Samtida Sportstugor

Vår sportstuga är inspirerad av hundra år gamla föregångare. Oömma och välbyggda i former som håller länge. Kringbyggda uteplatser med lä i alla väderstreck.

Framväxten av sportstugor var en spegel av tidsandan för hundra år sedan. En symbol för längtan efter ett mer hälsosamt liv, enklare och närmare naturen. 

Nu ställdes modernismens ideal mot det sena 1800-talets pråliga sommarnöjen. Man ville ta avstånd från tidigare generationers sommarliv med groggdrickande och krocketspel. I den sparsamt utrustade bostaden skulle människan kunna hitta tillbaka till sitt ursprung. Att diska i balja utomhus och läsa i skenet av fotogenlampan ansågs ha ett värde i sig. I takt med ökad fritid fick sportstugan en stor spridning och blev ett modeord. 

Vi har pratat med många människor om vilka krav som bör ställas på ett samtida sommarboende. Svaren har ofta handlat om mångfald och enkelhet. Familjer är mer komplexa idag och medlemmarna har olika intressen och vanor som ska samsas i tid och rum. Samtidigt vill man att livet på landet ska vara enkelt och det praktiska fungera smidigt. 

Wåhlin Arkitekter har gett sina Samtida Sportstugor många funktioner som gör ett aktivt liv enklare. Utanför entrén finns en sporthall där kläder, skor och utrustning för friluftsliv förvaras. Här finns plats för att slänga av sig ytterkläder, byta om och närhet till oömma utrymmen för hygien och rengöring.

Samtida Sportstugor är gör det också lätt att vila nära naturen. Det sociala köket med matplats och vardagsrummet omger ett skyddat rum under bar himmel där även 2000-talets människor kan njuta av en god bok under det stilla skenet av fotogenlampan. Diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare från Miele ersätter dock det förra århundradets utomhusbaljor.

Våra hus

Arkitekternas fritidshus

Sveriges främsta arkitekter har skapat sina drömmars lantställen för oss. Tio unika formspråk som anpassas efter dina behov. 

När huset är ritat sköter vi bygglov och uppför huset på plats hos dig, bräda för bräda, utan kompromisser. Även om din tomt ligger otillgängligt eller på en ö. Det är arkitektritat och platsanpassat men enklare än någonsin. Och du får alltid ett fast pris för hela projektet.

Läs mer och hitta ditt hus

Våra egna fritidshus

Sommar är vår egen kollektion av fritidshus. Skapade för ett liv nära naturen. Arkitekturen är samtida och finishen hög men prisnivån är lägre än för våra platsbyggda Sommarnöjen.

Vi bygger Sommar inomhus. Vi tar sedan de färdiga modulerna till din tomt, lyfter dem på plats med en kran och sätter ihop dem. Du väljer om du vill göra markarbetena själv eller anlita oss för hela processen.

Läs mer och hitta ditt hus

Attefallshus och små fritidshus

Vår populära kollektion c/o innehåller Sveriges största sortiment av arkitektritade små hus – Attefallshus, mindre fritidshus, gästhus och bastuhus.

Husen må vara små men flexibiliteten är stor. Du kan få ditt lilla hus med den utrustning du önskar och skräddarsy det efter dina önskemål. Huset lyfts på plats helt färdigt så att minsta möjliga åverkan på naturen görs. 

Läs mer och hitta ditt hus

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required