Beach lounge i skärgården

När sommaren närmar sig vill många ta tag i utemiljön runt sommarhuset. Om man har en sjötomt vill man helst vistas så mycket som möjligt nere vid vattnet – men det är inte alltid där det är bekvämast . Sommarnöjen hjälper nu många beställare att ta ett helhetsgrepp om sina bryggor, sjöbodar och altaner.

Denna familj ringde oss när de just hade köpt att klassikt sommarställe i Stockholm södra skärgård. Byggnaderna var gedigna men placerade en bit upp på tomten. Nere vid sjön fanns en sliten brygga, en förfallen bastu och branta klippor. Vårt uppdrag blev att skapa en ny strandmiljö som lockar till umgänge. Man vill att livet på sommaren ska levas nere vid sjön.

Tillsammans med Arrhov Frick Arkitektkontor skapade vi en modern lösning för avkoppling, utematlagning, umgänge och bastubad. Bryggan och det ojämna området vid stranden får nya ytskikt och breddas. I bakkant skräddarsys ett bastuhus i svart trä, inredd med ljust trä och kalksten. Dusch och utekök med kyl integreras i husets fasader och vikdörrar döljer fönster och köksområde. För att öka rumskänslan på uteplatsen övergår huset till ett spaljéklätt uterum som minskar solens instrålning under heta sommardagar.

Vi bistår familjen med skisser, produktionsritningar och materialval, sköter processen för strandskyddsdispens med kommunen och ser till att hela härligheten står klar nästa sommar - med utvalda loungemöbler, trådlös musikanläggning och stämningsfull utebelysning. Genom att skapa något extra av området nere vid sjön ökar glädjen med hela lantstället och ett nytt liv öppnar sig.

MER NYHETER

Skärgårdsbesök för garantibesiktning

Två år senare åker vi tillbaka för garantibesiktning. Efter ungefär en halvtimmas bilfärd, i Stockholms skärgård, kommer vi fram till ett individuellt platsbyggt hus från Sommarnöjen. 

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus!

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Vill du vara med och utveckla Sveriges mest spännande husföretag?

Sommarnöjen skapar vackra sommarhus för stadsbor som tycker om livet på landet. Vi växer snabbt och söker nu en affärsmässig person som vill vara med och utveckla vår verksamhet. 

Attefallshus till salu

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell. 

Sommarnöjen när det är som bäst

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Sommaridyll

Vid strandkanten på idylliska Södermöja där det länge stått ett gammalt brygghus drömde familjen om ett boende nära havet. Väntan på bygglov och strandskyddsdispens tog sin tid men nu har familjen äntligen flyttat in i sitt fina sommarnöje.

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required