Nyheter

Listvy Översiktsvy

Välkommen på husvisning och eftermiddagsfika hos en av våra kunder i Danderyd. 

Huset är ett 25 kvadratmeter Attefallshus med loft och badrum i naturmaterial. Fasaden är färganpassad efter kundens önskemål, med pulpetformat tak och stora spröjsade fönster blir ljusinsläppet stort.

 På plats möter ni vår medarbetare Niklas som svarar på frågor och lyssnar på era tankar och funderingar kring hus.

För information och anmälan:  Michaela@sommarnojen.se

Söndag 22 april, 13.00-15.00

Välkomna!

Kom och möt våren med Sommarnöjen över en fika och boule. På plats finns två visningshus i olika stilar, men som alla våra hus är de byggda i naturmaterial av högsta kvalitet. Du kan även kika in i vårt nya bastuhus på 7,5 kvadratmeter.

Du kommer få träffa våra arkitekter och medarbetare som visar dig runt i våra hus och svarar på dina frågor kring husutformning, byggande och bygglov. 

På området finns fler experter och inspiratörer, även barnpassning och aktiviteter för de små. 

Vi ser fram mot att träffa dig på Nybygget vid Arlanda på lördag 21 april kl 11.00-16.00!
För mer information, Michaela@sommarnojen.se 

Varmt välkomna på kvällsfika hos en av Sommarnöjens kunder den 10 och 15 april.

På plats möter ni vår medarbetare Michaela som visar er runt i huset, svarar på frågor och lyssnar på era funderingar och tankar kring fritidshus. 

Kom och upplev ett 90 kvadratmeter fritidshus, modernt utrustat med tre sovrum, kök och komplett badrum i massiva naturmaterial. I huset finns även en kamin och kundanpassad snickeibyggd förvaring hittas både i hall och sällskapsrum. 

Huset har en modern utformning med pulpettak och fasaden är vitrolbehandlad. 

För frågor, anmälan och adress, kontakta gärna Michaela@sommarnojen.se

På Attefallsdagen förra helgen presenterade Sommarnöjen ett klassiskt och ett modernt utformat Attefallshus. På scen berättade Sommarnöjens grundare Tomas Tjajkovski om vår nya kollektion av Attefallshus och våra tre nya inredningsstilar. Tack till alla som kom förbi för att träffa oss.

Nu har du som inte kunde komma möjligheten att besöka Nybygget i lugn och ro och undersöka våra två komplett inredda Attefallshus. De har olika planlösningar och stilar - men är liksom alla våra hus byggda i massiva material av högsta kvalitet. Vid sidan av de två husen står vårt nya lilla bastuhus på 7,5 kvm. 

Kom förbi i påsk på en kaffe och träffa vår medarbetare Michaela. 
Under påsken har Nybygget öppet onsdag 16.00-19.00, påskdagen 11.00-16.00 och annandag påsk 11.00-16.00

För frågor, kontakta gärna Michaela på 073-301 13 02 eller Michaela@sommarnojen.se
Välkomna!

Välkommen på kvällsfika hos Sommarnöjens VD Choi Ping Woo.

Kom och upplev ett modernt sommarhus där varje yta är genomtänkt, praktisk och estetisk. Denna Sommar på 78 kvadratmeter har två sovrum och sovloft, allrum med kök och kamin och komplett badrum. Utvändigt gömmer det sig i naturen med sin träfasad i svarttjära, stora skjutglaspartier och svarta plåttak.

Interiört är huset resultatet av Choi Pings dröm om ett lättskött hus som åldras vackert - utan att kompromissa med äkta naturmaterial. Såhär beskriver hon tankarna bakom sitt hus:

- Vår lägenhet i stan är vit, så först och främst ville jag skilja på stan och landet. Jag ville förtydliga naturmaterialen genom att behandla materialen så lite som möjligt. Därav föll valet på oljad plywood och naturvaxat furugolv. Köket fick bli svart för att accentuera de svarta detaljerna i huset så som eluttag, strömbrytare och fönsterkarmar. Loftet är placerat över badrum och hall för att utnyttja fullhöjd i båda sovrummen. Badrummet är gjort extra rymligt. Innerdörrarna är gjorda av plywood med utfrästa grepp. Inredningen är av industriell karaktär och är därmed inte så känslig för slitage. Plywood är tåligt och jag tycker att det blir vackrare med åren.

När Choi Pings ideer mötte Sommarnöjens arkitekter skapades den nya inredningsstilen RÅ. Från och med april kan alla Sommarnöjens hus beställas med inredningsstilarna RÅ, REN och LUGN.

För mer information och anmälan till visningen, skriv en rad till Michaela@sommarnojen.se

Attefallsdagen går av stapeln Lördag 17 mars kl 11.00 - 16.00 på Nybygget vid Arlanda. Besök våra tre nya hus och träffa våra medarbetare över en kaffe och berätta om dina hustankar!

På plats kommer du finna ett klassiskt och ett modernt utformat Attefallshus. Husen har olika planlösningar, är byggda i massiva naturmaterial och utrustade med kök, badrum och loft. Du kan också besöka vårt nya fina bastuhus på 7,5 kvadratmeter. 

Sommarnöjens grundare Tomas Tjajkovski tar plats på scen och pratar om vår senaste kollektion Attefallshus kl.13.00 och 15.00.

På plats på Nybygget finns också Maria Celin som ger tips om inredning. Swedbank som ger råd om finansiering, bygglovsexperter och aktiviteter för barn. 

För frågor och mer information, Michaela@sommarnojen.se 

Efterfrågan på Sommarnöjens vackra nyckelfärdiga fritidshus och Attefallshus ökade betydligt under 2017. För att möta behoven förstärker företaget sina kollektioner och sin personalstyrka. Som en del av satsningen tillträder Choi Ping Woo som VD. Maria Santos Vogt anställs som marknadschef och Michaela Liebhardt som kundansvarig.

Choi Ping Woo har under 15 års tid drivit en av Sveriges största illustratöragenturer Woo Agentur. Efter ett och ett halvt år som projektledare på Sommarnöjen har Choi Ping befordrats till VD:

- Sommarnöjen är inne på en fantastisk resa. Min tid på företaget har varit otroligt spännande och vi har många visioner om hur vår unika produkt ska utvecklas, säger Choi Ping.

Maria Santos Vogt kommer närmast från mediebyrån MediaCom och The&Partnership där hon fungerat som kundansvarig projektledare. Marias erfarenhet av marknadsföring omfattar både premiumprodukter och snabba konsumentvaror.

- Jag kunde inte motstå att byta bana och ta mig an en gedigen produkt som jag verkligen brinner för och är stolt över. Nu ska vi berätta för Sverige om våra vackra hus i naturliga material, berättar Maria.

Michaela Liebhardt har lång erfarenhet av försäljning från bilbranschen och har en filosofi när hon möter människor som stämmer väl med Sommarnöjens.

- För mig handlar försäljning om att vara konkret, ge ärliga råd och skapa långsiktiga relationer med kunderna. Precis så upplever jag att Sommarnöjen arbetar, förklarar Michaela. 

Med dessa förstärkningar kommer företagets grundare Tomas Riesenberg Tjajkovski ägna mer tid för det han brinner för – att vidareutveckla Sommarnöjens kollektioner tillsammans med arkitekter och inredare. Under 2018 kommer sortimentet växa med många nyheter så att Sommarnöjen befäster sin position som det självklara valet för den som söker ett vackert fritidshus. 

Nu händer något utöver det vanliga. Sommarnöjen har beslutat att förvärva mark och bygga sommarhus i egen regi. 

Idag tecknade vi kontrakt på de två första tomterna i ett sjönära naturlandskap. De är belägna ett stenkast från en fin badsjö nära Väddöviken i Stockholms norra skärgård. Omgivningarna består av levande odlingar med vackra stengärdsgårdar och åkeröar. Avståndet från vårt kontor i Vasastan är 97 km och det är bra bilväg ända fram. 

Nu sätter vi igång med bygglovsansökan och kommer sedan bygga två klassiskt utformade hus på omkring 70 kvm. Tomterna kommer att säljas med nyckelfärdiga hus där allt - grund, vatten, avlopp, el, altaner - ingår. 

Är du intresserad av att påverka storlek och utformning av ditt hus finns möjlighet innan byggstart. Kontakta oss redan nu så kan vi berätta mer om projektet!

Kontakta oss på Tomas@sommarnojen.se eller 08-410 715 00

En kall decembermorgon möttes 1800-talets och 2000-talets sommarnöjen på en ö mitt i Stockholm. Olika men ändå lika.

I mina drömmars stad skildrade Per Anders Fogelström landsbygden utanför Stockholm vid 1800-talets mitt. Redan vid Rålambshov var stadens myller långt borta. Och på avlägsna Stora Essingen reste sig dåtidens sommarnöje – en vit sekelskiftesdröm med spröjs, omgiven av bågnande äppelträd.

En kall decembermorgon 160 år senare är vi tillbaka på samma plats. Vi kommer med arbetsbåten Albatross som är lastad två färdiga hus – ett gästhus och bastuhus. En timme senare står husen på plats vid strandkanten, lyfta på plats av en båtburen kran som inte gör någon åverkan på naturen.

Båda husen är utformade för att passa in på tomten. Klassiska vita fasader, svarta plåttak och lugn fönstersättning. Det större huset är komplett utrustat med badrum, kök och sovloft medan det mindre är inrett med bastu och yogarum. 

Dåtidens och nutidens Sommarnöjen har förenats på Stora Essingen.

Kom vinterstormar, för det gör ni. Kom hagel och väta och snö. Kom snubblande ungar, proppmätta kusiner och allsköns festprissar. 

Snart är högtidshelgerna här och familj och vänner samlas. Drömmer du om en vinterlediget på landet? Eller extra kvadratmeter för nära och kära? Låt oss hjälpa dig att hitta ett fritidshus eller Attefallshus som passar dig.

Att bygga ett hus på landet kan kräva tid och besvär. Sommarnöjen gör processen enklare, genom att erbjuda nyckelfärdiga modulhus som levereras inflyttningsklara. Vi erbjuder en decemberkampanj som riktar sig både till dig som är intresserad av ett fritidshus eller ett Attefallshus. 

Om du beställer ett fritidshus i december bjuder vi på en gjutjärnskamin (värde 44 900). 
Klicka här för att se våra fritidshus!

Om du beställer ett Attefallshus i december bjuder vi på transport (värde ca 40 000).
Klicka här för att se våra Attefallshus!

Nya prislistor gäller i början på nya året. Passa på, boka ett förutsättningslöst möte över en lussekatt eller två. Kontakta oss på info@sommarnojen.se. Ange kampanjkod DEC17 vid kontakt!

Två år senare åker vi tillbaka för garantibesiktning. Efter ungefär en halvtimmas bilfärd, i Stockholms skärgård, kommer vi fram till ett individuellt platsbyggt hus från Sommarnöjen. 

Efter vändor med strandskyddshandläggare, bygglovshandläggare, diskussion med grannar och kulturförvaltningen fick kunden äntligen sitt hus på plats intill strandkanten. Huset går i två plan, fönsterpartierna ut mot vattnet är stora och fasaden behandlad i vitrol. Sen vi senast var här har markarbeten runtom huset tagit form, bland annat har det byggts trappor som leder ner från huset till bryggan, som tillför ytterligare utformning för husets gestaltning. 

Garantibesiktning görs för att upptäcka fel som kan ha framträtt under garantitiden. Besiktningen görs av en oberoende besiktningsman. Det är inte alltid nödvändigt att göra en garantibesiktning, speciellt inte vid mindre fritidshus. 

Huset genomgick besiktningen utan anmärkningar, redo för livslång kärlek. 

Med anledning av regeringens tankar på större Attefallshus visar Sommarnöjen nu ett koncept för kollektionen 2019, året då den nya lagen kan träda i kraft.

Regeringen vill tillåta större Attefallshus genom att öka den maximala byggytan till 30 kvadratmeter. Nu ska Boverket utreda frågan och presentera ett förslag under 2018. Om planerna då står fast kan vi hoppas på en lagändring under 2019.

Sommarnöjen blev ombett att bygga Sveriges första Attefallshus på 25 kvm under våren 2014. Huset ställdes på Norrmalmstorg och där presenterade den tidigare bostadsministern Stefan Attefall de nya reglerna.

Nu följer vi utvecklingen noga och har satt en grupp arkitekter på att utveckla morgondagens Attefallshus på 30 kvm. Vi tar fasta på våra erfarenheter av att ha varit först med att leverera nyckelfärdiga Attefallshus och kommer att göra framtidens hus ännu bättre.

Nya c/o 30

Inspirerat av Ralph Erskines svepande former är c/o 30 ovanligt rymlig med ett separat sovrum för två personer på entréplan och ett sovloft för fyra. Badrum och kök innehåller allt som behövs för permanentboende och det luftiga allrummet ger utblickar i tre väderstreck. Den inbyggda altanen med pergola blir användbar stora delar av året med sin infällda belysning och infravärme.

Arkitektoniskt kännetecknas c/o 30 av rena linjer där alla detaljer stödjer helheten. Uteplatsen, skjutglaspartiet och fasaden är integrerade och ger ett lugnt intryck. Det karakteristika bakstycket har dolda fönster för badrum, sovrum och sovloft. Som alla Sommarnöjens hus byggs c/o 30 genomgående i naturmaterial, inifrån och ut.

Du kan förse ditt nya hus med lösningar från c/o 30, oavsett hur stort hus du tänker dig. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Vi säljer nu vårt nuvarande visningshus för att lämna plats åt en ny modell. 

Huset är ett tidlöst bostadshus från kollektion c/o 25, fullt utrustat med kök, badrum och loft i naturmaterial. Ett hus som låter det praktiska ta lika mycket plats som det estetiska. Huset är utformat med ett extra stort skjutglasparti som skapar en ljus och rymlig känsla. Attefallshuset har en rymlig och flexibel planlösning, badrum med natursten, vägghängd wc och handdukstork. Allrummet har en snickeribyggd säng/sittmöbel med förvaring undertill.

Precis som alla Sommarnöjens hus är huset byggt nyckelfärdigt i gedigna material såsom massiva trägolv och massiv träpanel på innerväggar och tak.

Huset hämtas i Stockholm, vi kan hjälpa till med transport till självkostnadspris samt bistå med bygganmälan. Huset är tillverkat juni 2017 och kom till Nybygget, Arlanda stad i juli 2017.

Huset kan besökas i Stockholm, Arlanda Nybygget. För fler frågor och information, kontakta Tomas@sommarnojen.se  HUSET ÄR SÅLT

Våra kunder är vår inspirationskälla när vi skapar hus. Under sommaren har vi haft en tävling där befintliga kunder har skickat in bilder på sina sommarhus så som de faktiskt används och upplevs. Vi har fått in många fina bilder på tomter utan hus, kreativ inredning och lata sommardagar på altanen. Nu är tävlingen avgjord och vi har valt två vinnare.

Första pris,en Air Bench från Asplunds, går till familjen Michelsen, som nu flyttar in i en Sommar 90 och en c/o 35 i Stockholms norra skärgård. Deras bild förmedlar längtan och förväntan på livet på landet. 

Andra pris, ett skönhets och SPA - kitt från Barbor, går till familjen Påhlman som redan har tillbringat en ledighet i sin individuella Sommar på 56 kvm på Ljusterö. Deras bild får oss att längta hem istället för att längta bort.

Vi vill slutligen tacka alla deltagare för fina bilder.

Vid strandkanten på idylliska Södermöja där det länge stått ett gammalt brygghus drömde familjen om ett boende nära havet. Väntan på bygglov och strandskyddsdispens tog sin tid men nu har familjen äntligen flyttat in i sitt fina sommarnöje.

Med en så fin plats gäller det att planera väl. Drömbygget resulterade i ett vackert och kompakt fritidshus i två plan och ett litet bastuhus på 15kvm, ett stenkast därifrån. För en enkel process tog familjen hjälp av Sommarnöjen som i samarbete med Arrhov Frick Arkitektkontor tog fram bygglovshandlingar. Sommarnöjen stod för totalentreprenad och projekterade allt från husets utformning och val av material, till avlopp och reningsverk.

Nedre plan rymmer kök och allrum i öppen planlösning och en hall med inbyggd förvaring. Inredningen från Sommarnöjens norrländska snickeri tar till vara på ytorna maximalt. En trappa upp finns plats för två sovrum och ett sällskapsrum. Som alltid i Sommarnöjens hus är naturmaterialen genomgående, såsom ektilja, ölandssten och träpanel i väggar och tak. 

För att ta vara på läget valdes stora fönsterpartier i tre väderstreck med direkt anslutning till bryggan. Det bibehåller känslan av brygghuset som en gång stod på platsen.

Innan midsommar var Sommarnöjen på plats tillsammans med familjen för slutsamråd. Veckan efter flyttade familjen in för sin första sommar på bryggan.

Beställ ditt Attefallshus i juli eller augusti så bjuder vi på bygganmälan (värde 9 900kr) och transport inom Stockholm (värde 30 000kr)

Vårt nya visningshus som har tagit plats på Nybygget vid Arlanda är ett Attefallshus från vår kollektion c/o 25. Utförandet heter tidlöst bostadshus med kök, badrum och loft i naturmaterial. Stylisten Helene Holmstedt har inrett huset efter sin kärlek till naturen, tänkt som ett komplett hem för den hängivna botanikern. 

Ljuset som släpps in genom de stora glaspartierna gör att växterna mår bra och vi låter dem breda ut sig i huset. Vildvuxet, blommande eller ätbart spelar ingen roll - det gröna tillsammans med husets naturliga material skapar en inspirerande miljö. 

Huset kan besökas under Nybyggets öppettider – onsdagar 14 - 19 samt lördagar och söndagar 11 - 16. Önskar ni en personlig visning på dessa eller andra tider – ring oss på 08-410 715 00 eller skicka ett mail till info@sommarnojen.se.

Välkommen redan idag!

Det är alltid lika kul när vi kan hjälpa våra kunder att förverkliga sina visioner. För paret på Värmdö var visionen tydlig, liksom att deras nya hus skulle vara färdigt lagom till sommarens poolfester. 

Pricken över i:et för parets lantställe blev ett gästhus på 25 kvm från Sommarnöjens kollektion c/o. Huvudhuset, poolen och altanen med vidunderlig utsikt fanns redan på plats. Nu behövdes det extra utrymme för gäster inför sommarens umgänge. Lösningen blev ett skräddarsytt gästhus som specialanpassades för den dramatiska strandtomten. 

Gästhuset klätt med tak i förzinkad plåt och en specialanpassad panel som behandlats med samma kulör som huvudhuset. För att ta tillvara på den fantastiska utsikten, ljuset och kvällsolen försågs huset med ett skräddarsytt glasparti.

I fredags levererades det nya huset enligt parets önskemål. Det lyftes nyckelfärdigt på plats med kranbil, över befintligt garage, gym och terass.
Redo för poolfest, redan dagen efter leverans.

Läs mer om huset och om leveranshelgen hos Linn HerbertssonMichaela Forni eller Petra Tungården.

En kortfilm om hur Sommarnöjen kom till och varför. Skapad av dokumentärfilmaren Gabriella Bier Sandegård.

I slutet på förra veckan lanserade vi vår helt nya hemsida och ett vidareutvecklat sortiment av sommarhus och Attefallshus. Vi presenterade också Filmen om Sommarnöjen - en kort dokumentär som berättar om hur vi kom till. 

Sommarnöjens sortiment har vuxit ordentligt under de senaste åren. Därmed har behovet ökat för att göra det enklare att finna rätt bland alla storlekar, varianter och utföranden av våra hus. 

Vår nya hemsida guidar dig till den modell du söker utifrån behov, smak och budget. Den är nu indelad i tre huvudkollektioner - Arkitekternas fritidshus (exklusiva och platsbyggda), Våra egna fritidshus (prisvärda och modulbyggda) och Attefallshus & mindre fritidshus (prisvärda och modulbyggda). Mer fakta, mer bilder, tydligare ritningar och kompletta prislistor finns nu tillgängliga. 

Vi firade vår nya webb tillsammans med Houzz, (världens största webbplats för arkitektur och inredning) och inredningsarkitekterna Esteriör. Samtidigt lanserade vi Filmen om Sommarnöjen skapad av dokumentärfilmaren Gabriella Bier Sandegård. Tanken var att förmedla hur vi tänker och vad vi tycker är viktigt. 

Förra helgen visade vi 2017 års modell av c/o 25 på Nybyggets Attefallsdag. Det var roligt att se så många nyfikna på plats och ta del av era tankar, drömmar och idéer.

Visningshuset såldes omedelbart och är redan levererat till den nya ägaren. Ett nytt visningshus är på ingång. För er som inte lyckades vara på plats kommer här en liten resumé i bilder. Detta utförande av våra Attefallshus c/o 25 heter Tidlöst Bostadshus och inkluderar kök, badrum och loft i naturmaterial. Ett hus som låter det estetiska och det praktiska ta lika stor plats.

I mitten av maj presenteras vår nya sortiment av Attefallshus på vår webb så håll utkik för fler detaljer. Om du har frågor om visningshuset eller något annat av våra hus är ni välkomna att höra av er till info@sommarnojen.se eller ring oss på 08-410 715 00

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required