Arkitekten som gör kunden till arkitekt

Therese Andersson ingick i teamet när vi förra året började utveckla c/o Sommarnöjen, våra första hus som byggs färdiga inomhus i fabrik. Nu välkomnar vi Therese som kollega på heltid. Hennes säkra blick och omtanke om varje beställare blir en stor tillgång.

Efter många års erfarenhet av arkitektritade och platsbyggda hus började vi förra året skapa något nytt. 100 % prefabricerade hus som skulle kombinera hög designgrad och kvalitet med enkel leverans.

Ett stort team arbetade nära ihop – arkitekter, inredare, konstruktörer, byggledare, el- och VA-konsulter och inköpare. Therese Andersson, som då hade ett år kvar till examen på Arkitektskolan vid KTH i Stockholm, var med från början.

Under sin tid hos oss har Therese tagit fram skräddarsydda hus för ett trettiotal beställare. Hon har besökt våra fabriker otaliga gånger och löst utmanande konstruktionsfrågor. Granskat utformning av infästningar och beslag hos fönsterfabriker. Testat järnvitriol-, tjär- och linoljebehandlingar. Och blivit Sveriges kanske mest erfarna arkitekt på att göra bygganmälningar för Attefallshus.

Therese har en unik förmåga att visualisera våra beställares egna idéer. Till skillnad från många arkitekter motiveras hon av att arbeta i nära samverkan med kunden. Många av våra hus kommer till under intensiva arbetsmöten där Therese hjälper kunderna att konkretisera sina tankar och forma dem till skisser som finslipas tillsammans.

Thereses arbetssätt och engagemang har sin grund i hennes tidigare yrkesliv, med erfarenheter som inte är så vanliga i arkitektkåren – idrottslärare, idrottsledare, dramacoach och dansare. Redan när Therese från tio års ålder fick arbeta i familjens lanthandel utanför Mariestad lärde hon sig att nästan ingenting är omöjligt och att kunder som bemöts med engagemang kommer tillbaka.

Inspirerade av Thereses barndoms lanthandel har vi investerat i ett förråd av delikat marsipankonfekt med smaker som pistage, ädelbitter och calvados. Att skapa vackra hus med Therese kräver energi. Nu ser vi till att vi våra besökare får den näring de behöver.

MER NYHETER

Husvisning hos vår VD och premiär för nya inredningsstilen RÅ!

Välkommen på kvällsfika hos Sommarnöjens VD Choi Ping Woo tisdag 27 mars 16.00-19.00 på vackra Lisö, en timma söder om Stockholm.

Välkommen till Attefallsdagen!

Attefallsdagen går av stapeln Lördag 17 mars kl 11.00 - 16.00 på Nybygget vid Arlanda. Besök våra tre nya hus och träffa våra medarbetare över en kaffe och berätta om dina hustankar!

Kvinnorna bakom Sommarnöjens nya satsning

Efterfrågan på Sommarnöjens vackra nyckelfärdiga fritidshus och Attefallshus ökade betydligt under 2017. För att möta behoven förstärker företaget sina kollektioner och sin personalstyrka. Som en del av satsningen tillträder Choi Ping Woo som VD. Maria Santos Vogt anställs som marknadschef och Michaela Liebhardt som kundansvarig.

Unik chans till sommarnöje i Stockholms norra skärgård!

Nu händer något utöver det vanliga. Sommarnöjen har beslutat att förvärva mark och bygga sommarhus i egen regi. 

Idag tecknade vi kontrakt på de två första tomterna i ett sjönära naturlandskap. De är belägna ett stenkast från en fin badsjö nära Väddöviken i Stockholms norra skärgård. Omgivningarna består av levande odlingar med vackra stengärdsgårdar och åkeröar. Avståndet från vårt kontor i Vasastan är 97 km och det är bra bilväg ända fram. 

Nu sätter vi igång med bygglovsansökan och kommer sedan bygga två klassiskt utformade hus på omkring 70 kvm. Tomterna kommer att säljas med nyckelfärdiga hus där allt - grund, vatten, avlopp, el, altaner - ingår. 

Är du intresserad av att påverka storlek och utformning av ditt hus finns möjlighet innan byggstart. Kontakta oss redan nu så kan vi berätta mer om projektet!

Kontakta oss på Tomas@sommarnojen.se eller 08-410 715 00

Nya Sommarnöjen på klassisk ö mitt i stan

En kall decembermorgon möttes 1800-talets och 2000-talets sommarnöjen på en ö mitt i Stockholm. Olika men ändå lika.

Decembererbjudande från Sommarnöjen.

Kom vinterstormar, för det gör ni. Kom hagel och väta och snö. Kom snubblande ungar, proppmätta kusiner och allsköns festprissar. 

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required