Material och utrustning

Ditt hus skapas för hand av naturmaterial. Alltid med hög kvalitet och omsorg om form, funktion och livslängd.

Vi ser till att du får ditt lantställe exakt som du önskar. Utan att du behöver lägga ner tid på att välja och leta prylar eller montera ihop dem själv. Varje hus projekteras individuellt och vi tar fram en lösning med material, inredning och utrustning för varje specifikt projekt.

Grunden i din interiör består av ärliga och tydliga material, överallt. I grundutförandet betyder det massiva, vitbehandlade ektiljor på golv samt innerväggar och innertak i släthyvlad, vitmålad träpanel. Fönster och dörrar anpassas för just ditt hus och görs av trä, på svenska snickerier. För kök, badrum, bastu och sovrum kan du välja någon av våra lösningar eller ta fram egna med din arkitekt.

Ytter- och innerbelysning är diskret och elegant. Vägguttag och strömställare har klassisk form; radiatorerna i matt gjutgranit är diskreta. Du kan självfallet komplettera interiören med olika typ av golvvärme, vackra braskaminer, smarta solskydd och integrerade förvaringslösningar.

Vi hjälper dig att fullända ditt nya hus med möbler från våra favorittillverkare. Genom vårt snickeri kan vi också skräddarsy sittmöbler, bord och förvaring. Tack vare våra kontakter med både kända och mindre leverantörer över hela världen, kan vi inreda ditt sommarnöje.

Visa fler

Kollektioner

Individuella hus

Vi skapar helt individuella hus för kunder med höga krav på form, funktion och service. Här är vårt uppdrag att förverkliga dina drömmars lantställe, utan kompromisser. 

Läs mer

Skandinaviska Sommarvillor

Våra stilrena Skandinaviska Sommarvillor är skapade för kust och hav och ger utblickar i tre väderstreck. Husen ger ett bekvämt boende i närkontakt med naturen. 

Läs mer

Samtida Torp

Tomas Sandell är en av Sveriges mest erkända arkitekter. Med Samtida Torp har han ritat en serie hus som lägger lika mycket betoning på båda orden. 

Läs mer

Klassiska Längor

Kollektionen Klassiska Längor ligger väldigt nära Sommarnöjens själ. Husen är underordnade naturen, byggda i robusta material och med tidlösa former. 

Läs mer

Värdshus

Ett värdshus består av flera små volymer som tillsammans bildar ett hus med unik form, funktion och karaktär. 

Läs mer

Juniper House

Uttrycket "ett med naturen" tolkas här bokstavligt av arkitekterna Hans Murman och Ulla Alberts . De skapade Juniper House för sitt eget sommarnöje på Gotland. Här bjuds landskapet in, samtidigt som huset knappt syns utifrån.

Läs mer

Landet

Landet är en kollektion med platsbyggda sommarhus från Sommarnöjen som inte kostar som platsbyggda sommarhus från Sommarnöjen. 

Läs mer

Himmel

Himmel är en oöm bas för friluftsliv långt från vardagen. Tillåtande, effektiv och slående ljus. Med stor volym att fylla med allt, eller inget. 

Läs mer

Samtida Sportstugor

Vår sportstuga är inspirerad av hundra år gamla föregångare. Oömma och välbyggda i former som håller länge. Kringbyggda uteplatser med lä i alla väderstreck.

Läs mer

Spröjs House

Spröjs House lyfter traditionellt snickeri till en ny nivå. Ett modernt hus där spröjsen gör mer än man först anar.

Läs mer

Bellevue

Bellevue är våra mest klassiska sommarnöjen. Skapade ur svensk byggnadstradition av trähusmästaren Anders Landström. Med former som kommer att stå sig i många år.

Läs mer

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required