Sommarnöjen skapar tidlösa hus med skandinavisk arkitektur och naturliga material. Med en enda kontakt, fast pris och garanti.

Lyssna inte på dina gäster

Den här bilden föreställer en av våra innerväggar och den ser nästan ut som en vägg i ett vanligt hus. Skillnaden är mödan som vi har lagt på det som inte syns. Sådant som du märker först när du har börjat leva i huset.

Våra innerväggar har full isolering som gör att varken steg, snarkningar eller symfoniorkestrar hörs mellan rummen. På båda sidor av väggen – liksom på innertaket - spikar vi sedan massivt trä som ytterligare minskar ljudet och skapar en gedigen känsla i alla rum. Om du lyssnar på oss slipper du lyssna på dina gäster

Fint som nybyggt eller när barnen ärver det?

På bilden ser vårt golv ut som en vanlig bred ekparkett.  Men tittar man närmare ligger det massiva ektiljor i alla rum. Det gör golven kan slipas om och om igen. Vi skruvar fast tiljorna i ett rejält bjälklag som ger en stum känsla utan svikt eller knak, år efter år.

Orkar du stänga dörren tusentals gånger? 

Dörren orkar. Våra arkitektritade sommarhus har dörrar, fönster och förvaringslösningar som är måttanpassade för varje enskilt hus och tillverkade i vårt norrländska snickeri. Toleranserna är minimala och virket, de rostfria beslagen och gångjärnen av högsta kvalitet, vilket hörs i det dova ljudet när du stänger en dörr.

När man bygger noga slipper man dölja något

Träet i våra innergolv, innertak och innerväggar mäts och passas av mot varandra, bräda för bräda. Det är ett tidskrävande hantverk men gör att lister inte längre behövs. Rummen känns större, mer gedigna och mer harmoniska.

Så här enkelt skulle vi kunna sänka våra priser

Om det finns så här mycket att skriva om en innervägg börjar du säkert förstå vilka krav vi ställer på våra hus. Och att ett nytt lantställe från Sommarnöjen kan kosta två miljoner kronor. Det enda vi skulle behöva göra för att sänka priset vore att sänka våra krav till normal standard.

Vi skulle börja med att ta bort isoleringen i våra innerväggar och ersätta den massiva väggpanelen med gipsskivor. Spika upp lister som döljer skarvarna mellan väggar och tak.  Byta massiva golv mot vanlig parkett. Ersätta snickeribyggda dörrar med tunna standarddörrar.

Sedan skulle vi byta till komponenter med halva livslängden. Industriellt tillverkade fönster med plastiga infästningar istället för handbyggda. Standardkakel i badrummen istället för natursten från Öland. Vitvaror som kostar och håller hälften så länge som Miele.

Slutligen skulle vi ta betalt när vi kommer ut och ge råd och hjälp på plats.  Och göra påslag på priset när du anpassar huset med den fönsterplacering, inredning eller ytbehandling du önskar.

Vi kanske skulle sälja fler hus om vi gjorde så men det är inte därför som Sommarnöjen finns. Hellre än att vara störst att önskar vi riktigt nöjda beställare behåller kontakten med oss efter sitt husköp.