Våra egna fritidshus

Tillsammans med Arrhov Frick Arkitektkontor har vi skapat Sommar, vår egen kollektion av fritidshus. Arkitekturen är samtida, finishen hög och materialen naturliga – men prisnivån lägre.

I Sommar har vi samlat all vår erfarenhet från platsbyggda sommarnöjen och renodlat det vi tycker är viktigast. Enkla former och hållbara material. Allt för att komma så nära naturen som möjligt. Vi kallar det naturlig arkitektur.

Vi bygger Sommar inomhus, med badrum, kök och inbyggd förvaring. Vi tar sedan de färdiga modulerna till din tomt, lyfter dem på plats med en kran och sätter ihop dem. Du väljer om du vill göra markarbetena själv eller anlita oss för hela processen.

Valfriheten är stor. Du kan välja ett hus i den storlek du vill ha, med ditt val av fasad, tak, material och tillval. Oavsett val blir resultatet tidlöst i ordets absoluta betydelse.

Sommar finns i sju grundstorlekar (40 till 120 m2) med ett till fyra sovrum i 216 olika utföranden. Alla med rymliga allrum med stora glaspartier mot naturen, effektiva sovutrymmen och genomtänkta badrum och kök.

Genom att välja fasadbehandling, fönstersättning, takets lutning och material ger du din Sommar en egen karaktär. Vi kan också skräddarsy måtten och funktionerna på ditt hus så att det passar perfekt till din tomt.

EXEMPEL PÅ MODELLER

Visa fler

Välj din Sommar

Här tar du fram plan- och fasadritningar och priser till alla 224 grundversioner av Sommar. Glöm inte att våra arkitekter gärna hjälper dig att anpassa Sommar till din tomt och dina önskemål.

När du har valt ditt utförande av Sommar hjälper vi dig att finna de vackraste ytskikten till ditt hus – fasadbehandling, fönsterkulör och takbeläggning.

Vi har valt ut ett antal slamfärger i matta kulörer som ger Sommar ett lugnt uttryck. Den som önskar ett ljust hus kan välja en vit linoljefärg som åldras vackert. I många miljöer blir Sommar finast när träets naturliga ådring behålls. Här använder vi med vackert grånande tjärvitriol och tjärfärger i mörkare toner. Du kan också välja en individuell kulör på ditt hus.

Husets karaktär påverkas också av kulören på karmar och infattningar av fönster och dörrar. Välj mellan en kontrast eller samma kulör som på fasaden för ett enhetligt intryck.

Beroende på dina övriga val passar olika takbeläggningar bäst. Välj mellan diskret och funktionell takpapp, plåttak i olika utföranden eller äkta faltak i naturligt grånande eller tjärad kärnfuru. Det går också att få traditionellt tegeltak och naturligt grönt sedumtak.

Byggyta ?

Planlösning ?

Höjd ?

Takform ?

Takutsprång ?

Byggyta ?

40
50
60
70
80
90
120

Planlösning ?

Rak
Förskjuten

Takform ?

Plant
Pulpet
Dubbelt
Sadel

Takutsprång ?

Utan
Med

Höjd ?

315
390

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required