Sommarnöjen skapar tidlösa hus med skandinavisk arkitektur och naturliga material. Med en enda kontakt, fast pris och garanti.

Arja Saijonmaa

Arja Saijonmaa tog själv initiativet till c/o Arja och har övervakat utvecklingen i minsta detalj. Efter många års sökande ville Arja vara med och skapa hus som skulle vara värdiga att ställa på släktgården vid Korpijärvis strand.

Arja Saijonmaa är uppvuxen i byn Mikkkeli i östra Finland. Hon studerade i Sibelius Akademi på solistlinjen med piano som instrument och är fil kand i drama. Litteratur och musikvetenskap från Helsingfors Universitet.

Som sångerska är Arja Saijonmaa internationellt känd och hennes position som en av Nordens främste artister är obestridlig. Hon har släppt över 40 skivor som har sålt i över två miljoner ex. Saijonmaa introducerade den grekiska kompositören Mikis Theodorakis musik in i de nordiska länderna, sjöng den chilenska sången "Jag vill tacka livet" in i hjärtan av hela Skandinavien och tog den finska tangon och populärmusiken till Sverige och Norge. Till hennes bredd hör också de otaliga estrad och one-woman-shower och konsertturneer runt världen samt teater- och filmrollerna.

Saijonmaas konstnärsskap har alltid förenats med en kompromisslös vilja att arbeta för mänskliga rättigheter, fred och det internationella kultursamarbetet. Hon nominerades 1987 till Goodwill Ambassadör för FNs Flyktingkommissariet (UNHCR) i Geneve, och har fått det internationella Eleanor Roosevelt priset (Prize for Human Rights) för sitt arbete för de mänskliga rättigheterna. Hon har också fått Pro Finlandia -medaljen och Emma, årets kvinnlig solist inom musiken.

Arja är författare till boken Arjan Sauna som kommit ut i Sverige, Norge, Finland, Tyskland och Japan. Boken skildrar saunan som livsstil, som källa till andlig och kroppslig rening, till inre och yttre skönhet. Den handlar om den nordiska kärleken till naturen, om meditation, myter och mystik. Arjas berättelser är baserade på egna erfarenheter, finska saunatraditioner och fängslande mytologi.