Landet

Landet är en kollektion med platsbyggda sommarhus från Sommarnöjen som inte kostar som platsbyggda sommarhus från Sommarnöjen. 

Landet har skapats av Greger Palmstierna och Peter Hermelin, som ritat flera spektakulära lantställen och hotell. Nu ville de skapa ett sommarhus i nivå med de bästa men utformat så att fler skulle ha råd med det. 

Inför utvecklingen av Landet gjordes en diger kravlista: Det ska vara enkla linjer och generösa glasytor med utsikt åt flera håll. Gjort för skärgård, skog eller öppna fält. Huskropparna ska kunna anpassas för ojämn mark och det ska kunna byggas ut med så många sovrum som önskas. Underhållsbehovet ska vara minimalt, så robusta naturmaterial och hög byggkvalitet är ett måste. Lösningar som komplicerar i onödan måste elimineras.  

Landet har allt det som uppskattas i ett sommarhus. Men inget av det som inte behövs. Kollektionen baseras på en huskropp med bredden 435 cm. Det ger en ideal spännvidd för tak och grund, bra gemensamma ytor och möjlighet till sovrum i bredd. 

Det enskilda huset formar sig efter byggplatsens topografi till en I-form (enkel länga), T-form (dubbel länga) eller L-form (vinkelbyggd). Sovrum för gäster adderas i huvudbyggnaden eller placeras i fristående hus som tillsammans skapar en intim gård. Gården kan skyddas av en pergola med träspaljéer och för soliga dagar kan ett skyddande segel spännas upp.

Våra hus

Arkitekternas fritidshus

Sveriges främsta arkitekter har skapat sina drömmars lantställen för oss. Tio unika formspråk som anpassas efter dina behov. 

När huset är ritat sköter vi bygglov och uppför huset på plats hos dig, bräda för bräda, utan kompromisser. Även om din tomt ligger otillgängligt eller på en ö. Det är arkitektritat och platsanpassat men enklare än någonsin. Och du får alltid ett fast pris för hela projektet.

Läs mer och hitta ditt hus

Våra egna fritidshus

Sommar är vår egen kollektion av fritidshus. Skapade för ett liv nära naturen. Arkitekturen är samtida och finishen hög men prisnivån är lägre än för våra platsbyggda Sommarnöjen.

Vi bygger Sommar inomhus. Vi tar sedan de färdiga modulerna till din tomt, lyfter dem på plats med en kran och sätter ihop dem. Du väljer om du vill göra markarbetena själv eller anlita oss för hela processen.

Läs mer och hitta ditt hus

Attefallshus och små fritidshus

Vår populära kollektion c/o innehåller Sveriges största sortiment av arkitektritade små hus – Attefallshus, mindre fritidshus, gästhus och bastuhus.

Husen må vara små men flexibiliteten är stor. Du kan få ditt lilla hus med den utrustning du önskar och skräddarsy det efter dina önskemål. Huset lyfts på plats helt färdigt så att minsta möjliga åverkan på naturen görs. 

Läs mer och hitta ditt hus

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required