Kollektioner från Arkitekternas fritidshus

Att beställa ett individuellt arkitektritat hus är sällan okomplicerat. När man har gjort upp med en leverantör vet man inte alltid exakt vad som ingår. Och när huset är klart återstår detaljer som kräver mer av både tid och pengar. 

Inte hos oss, dock. Här är kontakten personlig och processen tydlig. Vi ser till att du får det hus som vi själva skulle förvänta oss. Vi sköter hela processen, från ritningar till bygge. Du behöver inte göra något själv. Inget ytterligare arbete eller kostnader tillkommer när vi är klara. Och vi lämnar din tomt utan andra spår än ditt nya hus.

Individuella hus

Vi skapar helt individuella hus för kunder med höga krav på form, funktion och service. Här är vårt uppdrag att förverkliga dina drömmars lantställe, utan kompromisser. 

Skandinaviska Sommarvillor

Våra stilrena Skandinaviska Sommarvillor är skapade för kust och hav och ger utblickar i tre väderstreck. Husen ger ett bekvämt boende i närkontakt med naturen. 

Samtida Torp

Tomas Sandell är en av Sveriges mest erkända arkitekter. Med Samtida Torp har han ritat en serie hus som lägger lika mycket betoning på båda orden. 

Klassiska Längor

Kollektionen Klassiska Längor ligger väldigt nära Sommarnöjens själ. Husen är underordnade naturen, byggda i robusta material och med tidlösa former. 

Värdshus

Ett värdshus består av flera små volymer som tillsammans bildar ett hus med unik form, funktion och karaktär. 

Juniper House

Uttrycket "ett med naturen" tolkas här bokstavligt av arkitekterna Hans Murman och Ulla Alberts . De skapade Juniper House för sitt eget sommarnöje på Gotland. Här bjuds landskapet in, samtidigt som huset knappt syns utifrån.

Landet

Landet är en kollektion med platsbyggda sommarhus från Sommarnöjen som inte kostar som platsbyggda sommarhus från Sommarnöjen. 

Himmel

Himmel är en oöm bas för friluftsliv långt från vardagen. Tillåtande, effektiv och slående ljus. Med stor volym att fylla med allt, eller inget. 

Samtida Sportstugor

Vår sportstuga är inspirerad av hundra år gamla föregångare. Oömma och välbyggda i former som håller länge. Kringbyggda uteplatser med lä i alla väderstreck.

Spröjs House

Spröjs House lyfter traditionellt snickeri till en ny nivå. Ett modernt hus där spröjsen gör mer än man först anar.

Bellevue

Bellevue är våra mest klassiska sommarnöjen. Skapade ur svensk byggnadstradition av trähusmästaren Anders Landström. Med former som kommer att stå sig i många år.

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required