Samtida Torp

Tomas Sandell är en av Sveriges mest erkända arkitekter. Med Samtida Torp har han ritat en serie hus som lägger lika mycket betoning på båda orden. 

Kollektionen består av traditionella svenska hus i modern tolkning. Arkitekturen knyter an till vår byggtradition och smälter in i känslig natur. Alla material hänger samman, det ger lugn och helhet. Paneler och yttertak är träklädda, och det så kallade faltaket byggs av kärnvirke av högsta kvalitet. 

Samtida Torp finns både som enplanshus och lofthus. Uttrycket är detsamma men i lofthuset finns extra sovplatser som nås via stegar, så de inte stjäl golvyta. Uppe på loftet är det luftiga rum med räcken av transparanta nät och generösa fönster över hela gaveln. 

Husets privata delar – sovrum och badrum – är intima och lantliga, med småskaliga mått fönsterluckor. De gemensamma utrymmena är istället moderna och öppna upp till nock med påkostade glaspartier från vägg till vägg. Innerväggarna kan behandlas som ytterpanelen vilket förstärker känslan av rymd och kontakt mellan inne och ute.

Våra hus

Arkitekternas fritidshus

Sveriges främsta arkitekter har skapat sina drömmars lantställen för oss. Tio unika formspråk som anpassas efter dina behov. 

När huset är ritat sköter vi bygglov och uppför huset på plats hos dig, bräda för bräda, utan kompromisser. Även om din tomt ligger otillgängligt eller på en ö. Det är arkitektritat och platsanpassat men enklare än någonsin. Och du får alltid ett fast pris för hela projektet.

Läs mer och hitta ditt hus

Våra egna fritidshus

Sommar är vår egen kollektion av fritidshus. Skapade för ett liv nära naturen. Arkitekturen är samtida och finishen hög men prisnivån är lägre än för våra platsbyggda Sommarnöjen.

Vi bygger Sommar inomhus. Vi tar sedan de färdiga modulerna till din tomt, lyfter dem på plats med en kran och sätter ihop dem. Du väljer om du vill göra markarbetena själv eller anlita oss för hela processen.

Läs mer och hitta ditt hus

Attefallshus och små fritidshus

Vår populära kollektion c/o innehåller Sveriges största sortiment av arkitektritade små hus – Attefallshus, mindre fritidshus, gästhus och bastuhus.

Husen må vara små men flexibiliteten är stor. Du kan få ditt lilla hus med den utrustning du önskar och skräddarsy det efter dina önskemål. Huset lyfts på plats helt färdigt så att minsta möjliga åverkan på naturen görs. 

Läs mer och hitta ditt hus

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required