Arkitekten som gör kunden till arkitekt

Therese Andersson ingick i teamet när vi förra året började utveckla c/o Sommarnöjen, våra första hus som byggs färdiga inomhus i fabrik. Nu välkomnar vi Therese som kollega på heltid. Hennes säkra blick och omtanke om varje beställare blir en stor tillgång.

Efter många års erfarenhet av arkitektritade och platsbyggda hus började vi förra året skapa något nytt. 100 % prefabricerade hus som skulle kombinera hög designgrad och kvalitet med enkel leverans.

Ett stort team arbetade nära ihop – arkitekter, inredare, konstruktörer, byggledare, el- och VA-konsulter och inköpare. Therese Andersson, som då hade ett år kvar till examen på Arkitektskolan vid KTH i Stockholm, var med från början.

Under sin tid hos oss har Therese tagit fram skräddarsydda hus för ett trettiotal beställare. Hon har besökt våra fabriker otaliga gånger och löst utmanande konstruktionsfrågor. Granskat utformning av infästningar och beslag hos fönsterfabriker. Testat järnvitriol-, tjär- och linoljebehandlingar. Och blivit Sveriges kanske mest erfarna arkitekt på att göra bygganmälningar för Attefallshus.

Therese har en unik förmåga att visualisera våra beställares egna idéer. Till skillnad från många arkitekter motiveras hon av att arbeta i nära samverkan med kunden. Många av våra hus kommer till under intensiva arbetsmöten där Therese hjälper kunderna att konkretisera sina tankar och forma dem till skisser som finslipas tillsammans.

Thereses arbetssätt och engagemang har sin grund i hennes tidigare yrkesliv, med erfarenheter som inte är så vanliga i arkitektkåren – idrottslärare, idrottsledare, dramacoach och dansare. Redan när Therese från tio års ålder fick arbeta i familjens lanthandel utanför Mariestad lärde hon sig att nästan ingenting är omöjligt och att kunder som bemöts med engagemang kommer tillbaka.

Inspirerade av Thereses barndoms lanthandel har vi investerat i ett förråd av delikat marsipankonfekt med smaker som pistage, ädelbitter och calvados. Att skapa vackra hus med Therese kräver energi. Nu ser vi till att vi våra besökare får den näring de behöver.

MER NYHETER

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus!

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Vill du vara med och utveckla Sveriges mest spännande husföretag?

Sommarnöjen skapar vackra sommarhus för stadsbor som tycker om livet på landet. Vi växer snabbt och söker nu en affärsmässig person som vill vara med och utveckla vår verksamhet. 

Attefallshus till salu

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell. 

Sommarnöjen när det är som bäst

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Sommaridyll

Vid strandkanten på idylliska Södermöja där det länge stått ett gammalt brygghus drömde familjen om ett boende nära havet. Väntan på bygglov och strandskyddsdispens tog sin tid men nu har familjen äntligen flyttat in i sitt fina sommarnöje.

Sommarerbjudande i vårt visningshus!

Beställ ditt Attefallshus i juli eller augusti så bjuder vi på bygganmälan (värde 9 900kr) och transport inom Stockholm (värde 30 000kr)

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required