Beach lounge i skärgården

När sommaren närmar sig vill många ta tag i utemiljön runt sommarhuset. Om man har en sjötomt vill man helst vistas så mycket som möjligt nere vid vattnet – men det är inte alltid där det är bekvämast . Sommarnöjen hjälper nu många beställare att ta ett helhetsgrepp om sina bryggor, sjöbodar och altaner.

Denna familj ringde oss när de just hade köpt att klassikt sommarställe i Stockholm södra skärgård. Byggnaderna var gedigna men placerade en bit upp på tomten. Nere vid sjön fanns en sliten brygga, en förfallen bastu och branta klippor. Vårt uppdrag blev att skapa en ny strandmiljö som lockar till umgänge. Man vill att livet på sommaren ska levas nere vid sjön.

Tillsammans med Arrhov Frick Arkitektkontor skapade vi en modern lösning för avkoppling, utematlagning, umgänge och bastubad. Bryggan och det ojämna området vid stranden får nya ytskikt och breddas. I bakkant skräddarsys ett bastuhus i svart trä, inredd med ljust trä och kalksten. Dusch och utekök med kyl integreras i husets fasader och vikdörrar döljer fönster och köksområde. För att öka rumskänslan på uteplatsen övergår huset till ett spaljéklätt uterum som minskar solens instrålning under heta sommardagar.

Vi bistår familjen med skisser, produktionsritningar och materialval, sköter processen för strandskyddsdispens med kommunen och ser till att hela härligheten står klar nästa sommar - med utvalda loungemöbler, trådlös musikanläggning och stämningsfull utebelysning. Genom att skapa något extra av området nere vid sjön ökar glädjen med hela lantstället och ett nytt liv öppnar sig.

MER NYHETER

Sommardröm blir drömsommar på Värmdö.

Det är alltid lika kul när vi kan hjälpa våra kunder att förverkliga sina visioner. För paret på Värmdö var visionen tydlig, liksom att deras nya hus skulle vara färdigt lagom till sommarens poolfester. 

Filmen om Sommarnöjen

En kortfilm om hur Sommarnöjen kom till och varför. Skapad av dokumentärfilmaren Gabriella Bier Sandegård.

Sommarnöjen 2.0

I slutet på förra veckan lanserade vi vår helt nya hemsida och ett vidareutvecklat sortiment av sommarhus och Attefallshus. Vi presenterade också Filmen om Sommarnöjen - en kort dokumentär som berättar om hur vi kom till. 

2017 års modell av c/o 25

Förra helgen visade vi 2017 års modell av c/o 25 på Nybyggets Attefallsdag. Det var roligt att se så många nyfikna på plats och ta del av era tankar, drömmar och idéer.

Sveriges finaste Attefallshus visas 22 april

Upplev årets modell av vår klassiska c/o 25 och få goda råd av våra medarbetare. Kom till Nybygget vid Arlanda kl 11-15.

Det vackra ligger i det enkla

Årets Stockholm Furniture and Light Fair fångade tiden med klassiska former och obehandlat träd. 

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required