Låt en arkitekt rita ditt sommarnöje

Du som vill ha ett sommarnöje ritat speciellt för dig väljer ett platsbyggt hus. Vi samarbetar med några av Sveriges främsta arkitekter, som ritar huset åt dig. De är valda med omsorg, representerar samtida arkitektur och har erfarenhet av vårt klimat, vår miljö och vår natur.

Första steget är att du väljer din arkitekt. Vi presenterar arkitekter som passar just ditt projekt och hjälper dig att göra det bästa valet.

Nästa steg är att du går igenom dina önskemål och tomtens förutsättningar med arkitekten. Du får inspiration till lösningar som du kanske inte tänkt på och förslag att ta ställning till.

Har du redan kontakt med en arkitekt som du gärna vill ska rita ditt hus, samarbetar vi självfallet med denne.

Vi företräder dina intressen i projektet. Det innebär att vi ser till att ditt hus utformas efter dina önskemål, din budget och din byggplats. Vi hjälper dig att se de praktiska och ekonomiska konsekvenserna av arkitektens idéer så att du gör medvetna val och håller dig inom din budget.

Platsbyggt ger kvalitet i minsta detalj

Vid första anblicken kan det vara svårt att upptäcka skillnaden mellan våra platsbyggda hus och vanliga hus men låt oss peka på några exempel.

Våra innerväggar ser ut som innerväggar gör mest. Skillnaden sitter inuti väggen i form av full isolering. Det gör att varken steg, snarkningar eller gästande stråkkvartetter hörs mellan rummen. På båda sidor av väggen – liksom på innertaket – spikar vi dessutom massivt trä. Förutom ytterligare ljudisolering skapar träet en varm gedigen känsla.

Även våra ekgolv ser på håll ut som vanliga golv. Tittar du närmare märker du att golven är byggda av massiva ektiljor som är fastskruvade i ett rejält bjälklag. Det ger en speciell behaglig fast känsla, utan svikt eller knarr, år efter år. Och golven kan slipas den dagen det behöver ny lyster.

Våra dörrar, fönster och förvaringslösningar är måttanpassade för varje hus och tillverkade i vårt norrländska snickeri. Toleranserna är minimala och virket, de rostfria beslagen och gångjärnen av högsta kvalitet. Du märker det på det dova ljudet när du stänger en dörr.

Träet i våra innergolv, innertak och innerväggar mäts och passas av mot varandra, bräda för bräda. Det är ett tidskrävande hantverk – men gör att skarvar inte behöver täckas av lister. Rummen känns större, mer gedigna och mer harmoniska. När man bygger noga slipper man dölja något.

Du får en kontaktperson som sköter allt.

Att platsbygga ett hus är ett projekt med många delar. Vi tar hand om alla.

Någon måste naturligtvis leda allt arbete - hålla kontakten med kommunen, ordna alla papper och tillstånd, samordna transporter och hantverkare och andra moment.

När vi bygger åt dig tar vi hand om allt. Du kan luta dig tillbaka och njuta av bekymmersfriheten.

När du har frågor, vill ha information eller när det är dags att fatta ett beslut vänder du dig till din egen kontaktperson hos oss.

I övrigt kan du koppla av och vänta på att ditt sommarnöje ska bli klart. 

Du behöver inte heller oroa dig för kostnaderna. De är fasta. I priset du får från oss har vi har räknat med allt. Ingenting tillkommer. Och inget arbete för dig.

Kollektioner

Individuella hus

Vi skapar helt individuella hus för kunder med höga krav på form, funktion och service. Här är vårt uppdrag att förverkliga dina drömmars lantställe, utan kompromisser. 

Läs mer

Skandinaviska Sommarvillor

Våra stilrena Skandinaviska Sommarvillor är skapade för kust och hav och ger utblickar i tre väderstreck. Husen ger ett bekvämt boende i närkontakt med naturen. 

Läs mer

Samtida Torp

Tomas Sandell är en av Sveriges mest erkända arkitekter. Med Samtida Torp har han ritat en serie hus som lägger lika mycket betoning på båda orden. 

Läs mer

Klassiska Längor

Kollektionen Klassiska Längor ligger väldigt nära Sommarnöjens själ. Husen är underordnade naturen, byggda i robusta material och med tidlösa former. 

Läs mer

Värdshus

Ett värdshus består av flera små volymer som tillsammans bildar ett hus med unik form, funktion och karaktär. 

Läs mer

Juniper House

Uttrycket "ett med naturen" tolkas här bokstavligt av arkitekterna Hans Murman och Ulla Alberts . De skapade Juniper House för sitt eget sommarnöje på Gotland. Här bjuds landskapet in, samtidigt som huset knappt syns utifrån.

Läs mer

Landet

Landet är en kollektion med platsbyggda sommarhus från Sommarnöjen som inte kostar som platsbyggda sommarhus från Sommarnöjen. 

Läs mer

Himmel

Himmel är en oöm bas för friluftsliv långt från vardagen. Tillåtande, effektiv och slående ljus. Med stor volym att fylla med allt, eller inget. 

Läs mer

Samtida Sportstugor

Vår sportstuga är inspirerad av hundra år gamla föregångare. Oömma och välbyggda i former som håller länge. Kringbyggda uteplatser med lä i alla väderstreck.

Läs mer

Spröjs House

Spröjs House lyfter traditionellt snickeri till en ny nivå. Ett modernt hus där spröjsen gör mer än man först anar.

Läs mer

Bellevue

Bellevue är våra mest klassiska sommarnöjen. Skapade ur svensk byggnadstradition av trähusmästaren Anders Landström. Med former som kommer att stå sig i många år.

Läs mer

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required