Värdshus

Ett värdshus består av flera små volymer som tillsammans bildar ett hus med unik form, funktion och karaktär. 

Värdshus har utvecklats av Waldermarsson Berglund Arkitekter . Grundidén är att man utifrån behov och plats sammanfogar mindre byggnader till en eller flera större.  På så vis kan du bjuda in till umgänge och samtidigt ha utrymme för lugn och avskildhet.

Vi kallar de här byggstenarna för stugor. Varje stuga har sin egen funktion, som till exempel sovstuga och storstuga. Stugorna kan kombineras på hur många sätt som helst. 

Storstugan blir en naturlig samlingsplats där vi äter och umgås. Vill man vara mer privat kan man dra sig undan till sin Sovstuga samtidigt som några kanske sitter vid brasan i Lillstugan. Varje stuga har sin egen utgång till naturen, du kan komma och gå som du vill utan att springa på andra. 

Som komplementbyggnad passar ett hus med kanske Sovstuga och Tvättstuga. Perfekt för den gästande familjen eller svärföräldrarna.

Våra hus

Arkitekternas fritidshus

Sveriges främsta arkitekter har skapat sina drömmars lantställen för oss. Tio unika formspråk som anpassas efter dina behov. 

När huset är ritat sköter vi bygglov och uppför huset på plats hos dig, bräda för bräda, utan kompromisser. Även om din tomt ligger otillgängligt eller på en ö. Det är arkitektritat och platsanpassat men enklare än någonsin. Och du får alltid ett fast pris för hela projektet.

Läs mer och hitta ditt hus

Våra egna fritidshus

Sommar är vår egen kollektion av fritidshus. Skapade för ett liv nära naturen. Arkitekturen är samtida och finishen hög men prisnivån är lägre än för våra platsbyggda Sommarnöjen.

Vi bygger Sommar inomhus. Vi tar sedan de färdiga modulerna till din tomt, lyfter dem på plats med en kran och sätter ihop dem. Du väljer om du vill göra markarbetena själv eller anlita oss för hela processen.

Läs mer och hitta ditt hus

Attefallshus och små fritidshus

Vår populära kollektion c/o innehåller Sveriges största sortiment av arkitektritade små hus – Attefallshus, mindre fritidshus, gästhus och bastuhus.

Husen må vara små men flexibiliteten är stor. Du kan få ditt lilla hus med den utrustning du önskar och skräddarsy det efter dina önskemål. Huset lyfts på plats helt färdigt så att minsta möjliga åverkan på naturen görs. 

Läs mer och hitta ditt hus

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required