Sommarnöjen skapar tidlösa hus med skandinavisk arkitektur och naturliga material. Med en enda kontakt, fast pris och garanti.

Riktiga garantier

Det kostar inget att prata om garantier. Men desto mer att uppfylla dem. Det är därför som Allmänna Reklamationsnämndens kategori med husföretag och byggfirmor ligger i topp när det gäller antalet anmälningar där konsumenten fått rätt, men i botten när det gäller andelen beslut som följs av företagen.

När vi startade Sommarnöjen fick vi tips om hur man ska agera smart som hustillverkare: skydda era tillgångar, lägg produktionen i separata bolag, gardera er med avtal. Vi följde inte ett enda av dessa råd. Och nu klarar vi oss bättre än många andra.

En kontakt genom hela processen

Sommarnöjen ger dig en och samma kontaktperson från första mötet och genom hela processen med platsbesök, bygglov, transporter, grund, uppförande, inredning och slutförande. Hos oss finns inga säljare eller agenter med provision. Du möter en delägare som ser långsiktigt på företagets verksamhet.

Hela leveransen från ett företag

Många husföretag begränsar sin leverans till byggmaterialet, och låter ett separat företag svara för uppförandet. Allt för att minska risken och låta byggföretaget ta emot eventuella klagomål. Till arkitektritade hus anlitas ofta en arkitekt för ritningarna, en konstruktör för bygghandlingarna och en eller flera firmor för byggandet.

En kund berättade för oss om hur taket på hans arkitektritade hus hade börjat läcka redan andra vintern. Trots en välkänd arkitekt, en erkänd konstruktör, fina material och pålitliga hantverkare. Arkitekten hävdade att ritningen var korrekt och att konstruktören godkänt den. Konstruktören menade att byggarna hade gjort fel. Byggarna hänvisade till plåtslagarna som tyckte att materialet var fel. Materialtillverkaren sa att materialet var godkänt, men att arkitekten ritat in det felaktigt. Så fortsatte det. Ingen tog ansvar för kunden.

Vilken part skulle kunden stämma för att få taket åtgärdat? Vad skulle det kosta om han valde fel part, och inte kunde bevisa att just denna gjort fel, och sedan måste rikta in sig på någon av de andra? Han valde att betala åtgärden själv.

Du får en avtalspart som tar fullt ansvar

Med Sommarnöjen får du ett enda avtal för hela ditt sommarhusprojekt. Därmed blir garantin värd mycket i praktiken, inte bara på pappret. Oavsett om orsaken till ett fel är ritningarna, konstruktionen, byggslarv eller materialfel så finns det bara en ansvarig - Sommarnöjen. Du får en tydlig aktör som verkligen vill ta ansvar.

Sommarnöjen verkar under ett enda namn, från arkitektur till produktion. Det gör att vi blir omskrivna när vi gör ett bra jobb, men hängda om vi skulle göra ett dåligt. Eftersom vi inte vill förlora vårt goda rykte så lägger vi ner vår själ i varje kund och hus. Vi friskriver oss inte från något genom att gömma produktionen i dotterbolag som sätts i konkurs och återuppstår.

Våra hus kan vid första anblicken verka något dyrare än andra. Men när du granskar hur de är byggda och vad som ingår, och när du räknar med hållbarhet, garantier och ansvar upptäcker du att de blir ekonomiska i längden.