Sommarnöjen skapar tidlösa hus med skandinavisk arkitektur och naturliga material. Med en enda kontakt, fast pris och garanti.

Sommar – våra egna sommarhus

Ett nytt sätt att bygga sommarhus

Sommar är en kollektion sommarhus med spektakulärt enkla former utvecklad av Sommarnöjen tillsammans med Arrhov Frick arkitektkontor. Husen byggs färdiga inomhus för att sedan lyftas ner på tomten utan att skada naturen.

Läs mer

En okonventionell metod sänker kostnaderna

Sommarnöjen är kanske mest kända för exklusiva platsbyggda arkitektritade sommarhus där hantverkarna för upp husen planka för planka. Men det passar inte alla plånböcker,

”Vi har träffat många familjer genom åren som önskat sig våra hus, men där ekonomin gjort det omöjligt. För två år sedan bestämde vi oss för att göra det möjligt.” säger Tomas Tjajkovski en av grundarna av Sommarnöjen. 

Läs mer

Vi samlade ett team för att skapa något helt nytt

"Vi ville inte göra avkall på vare sig kvalitet i material eller nivån på arkitekturen. Därför ställde vi upp fem krav:  Arkitekturen ska vara kompromisslös. Beställaren ska inte behöva göra något själv. Valfriheten ska vara stor. Priset ska vara fast och 40% lägre än motsvarande konventionellt bygga hus. Och inflyttning ska kunna ske snabbt”, berättar Tomas.

Resultatet är Sommar. Något så ovanligt som arkitektritade sommarhus som lyfts ner färdiga på tomten och går att flytta in snabbt. Husen utgår från ett nytt skalbart modulsystem och all inredning – kök, golv, skåp och mycket annat – är skräddarsydd för att skapa unicitet och funktion.

Läs mer

Naturlig arkitektur

Sommar är lågmält eleganta hus skapade för ett liv nära naturen. Därför byggs de av gedigna och naturligt hållbara material. Det betyder att  vi inte använder lamellgolv, plastmattor, gipsväggar eller mdf-skivor.

Arkitekturen och den inre formgivningen underordnar sig naturen istället för att konkurrera med den. De obrutna skjutglaspartierna och uteplatserna ger rymd, ljus och utsikt.

Alla modeller av Sommar är utformade för att kännas aktuella i generationer. De görs helt i trä och andra återvinningsbara material. För känslans skull, men också för att det är hållbart på lång sikt.

”Det här är inte hus som slits, utan hus som får patina”, säger Tomas Tjajkovski.

Alla skjutpartier och fönster byggs i snickeri enligt ritningar vilket garanterar god form och lång livslängd. All inredning som till exempel innerväggar, innertak, dörrar, kök och garderober är i massivt trä liksom de hårdvaxoljade golvtiljorna. I badrummen samsas trä och stenklinker med utvalt porslin, krokar och beslag.

Läs mer

Massiv konstruktion

Husen bärs upp av en massiv träkonstruktion som är stålförstärkt runt om. Det ger en styv och tålig byggnad som kan levereras färdig med kök, badrum och inredning.

Isoleringen består av ekologiskt fiber från återvunnet glas. Undergolvet är byggt i vattenbeständig board och under huset skyddar en förzinkad stålplåt mot fukt och skadedjur.

Läs mer

Nyckelfärdigt – på riktigt

Eftersom varje Sommar blir som beställaren önskat sig redan på fabriken levereras huset nyckelfärdigt.

”Begreppet nyckelfärdigt har tyvärr utarmats genom åren. Ofta används det för att beskriva att allt material ingår. I vårt fall betyder det att huset lyfts på plats i färdiga moduler som vi snabbt sätter ihop och sen är det klart för inflyttning”, säger Tomas.

Husen ställs så långt det är möjligt på plintar för att göra minsta möjliga ekologiska avtryck. En enda transport av ett komplett hem sparar tid, pengar och minskar påverkan på miljön och naturen.

Läs mer

Sommar ger utrymme för sommarens sociala liv

Sommar finns i sju grundstorlekar och i 216 utföranden mellan 40 och 120 kvadratmeter och ett till fyra sovrum. Man kan välja stilren rak planlösning eller förskjuten planlösning som ger vindskyddade uteplatser.

Alla hus har rymliga sociala rum med stora glaspartier mot naturen, effektiva sovutrymmen och genomtänkta badrum och kök. Varje Sommar får en egen karaktär tack vare individuell fasadbehandling, fönstersättning och taklutning.

Trots alla utföranden så finns det tomter där ingen av dem kommer att passa perfekt. Sommarnöjen har därför gjort det enkelt att få ett hus anpassat efter platsen. Beställaren betalar en fast ersättning för arkitektinsatsen och vet husets slutpris redan från början.

Läs mer

Välj utseende och form efter smak

Sommar erbjuder 16 olika takprofiler som gör det möjligt att ge huset det uttryck som passar bäst på tomten. Från traditionella sadeltak med takutsprång till strama låglutande tak. Med elegant låg takprofil eller med större höjd för att ge plats för sovloft.

Läs mer

Inomhus känns ändå ute i naturen

Vilken Sommar du än väljer så har du alltid närkontakt med miljön utanför, tack vare stora skjutbara glaspartier.  Skjutpartier och fönster tillverkas speciellt enligt våra ritningar vilket garanterar fin form och lång livslängd. De massiva golvtiljorna är varsamt behandlade och inredningen andas den harmomi som bara naturmaterial kan ge. I badrummet samsas trä och stenklinker med utvalt porslin och fina detaljer.

Här kan du ladda ner priser, specifikationer och ritningar på nya Sommar.

Läs mer