmoniskt hem.

För en gång skull ligger huset inte ute på landet, utan nära Stockholm. Läget högt uppe på en klippa, de karga tallarna och utsikten över hav och öar ger dock associationer till skärgården. Det gjorde att många fina lösningar från våra sommarhus kunde användas för denna villa.

Enhetliga ytskikt och färger, massiva, ljusa trägolv och badrum i natursten från Öland. Kök och skräddarsydd förvaringsvägg från vårt finsnickeri. Och öppna och luftiga lösningar som tål ögats och tidens slitage.

Till huset hör en individuell friggebod på 15 kvm med gästrum och kontor med fri utsikt. Arkitekter i projektet var Arrhov Frick Arkitektkontor och allt arbete utfördes av Sommarnöjens personal.

Du är välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om de material och lösningar so vi har använt.

Alla bilder: © Göran Uhlin, Sweedish Freelance Legion, 2013.

MER NYHETER

Skärgårdsbesök för garantibesiktning

Två år senare åker vi tillbaka för garantibesiktning. Efter ungefär en halvtimmas bilfärd, i Stockholms skärgård, kommer vi fram till ett individuellt platsbyggt hus från Sommarnöjen. 

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus!

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Vill du vara med och utveckla Sveriges mest spännande husföretag?

Sommarnöjen skapar vackra sommarhus för stadsbor som tycker om livet på landet. Vi växer snabbt och söker nu en affärsmässig person som vill vara med och utveckla vår verksamhet. 

Attefallshus till salu

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell. 

Sommarnöjen när det är som bäst

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Sommaridyll

Vid strandkanten på idylliska Södermöja där det länge stått ett gammalt brygghus drömde familjen om ett boende nära havet. Väntan på bygglov och strandskyddsdispens tog sin tid men nu har familjen äntligen flyttat in i sitt fina sommarnöje.

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required