Spröjs House

Spröjs House lyfter traditionellt snickeri till en ny nivå. Ett modernt hus där spröjsen gör mer än man först anar.

Spröjs Series är en kollektion med samtida sommarhus utvecklade av det innovativa arkitektkontoret Visiondivision. Den bärande idén är ett traditionellt arkitektoniskt element, spröjs. Resultatet är hus som både smälter in och sticker ut.

I Spröjs House blir spröjsen basen, inte en detalj. Spröjsen byggs upp av ett horisontellt och vertikalt fackverk och förlängs invändigt bakom de stora glasytorna. Skivorna och hyllorna tillför en rad bortglömda och nya kvaliteter till det moderna boendet. 

Klimatet mellan årstiderna jämnas ut då spröjsen skärmar av den höga sommarsolen men släpper in vintersolen. Samtidigt bryts ljuset vilket ger vacker skuggning inomhus. Skivorna ökar möblerbarheten med inbyggda utrymmen för förvaring, sittplatser och skrivbord. De integrerade hyllorna belyser föremål med naturligt ljus. Utifrån ger fackverket huset en nättare skala som passar känsliga omgivningar.

Våra hus

Arkitekternas fritidshus

Sveriges främsta arkitekter har skapat sina drömmars lantställen för oss. Tio unika formspråk som anpassas efter dina behov. 

När huset är ritat sköter vi bygglov och uppför huset på plats hos dig, bräda för bräda, utan kompromisser. Även om din tomt ligger otillgängligt eller på en ö. Det är arkitektritat och platsanpassat men enklare än någonsin. Och du får alltid ett fast pris för hela projektet.

Läs mer och hitta ditt hus

Våra egna fritidshus

Sommar är vår egen kollektion av fritidshus. Skapade för ett liv nära naturen. Arkitekturen är samtida och finishen hög men prisnivån är lägre än för våra platsbyggda Sommarnöjen.

Vi bygger Sommar inomhus. Vi tar sedan de färdiga modulerna till din tomt, lyfter dem på plats med en kran och sätter ihop dem. Du väljer om du vill göra markarbetena själv eller anlita oss för hela processen.

Läs mer och hitta ditt hus

Attefallshus och små fritidshus

Vår populära kollektion c/o innehåller Sveriges största sortiment av arkitektritade små hus – Attefallshus, mindre fritidshus, gästhus och bastuhus.

Husen må vara små men flexibiliteten är stor. Du kan få ditt lilla hus med den utrustning du önskar och skräddarsy det efter dina önskemål. Huset lyfts på plats helt färdigt så att minsta möjliga åverkan på naturen görs. 

Läs mer och hitta ditt hus

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required