Sommarnöjen skapar tidlösa hus med skandinavisk arkitektur och naturliga material. Med en enda kontakt, fast pris och garanti.

Riktlinjer för bilder

Webboptimering

  • Beskär och redigera bilden i ett bildbehandlingsprogram (t. ex. Photoshop) till önskad storlek (för rekommenderade storlekar, se riktlinjerna för din webbplats). Använd gärna ev. befintliga bildmallar.
  • Spara bilden i lämplig format: .jpg, 72 dpi (gärna via "Spara för webb" i Photoshop så blir färgerna optimalt anpassade för webb)
  • OBS. Tiff-filer fungerar inte att ladda upp i mediafältet, däremot kan de länkas in genom bilagorna.

Format

Vanliga bilder ska vara 1600x853 px eller ännu hellre lite större men med samma proportioner t. ex. 2000x1067px (bilderna sparas automatiskt i alla olika storlekar som behövs och visas aldrig större än nödvändigt, det är alltså bara bra om man laddar upp lite för stora bilder).

Contentslider och portalbilder – 1600x640 px.

Pressbilder – Tänk på att ladda upp så högupplösta bilder som möjligt. Dessa behöver inte vara anpassade för webben eftersom de ofta används även i print. 

Undvik mycket text i bilden. Använd "levande" text för Content slider och bildtext för vanliga bilder. Är bilden i ett annat format lägger den sig centrerat i mediaytan. Om det finns ett behov att använda en bild med transparent bakgrund används .png (aldrig .gif).