Sommarnöjen skapar tidlösa hus med skandinavisk arkitektur och naturliga material. Med en enda kontakt, fast pris och garanti.

Platsanpassat Värdshus

Hos Sommarnöjen kan ni få ett platsanpassat Värdshus efter era önskemål och tomtens förutsättningar. Volymerna, eller stugorna som vi kallar dem, placeras så att de följer byggplatsens topografi för att skapa uteplatser med utsikt, sol och lä.

Våra fem typer av stugor kan kombineras på oändligt många sätt för att skapa harmoniska lantställen i alla format. De fungerar även väl som tillbyggnader till ett befintligt sommarnöje som behöver växa eller utvecklas.

Storstugan 

Värdshusets nav är köket. Det är under ledigheten som den matintresserade har tid till kulinarisk förkovring och matlagning till många. Köket är tåligt och funktionellt, givetvis med en stor spisö i centrum. Matlagningen och allt runtomkring ska vara ett nöje och locka flera att delta. Vi ska kunna sitta många och äta samtidigt.

Ovan köket finns ett loft som fungerar som sovplatser för upp till fyra personer alternativt är det en bra plats för barnens lek och umgänge i föräldrarnas närhet.

Lillstugan 

Lillstugan är allrummet dit vi söker oss för att njuta av brasan, spela ett spel eller kanske dricka en kopp te en gråmulen dag. Lillstugan kan även användas som rum för tillfälligt övernattande som kan välja om de vill sova på loftet eller i bäddsoffan.

Lillstugan fungerar som en utmärkt länk om man vill ansluta med en gäststuga eller en sovstuga. Eftersom storleken är densamma som sovstugan kan lillstugan förstås enkelt inredas som en sådan.

Sovstugan 

Här sover en hel familj rymligt tillsammans. Utsikten från det stora fönsterpartiet är utmärkt även från barnens loft. Upp till 5 garderober får plats utmed ena kortsidan.
Beroende på placering kan en dörr leda in i tvättstugan och entrén medan den andra blir en egen utgång till naturen.

Gäststugan 

Det lilla sovrummet eller arbetsrummet. En våningsäng där den nedre sängen exempelvis kan vara 120 cm bred och den övre 90 cm. Utmed ena gavelfasaden ryms två garderober och en skrivplats alternativt en fåtölj. Här bor barnen eller gäster utmärkt men egen utgång till naturen.

Tvättstugan 

Ett rymligt tvättrum med dusch, wc, handfat, tvättmaskin och torktumlare utgör hälften av denna stuga. Den andra hälften är entré med förvaring som även fungerar som länk mellan de övriga stugorna.