still image of video

Naturliga material och enkla former.

Arkitektritade och nyckelfärdiga fritidshus

Sommarnöjen uppför vackra hus för stadsbor som tycker om livet på landet. Välj mellan platsbyggda lantställen ritade speciellt för dig, färdiga sommarhus i vår egen design eller Attefallshus och andra gästhus.

Våra sommarhus är lågmälda, kravlösa och lätta att leva i. Så söker du en kontrast till stadslivets larm, plikter och tempo, låt våra vackra sommarhus kittla dina sinnen.

Husen är skapade av de mest spännande arkitekterna och med naturen i åtanke. De har naturliga former och material som låter dig bo i samklang med naturen.

Med våra platsbyggda nyckelfärdiga hus får du kvalitet i minsta detalj – arkitektur, material och service. Och ett hus som håller i många generationer. Ett lantställe lånar du av dina barn.

Med våra färdiga hus blir byggtiden kort och din tomt blir ingen byggarbetsplats. Vi tillverkar ditt hus i perfekta förutsättningar inomhus och lyfter det på plats på din tomt. Det gör processen kort.

Våra hus ligger ofta nära vatten, där utsikten lockar men klimatet kan vara kärvt. Så vi bygger dem därefter.

Kom höststormar, för det gör ni. Kom hagel och väta och snö. Kom snubblande ungar, proppmätta kusiner och allsköns festprissar.

Våra hus

Arkitekternas fritidshus

Sveriges främsta arkitekter har skapat sina drömmars lantställen för oss. Tio unika formspråk som anpassas efter dina behov. 

När huset är ritat sköter vi bygglov och uppför huset på plats hos dig, bräda för bräda, utan kompromisser. Även om din tomt ligger otillgängligt eller på en ö. Det är arkitektritat och platsanpassat men enklare än någonsin. Och du får alltid ett fast pris för hela projektet.

Läs mer och hitta ditt hus

Våra egna fritidshus

Sommar är vår egen kollektion av fritidshus. Skapade för ett liv nära naturen. Arkitekturen är samtida och finishen hög men prisnivån är lägre än för våra platsbyggda Sommarnöjen.

Vi bygger Sommar inomhus. Vi tar sedan de färdiga modulerna till din tomt, lyfter dem på plats med en kran och sätter ihop dem. Du väljer om du vill göra markarbetena själv eller anlita oss för hela processen.

Läs mer och hitta ditt hus

Attefallshus och små fritidshus

Vår populära kollektion c/o innehåller Sveriges största sortiment av arkitektritade små hus – Attefallshus, mindre fritidshus, gästhus och bastuhus.

Husen må vara små men flexibiliteten är stor. Du kan få ditt lilla hus med den utrustning du önskar och skräddarsy det efter dina önskemål. Huset lyfts på plats helt färdigt så att minsta möjliga åverkan på naturen görs. 

Läs mer och hitta ditt hus

Staden är yvig och högljudd och där bor plikterna och kraven. Därför gör vi våra sommarnöjen lågmälda, kravlösa och lätta att leva i.

Filmen om Sommarnöjen

Nyheter

Visa fler

Ett sommarnöje lånar du av dina barn. Det är valet av material, dimensioner och byggteknik som gör att det håller i många generationer.

Fråga oss

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?

* indicates required