Vad blir min totala kostnad?

I vår prislista finner du pris på ditt hus i det utförande och med den utrustning du önskar. När vi vet din leveransadress kan vi ge dig ett fast pris på huset inklusive transporten till din tomt.

Kostnaden att lyfta huset på plats med en kran är beroende av avståndet mellan vägen (eller stranden) där huset kan lyftas från och stället där du önskar placera huset. Som exempel kan ett lyft på 10-15 meter hamna på ca 25.000 kr. Vi tar in ett exakt pris för kranlyft för varje projekt.

Vi kan också hjälpa dig att ta in pris för markarbete från en lokal entreprenör. Då behöver de undersöka tomten och markförhållandena på plats. Som tumregel kostar markförberedelser och plintgrund 1.000 – 1.500 kr per kvadratmeter byggyta. Grävning och dragning av el och VA kostar ca 1.500 kr per meter medan inkopplingen när huset har kommit görs på några timmar.

Väljer du att köpa ditt hus med totalentreprenad tar vi hand om upphandling och fakturering av entreprenörerna samt ger 10 års garanti på markberedning, grund, och anslutningar.

Om du föredrar att själv handla upp entreprenadarbetena hjälper vi de entreprenörer du väljer med ritningar och underlag.

Våra hus

Arkitekternas fritidshus

Sveriges främsta arkitekter har skapat sina drömmars lantställen för oss. Tio unika formspråk som anpassas efter dina behov. 

När huset är ritat sköter vi bygglov och uppför huset på plats hos dig, bräda för bräda, utan kompromisser. Även om din tomt ligger otillgängligt eller på en ö. Det är arkitektritat och platsanpassat men enklare än någonsin. Och du får alltid ett fast pris för hela projektet.

Läs mer och hitta ditt hus

Våra egna fritidshus

Sommar är vår egen kollektion av fritidshus. Skapade för ett liv nära naturen. Arkitekturen är samtida och finishen hög men prisnivån är lägre än för våra platsbyggda Sommarnöjen.

Vi bygger Sommar inomhus. Vi tar sedan de färdiga modulerna till din tomt, lyfter dem på plats med en kran och sätter ihop dem. Du väljer om du vill göra markarbetena själv eller anlita oss för hela processen.

Läs mer och hitta ditt hus

Attefallshus och små fritidshus

Vår populära kollektion c/o innehåller Sveriges största sortiment av arkitektritade små hus – Attefallshus, mindre fritidshus, gästhus och bastuhus.

Husen må vara små men flexibiliteten är stor. Du kan få ditt lilla hus med den utrustning du önskar och skräddarsy det efter dina önskemål. Huset lyfts på plats helt färdigt så att minsta möjliga åverkan på naturen görs. 

Läs mer och hitta ditt hus

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required