Beach lounge i skärgården

När sommaren närmar sig vill många ta tag i utemiljön runt sommarhuset. Om man har en sjötomt vill man helst vistas så mycket som möjligt nere vid vattnet – men det är inte alltid där det är bekvämast . Sommarnöjen hjälper nu många beställare att ta ett helhetsgrepp om sina bryggor, sjöbodar och altaner.

Denna familj ringde oss när de just hade köpt att klassikt sommarställe i Stockholm södra skärgård. Byggnaderna var gedigna men placerade en bit upp på tomten. Nere vid sjön fanns en sliten brygga, en förfallen bastu och branta klippor. Vårt uppdrag blev att skapa en ny strandmiljö som lockar till umgänge. Man vill att livet på sommaren ska levas nere vid sjön.

Tillsammans med Arrhov Frick Arkitektkontor skapade vi en modern lösning för avkoppling, utematlagning, umgänge och bastubad. Bryggan och det ojämna området vid stranden får nya ytskikt och breddas. I bakkant skräddarsys ett bastuhus i svart trä, inredd med ljust trä och kalksten. Dusch och utekök med kyl integreras i husets fasader och vikdörrar döljer fönster och köksområde. För att öka rumskänslan på uteplatsen övergår huset till ett spaljéklätt uterum som minskar solens instrålning under heta sommardagar.

Vi bistår familjen med skisser, produktionsritningar och materialval, sköter processen för strandskyddsdispens med kommunen och ser till att hela härligheten står klar nästa sommar - med utvalda loungemöbler, trådlös musikanläggning och stämningsfull utebelysning. Genom att skapa något extra av området nere vid sjön ökar glädjen med hela lantstället och ett nytt liv öppnar sig.

MER NYHETER

Följ med Sommarnöjen på söndagsvisning!

Välkommen på husvisning och eftermiddagsfika hos en av våra kunder i Danderyd. 

Välkommen till stora husvisningsdagen!

Kom och möt våren med Sommarnöjen över en fika och boule. På plats finns två visningshus i olika stilar, men som alla våra hus är de byggda i naturmaterial av högsta kvalitet. Du kan även kika in i vårt nya bastuhus på 7,5 kvadratmeter.

Två unika chanser till visning på Värmdö!

Varmt välkomna på kvällsfika hos en av Sommarnöjens kunder den 10 och 15 april.

Nya visninghus och öppetider i påsk.

På Attefallsdagen förra helgen presenterade Sommarnöjen ett klassiskt och ett modernt utformat Attefallshus. På scen berättade Sommarnöjens grundare Tomas Tjajkovski om vår nya kollektion av Attefallshus och våra tre nya inredningsstilar. Tack till alla som kom förbi för att träffa oss.

Husvisning hos vår VD och premiär för nya inredningsstilen RÅ!

Välkommen på kvällsfika hos Sommarnöjens VD Choi Ping Woo.

Välkommen till Attefallsdagen!

Attefallsdagen går av stapeln Lördag 17 mars kl 11.00 - 16.00 på Nybygget vid Arlanda. Besök våra tre nya hus och träffa våra medarbetare över en kaffe och berätta om dina hustankar!

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required